Algemeen

Bekende X-Men verhaallijn in eerste script 'Avengers: Endgame'

Elisabeth Olsen nog krachtiger dan ze nu was...

door Niels van Arkel om 22:30 in Algemeen
Het grootste cinematische event ooit, het tweeluik Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame, zit vol met verfilmingen van beroemde panelen uit verschillende stripverhalen van de Marvel Comics. Het hadden er trouwens nog veel meer kunnen zijn. Zo zou de verhaallijn van House of M in het karakter van Scarlet Witch (Elisabeth Olsen) verwerkt worden.

In gesprek met The Hollywood Reporter onthullen schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely dat in het eerste stadium van pre-productie de House of M-storyline een aannemelijk subplot was. "In een document van zo'n beetje zestig pagina's stond deze mogelijkheid vrij prominent beschreven. Wij denken ook wel dat de verhaallijn makkelijk in het verhaal van Elisabeth's karakter past."

Zonde voor de X-Men
Toen de schrijvers de verschillende ideeën voor mochten leggen aan Kevin Feige en zijn team, waren ze niet direct enthousiast. "Het [de pitchfase] vond plaats voor de definitieve overname van FOX door Disney. Kevin vond het nog niet zo'n goed idee, als er verder geen X-Men in het verhaal voor zouden komen."

House of M
House of M is een cross-over en vervolg op Avengers: Disassembled, waarin Scarlet Witch een realiteit creëerde waarin Magneto en de slechte X-Men de wereld overheerste.Avengers: Endgame is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rafael11

Avatar

Hopelijk komt dat nog. Maar naar mijn mening wel goed dat ze het er niet hebben in gedaan zonder een enkele mutant. Dat verhaal is ook eigenlijk te groot om als subplot ergens verwerkt te worden eigen film. Dit zou wel een hele film kunnen worden.

Rafael11

Avatar

Hopelijk komt dat nog. Maar naar mijn mening wel goed dat ze het er niet hebben in gedaan zonder een enkele mutant. Dat verhaal is ook eigenlijk te groot om als subplot ergens verwerkt te worden. Dit zou wel een hele film kunnen worden.

Rutherford

Avatar

Inderdaad, zonder X-Men kun je dit niet vertellen. + er moeten eerst X-Men geïntroduceerd worden om de juiste gelaagdheid aan deze film te kunnen geven. Goeie comic.

rainking

Avatar

Als ze dat doen, moeten ze er gewoon nog een tijdje mee wachten, anders heeft het geen impact. Dan krijg je hetzelfde als bij het DCEU toen Superman stierf, maar er nog geen fatsoenlijke superhero community was om bij z'n begrafenis te zijn en de kist te dragen. #wastedopportunity

Ang3l

Avatar

Dat had toch totaal kant noch wal geraakt in Endgame?

Boer

Avatar

Kutmarvel, altijd naar voren of terug moeten verwijzen naar oude/nieuwe karakters in al hun films. Maarja, de fans worden er opgewonden van..

LeonardoPacino

Avatar

@Boer:

Dan sla je de (artikelen over) de films toch over. Vanwaar de behoefte om je zo druk te maken om zak die je niet interesseren? Het is niet alsof er in 2019 niet genoeg mediacontent is om uit te kiezen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair