Algemeen

'Avengers: Endgame': de heldinnenscène, de 'bruiloft' en de toegevoegde after credits-scène

Details over de Marvel-miljardenfilm.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
We hebben weer wat leuke nieuwe details over Avengers: Endgame. Dit keer over de realisatie van de grootse heldinnenscène, de bruiloft die Tom Holland (Peter Parker / Spider-Man) opnam en een toegevoegde soort van after credits-scène.


Let op: SPOILERS!


Hoe de heldinnenscène tot stand kwam
Als eerste een reactie van de regisseurs op die grootse heldinnenscène in het grote eindgevecht in Endgame, waarin Captain Marvel (Brie Larson), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), Valkyrie (Tessa Thompson), Okoye (Danai Gurira), Mantis (Pom Klementieff), Shuri (Letitia Wright), the Wasp (Evangeline Lilly), Gamora (Zoe Saldana), Nebula (Karen Gillan) en Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) te zien zijn.

"Het aantal ideeën dat we in deze films willen hebben is altijd veel groter dan de beschikbare ruimte om ze te realiseren", vertelde Anthony Russo aan THR. "Dat is een van de ideeën die ons lange tijd bijbleef en we hebben in het hele verhaal verschillende versies uitgeprobeerd. Deze versie was die uiteindelijk voor het verhaal werkte." Ook werd via THR duidelijk dat de scène pas tijdens de reshoots werd opgenomen.

Bruiloft in plaats van begrafenis
Tijdens Jimmy Kimmel Live heeft Tom Holland aangegeven hoe hij de afscheidsscène van Iron Man voorbereidde. "Er werd mij verteld dat het een bruiloft was. Ik kwam opdagen voor de 'bruiloft', en ik dacht, 'waar is Robert?'" aldus Holland. Het blijkt ook dat alle acteurs aanwezig waren tijdens de grootse scène. "Iedereen was er ook echt. Het was een krankzinnige dag en ik weet nog steeds niet hoe ze het gedaan hebben, want iedereen die in dat shot zat was er die dag," aldus Cobie Smulders die in de filmreeks de rol van Maria Hill speelt.

Nu toch een after credits-scène
Het schijnt dat na Endgame nu wel een soort van after credits-scène te zien is, namelijk de trailer voor Spider-Man: Far From Home. Ondanks dat dit best een logische zet is, is dit ook opvallend aangezien er maar zelden trailers worden vertoond ná een voorstelling.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

De Wasp verlaat ineens Ant Man bij de camion waar dat ze aan het fixen zijn zodat ze bij de rest van vrouwen groep staat. Te F%#$*??? De scene had beter gekunt.

5ieb

Avatar

De vrouwelijke scene was totaal overbodig. De dames waren al bad-ass, dus maakte dit een geforceerde indruk. Daarnaast zijn ze in ene allemaal samen op een mega battlefield?
Voor mij een fail scene.

Goku32

Avatar

Sieb eens snapte ook niet helemaal waarom dat nodig was bij de eind battel. Want sommige zag je juist heel weinig wel jammer vond ik

Ang3l

Avatar

Al snap ik waarom de bad ass chicks assemble scene er filmtechnisch in zit, verhaaltechnisch raakte t kant nog wal en was t geforceerd.

JIGSAW8

Avatar

best jammer dat ze dit deden vind ik, het had moeten blijven bij dat historische geluid van de eerste iron man film. zo geef je de mensen eerder de indruk van nog 100 jaar marvel films uitmelken in elke vorm en maat, inplaats van dat endgame het einde van een grootse saga is.

GreenHornet

Avatar

Het was 1 grote Marvel Orgie van vrouwen.
Ze hadden iets goed te maken voor de Feministen.

Master Of Films

Avatar

Mav Damian "De Wasp verlaat ineens Ant Man bij de camion waar dat ze aan het fixen zijn zodat ze bij de rest van vrouwen groep staat. Te F%#$*??? De scene had beter gekunt."
Wasp laat door die geforceerde woke scene vriendje Ant-Man zomaar in de steek! Maar ook de andere dames die op een grote slagveld hun positie gaan verlaten om naar Captain Mary Sue te gaan "helpen".

We hebben verschillende versies uitgeprobeerd, maar deze paste het best in het verhaal
Tuurlijk, mooi voorbeeld van oorlogje voeren Russo brothers. Maar ja. Je hebt je diversiteit quota gehaald. Haal deze zogenaamde "heldinnen moment scene" en er veranderd niks aan het verhaal.

Waarom zouden de Russo's deze scene in Infinity War grootschalig met Stokbroodje Brie willen gaan herhalen?


Zie dat de dames Black Widow & Okoye al aanwezig waren.
Infinity War blijft nog steeds de betere film.

5ieb "De dames waren al bad-ass, dus maakte dit een geforceerde indruk."
Alsof ze dat extra willen benadrukken. Al deze dames (behalve Captain Mary Sue) hebben zich al bewezen. Maar nee. Het checkboxje diversiteit waar het woord subtiel niet in voorkomt moest worden afgetekend.

Chrischzz

Avatar

Captain Marvel viel trouwens enorm tegen.
Ik had verwacht dat ze echt een cruciale rol zou spelen bij het verslaan van Thanos. Maar dat viel best wel mee.

Innocent

Avatar

Het is toch onmogelijk om iedereen te vreden temaken??

Jeroen76

Avatar

Heerlijk om lekkere milf Paltrow in haar stoere 'Ironwoman' pakje te zien. Maar het was verder een geforceerde en overbodige scène. Duidelijk een ingelast PC, SJW momentje. Erg jammer, want het doet af aan de toch wel al aanwezige, prachtige sterke vrouwen rollen die we toch al een paar jaar zien in de MCU.. Smiley face

Goku32

Avatar

Wel lachen de hulk was Echt gaar in end game. En Marvel zag je bijna niet

nieuwslaatste nieuws

meest populair