Keanu Reeves heeft het perfecte einde voor 'John Wick' in gedachten

Keanu Reeves heeft het perfecte einde voor 'John Wick' in gedachten

Als het Marvel was, was het makkelijker.

Over een week verschijnt het derde deel uit de John Wick-reeks, John Wick: Chapter 3 - Parabellum, in de zalen. Gezien het succes van de eerste twee delen, zijn filmliefhebbers nog niet aan het nadenken over een mogelijk einde van de reeks. Hoofdrolspeler Keanu Reeves doet dat wel.

De eerste film begon met een John Wick die losgerukt werd uit zijn normale leventje. Met de derde film voor de deur lijkt die rust verder weg dan ooit voor het personage. En is dat hoe de reeks moet eindigen, nog één laatste opoffering? Niet volgens Reeves: juist een terugkeer naar die rust zou het perfecte einde zijn. De cirkel rondmaken met een happy ending, dus.

Als het Marvel was
In Reeves' eigen bewoordingen klonk het zo: "Als het Marvel was, dan kon ik beiden doen. Dan kan ik doodgaan in de strijd en dan terugkomen. Maar waar zou ik de voorkeur aan geven? Ik wil dat John gelukkig is. Dus laat hem weglopen bij zonsondergang, omdat hij dat niet is, hij vecht voor z'n leven. Dus als er een gevecht moet gewonnen worden, is dat zijn leven. Zodat hij de liefde herinnert, en voor Helen. Dus weglopen bij zonsondergang."

Sterven en dan terugkomen, dat zit er voor John Wick niet in. Hij is geen superheld. Maar wordt hem na alle tegenslag een gelukkig einde gegund? Of blijft hij getekend door ongeluk en rampspoed tot het einde, zijn einde? De toekomst zal het uitwijzen. Maar eerst dat derde hoofdstuk.



John Wick: Chapter 3 - Parabellum is vanaf 16 mei in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair