Tóch weer een nieuwe actiefilm voor Liam Neeson: 'The Minuteman'

Tóch weer een nieuwe actiefilm voor Liam Neeson: 'The Minuteman'

Ondanks eerdere uitspraken dat hij klaar is met actiefilms, gaat hij er toch weer een maken.

De Ierse Liam Neeson stond ooit bekend om zijn dramatische rollen, bij uitstek natuurlijk de Oscargenomineerde hoofdrol in Schindler's List. In 2008 nam zijn carrière een opvallende wending toen hij in de actiefilm Taken te zien was. Liam Neeson in een actiefilm leek goed in de smaak te vallen, sindsdien is de acteur zowat jaarlijks in vergelijkbare films te zien geweest.

Toen de eerste Taken opgenomen werd, was Neeson reeds een vijftiger, niet de leeftijd waarop normaal je carrière als actieheld van start gaat. Buiten de vervolgen op deze film, was hij sindsdien een actieheld in films als Non-Stop, Unknown, Run All Night en vorig jaar nog The Commuter. De laatste jaren geeft hij herhaaldelijk aan klaar te zijn met actiefilms, maar er is toch altijd weer één laatste. Met inmiddels 66-jarige leeftijd zou niemand het hem kwalijk nemen en om andere films zit hij niet verlegen. Toch lijkt hij het niet te kunnen laten.

The Minuteman
In 'The Minuteman' gaat Neeson een gepensioneerde Vietman-veteraan spelen die zich verantwoordelijk voelt voor het leven van een jongen die door een kartel achternagezeten wordt. De regie en het scenario worden verzorgd door Robert Lorenz, die vaak als assistent-regisseur en producent werkte aan films van Clint Eastwood en in zijn regiedebuut Trouble With The Curve eveneens samenwerkte met Eastwood. Wanneer de film in bioscopen zal verschijnen is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair