Algemeen

Francis Ford Coppola (The Godfather) schept utopisch toekomstbeeld in nieuwe film met Jude Law en Shia Labeouf

De regisseur maakt zijn droomproject eindelijk waar.

door Corneel Vanfleteren om 12:23 in Algemeen
Francis Ford Coppola is 80 geworden. Maar aan stoppen denkt hij nog niet. Sterker nog, hij is eindelijk begonnen aan de opnames van een project waar hij al mee bezig is sinds de jaren '80, het utopisch drama Megalopolis.

De legendarische regisseur maakte klassiekers als The Godfather-trilogie en Apocalypse Now. Maar pas nu is hij klaar om zijn droomproject verder af te maken. Megalopolis draait om een poging van het creëren van een utopie in New York. Coppola bleef werken aan het scenario en filmde zelfs enkele beelden zo'n 20 jaar geleden, maar na de aanslagen van 11 september 2001 lag het project stil. Tot nu dus.

De utopie bestaat
Coppola is opgewonden om eindelijk echt te beginnen: "Megalopolis ziet er goed uit. We hebben verschillende acteurs een rol aangeboden. Ik kan niet zeggen dat ze geaccepteerd hebben, maar ze waren erg enthousiast. Een van hen is Jude Law en een andere Shia LaBeouf. Ik heb binnenkort mijn hoofdrolspeelster."

De film gaat over een stad waarin een ongeluk gebeurt, en een architect wil de stad heropbouwen als een utopie. De burgemeester probeert hem tegen te houden. Coppola ziet het groots: Het neemt een epische sandalenfilm gebaseerd op echte dingen die 2000 jaar geleden gebeurden, want Amerika is de moderne historische tegenhanger van Rome. We zijn net zoals Rome. We zijn praktisch. We zijn ingenieurs. Utopie betekent 'de plaats die niet bestaat' in het Grieks. Persoonlijk, en ik zeg dit met grote ernst, ik geloof dat het kan bestaan. Ik geloof in de genialiteit van het menselijk ras, in zijn vermogen om oplossingen te bedenken voor de problemen waarmee we kampen. Maar het grootste probleem is het uit de weg ruimen van al die mensen die het nu goed genoeg vinden, want die zitten al in een perfecte situatie."

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Raki-Pure

Avatar

Kan die niet betere hoofdrol spelers casten .. Jude Law is nog wel ok maar die LaBeouf ... pfff irri gast zeg. #risicofactor !!

Steve-O

Avatar

Labeouf is wel een erg goede acteur, net zoals Law.

John Wayne

Avatar

Coppola was in de jaren 70 een briljant regisseur. In de jaren 80 begin jaren 90 was hij nog maar een goede regisseur die nu en de dan de plank missloeg. In de jaren 90 waren The Godfather III, Dracula en The Rainmaker goede genietbare films. Na The Rainmaker (1997) heeft hij niets bezienswaardigs meer gemaakt. Ik betwijfel of dit nieuwe project kan aansluiten op zijn vroegere werk.

nieuwslaatste nieuws

meest populair