Algemeen

Film over de terroristische aanslag in Christchurch in de maak

Precies twee maanden geleden beroofde de extreemrechtse Brenton Tarrant 51 mensen van het leven.

door Jan-Peter Rook om 13:17 in Algemeen
Er wordt werk gemaakt van een film rondom de afgrijselijke terroristische aanslagen die op 15 maart dit jaar plaatsvonden in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Producent Moez Masoud (Eshtebak, 2016) zal de film, die de titel Hello Brother krijgt, gaan regisseren.

Precies twee maanden geleden begon de extreemrechtse Australiër Brenton Tarrant tijdens het vrijdaggebed te schieten in de Masjid al-Noor-moskee in Christchurch. Daarna volgde een schietpartij in de Linwood Masjid-moskee. De 28-jarige Tarrant filmde de dodelijke aanval en streamde deze beelden live via social media. Er vielen in totaal 51 doden en Tarrant werd uiteindelijk gearresteerd.

Rouwproces
Masoud hoopt dat zijn film kan helpen bij het rouwproces: "In Christchurch, op 15 maart, was de wereld getuige van een ongekende misdaad tegen de mensheid. Het verhaal van 'Hello Brother' is slechts één stap in het rouwproces, waarna we elkaar hopelijk allemaal wat beter zullen begrijpen. Misschien snappen we hierna ook wat beter waar haat, racisme, superioriteit en terrorisme bij sommige mensen vandaan komt."

Het verhaal van Hello Brother, dat Masoud samen met Rick Castaneda schreef, volgt een familie die probeert te ontsnappen uit Afghanistan, waar dood en vernietiging de orde van de dag is. Deze gebeurtenissen worden afgewisseld met de gebeurtenissen in Christchurch.

Er is op dit moment nog geen releasedatum bekend.

38 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Devenace

Avatar

Schietpartij? Jullie bedoelen slachting.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Ik heb altijd gemengde gevoelens bij zo'n films. Langs 1 kant is het belangrijk om dit verhaal te vertellen. Langs de andere kant verdienen zulke films aan tragedies die nooit hadden mogen gebeuren. Natuurlijk zijn er zo duizenden films, maar als het zo kort na de feiten reeds wordt verfilmd, voelt het haast opportunistisch aan.

pete928s

Avatar

Er worden al jaren lang tientallen aanslagen ( vooral in afrika )
op kerken gepleegd waar je in de media vaak maar sumier wat van meekrijgt .
Moet ik dit nu ineens zoveel belangrijker vinden alleen omdat het nu een keer eens een moskee betreft ? nou nee .

meanrat

Avatar

Als het nog zo vers is voelt het niet goed. En dat gezegd hebbende, eigenlijk voelt het niet goed om uberhaupt hier een film van te maken. Het geeft toch het gevoel dat je de dader zo een soort van beloning geeft. Zijn daad wordt verfilmd. Wat zal hij trots zijn.

Artificialis

Avatar

De één z'n dood is de ander z'n brood.. Zorgelijk hoe snel sommigen op dit soort gebeurtenissen duiken om er een slaatje uit te slaan.

Hyenas

Avatar

@Artificialis; Ik kon na dat filmpje 2 dagen niet slapen. Vind het wel erg vroeg voor zo'n film inderdaad en de motieven wijzen zeker naar geld in deze situatie.

chazillionair28

Avatar

Als moslim zijnde vind ik dit totaal niet nodig. Ik vind het gewoon veel belangrijker dat mensen in real life beseffen dat het ontnemen van iemand anders zijn leven op basis van geloof of ideologie gewoon niet kan.

Zoals pete aangeeft is het continent afrika jarenlang geplunderd door het westen, zonder daarvoor in de schijnwerpers te hoeven staan.

SeanDeNiro

Avatar

Begrijpend lezen is best moeilijk. Pete heeft het erover dat er in islamitische landen ontzettend veel aanslagen op kerken worden gepleegd terwijl de linkse Europese media daar niet over berichten.

Iedere aanslag is walgelijk maar omdat dit voor de verandering islamieten betrof moeten ze meteen in de slachtofferrol.

Zolang homo's niet meer ongestoord over straat kunnen en oude weerloze mensen in dit land de tering worden geslagen door islamieten, zal deze film mijn optiek over de islam met 0% doen bijstellen.

Devenace

Avatar

@pete928s, alsof jij uberhaupt wat met Afrika hebt Smiley face


Als je zou zeggen Bataclan of Charlie Hebdo dan zou ik je kunnen volgen, maar of de ene aanslag erger is dan de ander? Nee, waar de verdeeltheid en de basis van dit soort aanslagen wel bij begint, is de ene aanslag belangrijker vinden dan de andere.


De redernering van: ik vind de aanslag op de moskee in Christchurch niet erg WANT in Afrika worden ook aanslagen gepleegd op kerken, dusssss.


Wat ze dan wel gemeen hebben met elkaar is dat in beide gevallen gelovigen worden vermoord, van welk geloof maakt niet uit, ze worden vermoord.


Hiermee geef je toch dan ook een beetje aan dat je daar wel content mee bent.


Ook zie je dezelfde retoriek terug in SeanDeNiro z’n redernering dat er in dit land “islamieten” zijn die oude mensen en homo’s verrot slaan DUS is Christchurch best ok.


Sympathie oproepen voor moordenaars in de zin van “ ja maar hunnie...”pete928s

Avatar

Devenace :
pete928s, alsof jij uberhaupt wat met Afrika hebt :
En de media blijkbaar ook niet want je hoort er haast niks over , dat christenen in afrika al jarenlang worden afgeslacht is hun aandacht niet waard maar christchrurch ineens blijkbaar wel

Mijn punt is niet of christchurch erg was , mijn punt is de hypocrisie van de media en hun tunnelfocus op alleen maar chrisrchurch christchurch en nog eens christchurch .
In dit geval was het een aanslag op een moskee , ja verwerpelijk maar laten we eens de ruwe cijfers erbij pakken :

Je kunt met grote zekerheid wel stellen dat meer dan 90 % van alle aanslagen en zelfmoordaanslagen gepleegd worden
vanuit een islamitisch superioriteitsperspectief en haat tegen het westen , joden , en christenen etc .

waarom hier dan(christchurch) zoveel speciale aandacht voor vanuit de media ? ik vind het een bizar iets .

Devenace

Avatar

@pete928s, defineer media? RTL Boulevard? DWDD? Google? in hoeverre is die mainstream media belangrijk voor je? Is die mainstream media leidend? Ben jij gebonden aan die beperkte mainstream media? Heb meer het gevoel dat jij zondebokken zoekt, wij zijn al lang niet meer afhankelijk van éénzijdige beeldvorming of berichtgeving, niets sinds we het web hebben. Vind daarom je reactie op de media toch wel een beetje Calimero achtig, omdat Albert Verlinde of Dionne Stax het er niet over heeft gehad betekent niet dat het niet gebeurt of is gebeurt. Whats next, ga je straks snikken tegen de media omdat ze je niet hebben verteld over de bitcoin inflatie en dat je daarom geen winst hebt kunnen maken?

Het is maar welk perspectief je jezelf en je medemens wilt aanmeten.

Aanslagen in naam van gebeuren, is elke moslim daar schuldig aan? Nope.

Het halve Midden Oosten is plat en kapot gemaakt, is elke westerling daar schuldig aan? Nope.

Gaza oorlog, veel doden aan één kant, is elke inwoner van Israel daar schuldig aan? Nope.

Welk perspectief je jezelf ook aanmeet, uiteindelijk komen we terug op de samenleving, dat is geven en nemen, waar gaat het fout? Als de ego opkomt zetten, de ik-vorm en de hun-vorm.

Christchurch heeft voor de meeste een diepere impact omdat het net als Bataclan en Hebdo en Nice en waar dan ook het in onze samenleving gebeurt, Afrika is voor de meeste toch al een heksenketel, hoevaak zag je niet dat er aanslagen werden gepleegd in Irak of Afghanistan met soms honderden doden. Meer dan een teletekst bericht was het niet.

Je hoeft geen kant te kiezen om de waarheid aan te tonen of zaken bloot te leggen.

Wees blij dat wij een beschaving hebben die nog geschokt reageert op dit soort zaken als het ons treft.

Maar dat jank gedrag van links en rechts en de media doet auw, alsjeblieft stel je niet zo op als slachtoffer van de media of van links of van rechts.

Hyenas

Avatar

@pete928s; grappig dat je het hebt over feiten en cijfers als je zegt dat 90% van de aanslagen vanuit een islamitisch superioriteitsperspectief en haat tegen het westen worden gepleegd. Wat is je bron? Dat getal slaat helemaal nergens op en is totaal niet onderbouwd met feiten. En vervolgens heb je het over media terwijl je dit zegt?? Oh de ironie...

@SeanDeNiro; Hoe jij reageert op chazillionair28 nadat hij (als moslim) een doodnormale en relevante opmerking maakt laat precies zien wat voor persoon jij bent.

@Devenace; eindelijk iemand die een beetje logisch kan nadenken. +1000. Alles is tegenwoordig rechts vs links bij dit soort mensen... Het is niet normaal meer. Je kan blijkbaar niet meer punten hebben waar je zowel links als rechts bent... Laat maar meteen zien wat voor mensen er rondlopen die niet voor zichzelf kunnen nadenken en koste wat koste hun politiek spectrum volgen.

pete928s

Avatar

Devenace
hoevaak zag je niet dat er aanslagen werden gepleegd in Irak of Afghanistan met soms honderden doden. Meer dan een teletekst bericht was het niet.

wat was het verschil met christchurch ? juist ja de daders waren ook moslims , kun je nagaan , ze maken zelfs hun eigen geloofgenoten af alleen maar omdat ze een iets andere versie van hun boek aanhangen .
Geloof me als de daders een christelijke westerse achtergrond hadden gehad dan was de media aandacht gigantisch geweest .

chefry1983

Avatar

Uiteindelijk word zo'n film niets en verdwijnt het in de vergetelheid.
Er zou ook een film komen over die Thaise grot jongeren en hun trainer maar daar hoor je ook niets meer van.

Maac

Avatar

Gelukkig kan deze Moez Masoud deze film produceren zonder te vrezen voor zijn leven. Geen enkele doctrine die ervoor zal zorgen dat 'ie gevaar loopt.
Filmpje over de Islamitische Staat wordt een ander verhaal.

Devenace

Avatar

@pete928s, jammer dat je in de herhalende retoriek van “hunnie” blijft hangen, daarmee zal je het alleen maar aanwakkeren en sta je gewoon aan de kant van de extremist.
In welk geval ook, als je de ene aanslag ziet als acceptabel WANT hun deden het ook, je kan niet de ene moord goedpraten door een andere te plegen.

Wat betreft Irak etc. gaat wel iets dieper uiteindelijk dan geloof, tuurlijk heb je vertakkingen. Maar denk dat toen de heerser was verwijdert en er heel veel Amerikanen daar gingen huishouden er nog wel heel veel boze mensjes daar waren die het er niet mee eens waren dat er bepaalde stammen samenwerkten of zich niet afzette tegen de bezetter. Buiten dat om is er denk ik door de bezetter daar heel veel in de doofpot gestopt, geloof mij dat Amerikanen en blackwater niet zulke nette mensjes zijn als het gaat om het overlopen van andere landen, dus kan je misschien wel spreken van een mega doofpot wat betreft “westerse” troepen. Maar ik ben geen specialist in dat ik kaarte alleen dit punt aan vanwege je media nieuwsbericht rant.

Punt blijft jij vind Christchurch niet erg want in Afrika gebeuren er aanslagen op kerken door moslims, en de linkse media houd jou of ons dom, ok einde discussie.

@Maac, ja zou je denken? Je denkt dat acteurs en schrijvers hier geen bedreigingen ondervinden tenzij je iets over IS zou produceren. Smiley face je kortzichtigheid siert je weer.
Laten we als voorbeeld alleen de SW prequels eens nemen en hoe bepaalde acteurs zijn behandelt en terecht zijn gekomen, Lucas heeft zelfs zijn imperium verkocht vanwege deze lieftallige fans, let wel ik kaart hier alleen de nog redelijk vredige kant aan, je denkt dat hun verder geen haat mail etc hebben ontvangen.
Je bent nog altijd hier semi vrij zolang je binnen de lijntjes van de voorgeschotelde tekening kleurt.
#cheers

Maac

Avatar

Devenace "@Maac, ja zou je denken? Je denkt dat acteurs en schrijvers hier geen bedreigingen ondervinden tenzij je iets over IS zou produceren. Smiley face je kortzichtigheid siert je weer.
Laten we als voorbeeld alleen de SW prequels eens nemen en hoe bepaalde acteurs zijn behandelt en terecht zijn gekomen, Lucas heeft zelfs zijn imperium verkocht vanwege deze lieftallige fans, let wel ik kaart hier alleen de nog redelijk vredige kant aan, je denkt dat hun verder geen haat mail etc hebben ontvangen.
Je bent nog altijd hier semi vrij zolang je binnen de lijntjes van de voorgeschotelde tekening kleurt.
#cheers"
Kortzichtigheid uit jouw mond, ik hou het graag vriendelijk maar vergeef me dat ik me wederom verslik in mijn koffie.
Er is geen enkele doctrine waaruit het gerechtvaardigd zal worden iemand te doden op basis van de Star Wars prequels. Dat wil niet zeggen dat er geen boze fans, haatmail of zelfs bedreigingen kunnen voortkomen uit films die niets te maken hebben met IS (wat ik uiteraard ook niet heb gezegd).

Treurig genoeg heb ik je dit advies al meer dan eens gegeven, maar wellicht is het verstandig om de inhoud van andermans reactie goed te leren lezen en begrijpen, in plaats van dat je deze wijzigt om zelf "the moral high ground" te kunnen claimen. Er is geen enkele goede reden om de standpunten van een ander verkeerd te representeren om de jouwe duidelijk te maken.

Hyenas

Avatar

@Maac;

"Gelukkig kan deze Moez Masoud deze film produceren zonder te vrezen voor zijn leven. Geen enkele doctrine die ervoor zal zorgen dat 'ie gevaar loopt.

Filmpje over de Islamitische Staat wordt een ander verhaal."

Ben het niet echt met je eens. Hoeveel films bestaan er wel niet waar moslims als terroristen mensen dood maken? Films met de taliban, Al Qaeda, de IS enz. 100? 1000? Zeker weten veel en veel meer dan andersom (daarmee bedoel ik overigens niet te zeggen dat het een wedstrijd is). Dus denk dat een filmpje over de IS helemaal geen ander verhaal gaat worden. Denk eraan die idioten willen juist dat hun daden wereldwijd te zien zijn. Just my 2 cents Smiley face

@Maac; vind overigens wel dat veel mensen hier een voorbeeld aan je reactie kunnen nemen dat je ook op een normale manier kunt laten zien dat je het ergens niet mee eens bent ipv roepen dat dode moslims iets is wat je blij maakt.

Overigens heeft Kelly Marie (de aziaat in Last Jedi) meer dan 50 doodsbedreigingen gekregen na de film. Ook hebben vrouwelijke journalisten die de film een positieve review hebben gegeven bedreigingen ontvangen. Maakt dat het minder erg als het niet bij een bepaalde doctrine hoort? Naar mijn mening niet. Of het nou een man met een baard is die het voor Allah doet of groepen van alt right leden.

“And I got called cunt, bitch and told to kill myself because of that… It sounds cynical, but I’m kind of used to it at this point. But if you do take a step back, it’s crazy that Star Wars fans have told me to kill myself. Repeatedly.”

Wat betreft het hele "het is ook in Afrika..." het is geen wedstrijd. Het is gewoon een verschrikkelijke ramp en om te gaan roepen dat het overal in de wereld gebeurd en dat daardoor dit minder erg is...dat is vrij ziek.

pete928s

Avatar

Devenace
Punt blijft jij vind Christchurch niet erg want in Afrika gebeuren er aanslagen op kerken door moslims, en de linkse media houd jou of ons dom, ok einde discussie.

Geen woorden in de mond leggen die ik nooit heb gezegd
Ik heb puur de hypocrisie aangekaart dat is alles .

Verder probeerde ik hier duidelijk te maken dat de islam en de westerse beschaving fundamenteel niet samen kunnen .
De islam is nou eenmaal in zijn core een totalitair systeem vol met wetten en geboden die haaks op onze samenleving staan , dat kan eenvoudig niet werken en de geschiedenis heeft geleerd dat hun extremistische minderheid het altijd wint van de gematigde meerderheid .

Je ziet het overal gebeuren : overal waar de islam oprukt ontstaan er spanningen , of het nou hier , frankrijk ,engeland of in afrika is maakt niet uit
we hebben hier 400 moskeeen staan anno nu , hoeveel toleranter kan je nog worden ?
Hoeveel kerken staan er in iran ?

Maac

Avatar

hyenas "Ben het niet echt met je eens. Hoeveel films bestaan er wel niet waar moslims als terroristen mensen dood maken? Films met de taliban, Al Qaeda, de IS enz. 100? 1000? Zeker weten veel en veel meer dan andersom (daarmee bedoel ik overigens niet te zeggen dat het een wedstrijd is). Dus denk dat een filmpje over de IS helemaal geen ander verhaal gaat worden. Denk eraan die idioten willen juist dat hun daden wereldwijd te zien zijn. Just my 2 cents Smiley face"
Dat ligt aan de inhoud van de film lijkt me. Ik geloof niet dat elke film over IS levensbedreigend zal zijn, maar het risico is vele malen groter dan wanneer je een film (of noem maar een kunstvorm) maakt over andere religies of daarbuiten.
Je hebt gelijk dat er ontzettend veel films gemaakt zijn over (moslim)terrorisme, maar hier is het belangrijk dat je rekening houdt met de impact die de aanslagen van 9/11 hebben gehad. In The Sum of All Fears (2002) zijn de Arabische terroristen vervangen door Nazi’s die zich voordoen als Russen. In de re-release van E.T. hebben ze het woord “terrorist” vervangen door “hippie”. In tv-uitzendingen van Back to the Future werd na 9/11 “Libyan terrorists” vervangen door “Libyan nationalists”.
Het gedrag is veranderd door werkelijke dreiging in de wereld, niet zomaar een stapel haatmailtjes. De kern van mijn bericht is dan ook dat je in 2019 een bepaalde geloofsovertuiging of doctrine minder veilig kan ridiculiseren dan welk alternatief dan ook. En let op: daarmee zeg ik niet eens dat deze mensen (met een bepaalde interpretatie van de Islam) slechte mensen zijn. Deze mensen zijn volgens hun overtuiging waarschijnlijk zelfs goede mensen. Het enige dat ik veroordeel is de inhoud van het geloof en hoe gemakkelijk het goede mensen slechte dingen kan laten doen/geloven. Er is een directe lijn te trekken tussen Islam en geweld en ik vind dat we daarover moeten praten, zonder ons verplicht te voelen een westerse tegenhanger te noemen die op gelijke voet staat.

hyenas "Overigens heeft Kelly Marie (de aziaat in Last Jedi) meer dan 50 doodsbedreigingen gekregen na de film. Ook hebben vrouwelijke journalisten die de film een positieve review hebben gegeven bedreigingen ontvangen. Maakt dat het minder erg als het niet bij een bepaalde doctrine hoort? Naar mijn mening niet. Of het nou een man met een baard is die het voor Allah doet of groepen van alt right leden."
Ik zou zelf liever door Star Wars-fans bedreigd zou worden dan door een groepering die ook daadwerkelijk doden op haar naam heeft staan. Dit lijkt me niet onredelijk.
Het is inderdaad geen wedstrijd, maar het is niet onbelangrijk om mee te wegen waarom mensen als Geert Wilders, Salman Rushdie en Ayaan Hirsi Ali op een andere manier leven dan Kelly Marie en die acteur die de rol van Jar Jar Binks vertolkte.

Onschuldige slachtoffers aan welke kant dan ook is altijd even erg. Een onschuldig moslimkind in Irak heeft net zoveel recht op een goed leven als een ongelovig kind hier in Nederland. Juist daarom is het zo belangrijk om vrij te kunnen praten over de verschillen tussen religies en doctrines, zonder angst om iemand tegen de schenen te trappen. Zo ben ik door Devenace al meerdere keren op basis van mijn standpunten voor racist uitgemaakt en dan ben je bewust iemand aan het diskwalificeren omdat diegene anders denkt dan jij, niet op basis van inhoud. Bijna elke comment van hem start met een diskwalificatie of aanval op de persoon zelf. Niemand die goede argumenten kan produceren hoeft zich structureel op deze manier te verlagen. Hij verdraait zelfs de woorden van Pete, en als je iemands woorden niet hoeft te vervormen om ze met goede argumenten te weerleggen zijn het die van Pete wel. Als ik jou zo iemand de competentie zie toekennen voor logisch nadenken moet ik wel even slikken mag je weten.

Enfin, bedankt dat je de motivatie van mijn eerste comment goed inschatte. En excuses, dit bericht is waarschijnlijk veel langer dan nodig is.

Hyenas

Avatar

@pete928s; er zijn meer dan 600 kerken in Iran om je vraag te beantwoorden.

Het gaat om het feit dat er 51 mensen zijn afgeslacht en jouw reactie is: "moet ik dit belangrijker vinden omdat het nu eens een moskee betrekt? nou nee". Vervolgens ga je uitleggen dat de islamitische ideologie niet in het westen hoort. Dat kan je mening zijn en daar kun je zeker nog een discussie over hebben maar hoe zou jij het vinden als er na een aanslag in Europa moslims zouden roepen "ja moet ik dit erg vinden? Het westen heeft een miljoen mensen afgemaakt in de laatste 10 jaar in het midden oosten" (en ja die moslims heb je maar je bent nu geen haar beter). Je kunt er toch wel even bij stil staan om te begrijpen hoe dat overkomt? Dat is toch totaal onnodig?

Hyenas

Avatar

Maac; we zien veel dingen niet hetzelfde en andere dingen wel maar ik heb daadwerkelijk alleen maar respect voor jou op de manier hoe jij uit je referentiekader kan stappen en een discussie kan voeren!

pete928s

Avatar

hyenas
maar hoe zou jij het vinden als er na een aanslag in Europa moslims zouden roepen "ja moet ik dit erg vinden?

was dat maar de ergste reactie , in werkelijkheid word er door moslimjongeren in westerse landen hierom gejuicht in de schoolbanken , dat is al 1 signaal dat er iets heel erg misgaat in de intergratie van deze jongeren .

Maar wees eens eerlijk : denk jij dat een geloof waarop de doodstraf staat als je het wil verlaten kan samengaan met ons westerse denken ? lijkt me niet .
Of het moet zichzelf aan kunnen passen maar daar heb ik erstige twijfels over .


Hyenas

Avatar

pete928s;

Juist en daarom maakt het jou geen haar beter als je hetzelfde doet. Weet overigens niet met wat voor moslims jij omgaat maar ik zie geen moslims in Nederland op straat feest vieren na een aanslag in Parijs, Madrid etc...En mocht je een keer iemand hebben gezien, houd er wel rekening mee dat er een miljoen moslims zijn in Nederland.

De discussie hier gaat niet over islam, nogmaals natuurlijk kun je een discussie daarover hebben; of het past in het westen, of het achterhaald is etc (naar mijn mening is de meerderheid van moslims gewoon normaal). Het gaat hier om hoe jouw woorden overkomen bij anderen als je m.b.t zo'n heftige terroristische aanslag dat soort dingen gaat roepen. Hoop dat je intelligent genoeg bent om je niet te verlagen naar het niveau van de mensen die je juist daarop beoordeeld want nogmaals; jij bent geen haar beter momenteel.

Devenace

Avatar

De enige hypcocrisie die ik hier zie is de vorm van acceptatie dat het de ander overkomt en dat wordt geaccepteerd want in Afrika doen ze het andersom...

Verder probeer je idd een leugen te verkopen die niet strookt met de realiteit.
Als de islam niet strookte of niet mee te leven viel dan zag het er in bepaalde landen wel anders uit dan dat het grotendeel van de moslims in deze landen gewoon meedoen en bijdrage aan de landen waar ze in wonen.
Het vergrootglas leggen op bepaalde scenarios is de hypocrisie die jij hier vertoont terwijl je je “media” daar juist over bekritiseert, alleen andersom in de demoniserings versie heb je daar geen moeite mee, wat dan uiteindelijk gewoon een conclusie vormt van innerlijke haat richting bepaalde mensen van bepaalde afkomsten.
Hypocrisie, mooi hoe je het verafschuwt maar hier de belichaming er van bent.

Devenace

Avatar

Zo te zien heeft maacje nog last van een eerdere confrontatie met mij Smiley face
Ik noemde jou idd racist maac en ben er van overtuigd dat je dat nog steeds bent, het ging destijds over de afro Amerikaanse bevolking die volgens jou alles maar bij elkaar verzon qua racisme om maar een slachtofferrol aan te kunnen meten, en dat de blanke bevolking daar slachtoffer van was.
De redernering van een internet ventje die eerder op pownews thuis hoort dan op een filmsite als deze site.
En hier laat je weer mooi zien dat ik gelijk heb en had, je bent er niet vies van om net als pete anderen te bestempelen en te discrimineren maar als iemand jou een stempel op plakt dan lig je maanden later nog wakker.
Als ik geen gelijk had piepte je hier niet zo zwak en discriminerend zoals je dat nu doet. Smiley face

Maac

Avatar

Kleinerend, persoonlijk en niet inhoudelijk. Zowel intellectueel als moreel van betreurend niveau.
Normaal en beschaafd communiceren is blijkbaar de norm niet meer. Persoonlijke aanvallen zonder ook maar één zin in foutloos Nederlands te kunnen produceren en ik ben het internetventje.
Deze generatie is niets minder dan beschamend.

Devenace

Avatar

We hebben het nog altijd over dat jij en pete dit goedkeuren want de islam is dit en Afrika is dat.
Of wil je het weer liever over de afro Amerikanen hebben Smiley face

pete928s

Avatar

devenace
Verder probeer je idd een leugen te verkopen die niet strookt met de realiteit.
Als de islam niet strookte of niet mee te leven viel dan zag het er in bepaalde landen wel anders uit dan dat het grotendeel van de moslims in deze landen gewoon meedoen en bijdrage aan de landen waar ze in wonen.

Ja nog wel ze zijn in de minderheid dus aanpassen zal toch wel moeten nietwaar

Tot je in landen komt waar moslims de meerderheid vormen
en er ook een islamitisch regeringssysteem de dienst uitmaakt , dan zie je ineens dat vrijheid van meningsuiting de wacht word aangezet , de doodstraf staat op blasfemie ,
homo's worden vervolgd , vrouwen worden gestenigd , besneden en uitgehuwelijkt , en in saoudi arabië de bakemat van de islam hebben ze de fijne doodstraf DMV onthoofding .
En ja er zullen in vele van die landen ( iran , pakistan , irak , afganistan , saoudi arabië , etc veel zogezegde gematigde moslims wonen maar het geloof zelf is in zijn core verrot .

Devenace

Avatar

Dat is nog eens een vooroordeel en een hele grote groep mensen het nadeel van de twijfel geven. Smiley face
Zoveel punten die je uit je duim zuigt in je pleidooitjes hier, waaronder de kerken in Iran die gelijk in de pan wordt gehakt door de reactie van hyena.
Zo stikt het bij jou van de beschuldigingen die je niet kan bewijzen of feitelijk maken.
Zo ook de reactie “ja nu ze in de minderheid zijn nog wel”
Kortom ondanks dat iemand heel zijn of haar leven goed doet zit je te wachten tot diegene iets slecht doet.
Als ik heel eerlijk ben zie ik in dit geen gezonde of eerlijke discussie en visie op mensen, het maakt voor mensen zoals jij niet uit dat het merendeel gewoon normaal in vrede leeft, want het kleine deel heeft het voor het zeggen.
Alles wat je roept kan weerlegt worden met andere zaken die ook hier in het westen buiten het westen worden gedaan.
Omdat er wetten zijn in bepaalde landen betekent dat niet per definitie dat het volk het daar mee eens is, zelf roep je dat die vrijheid daar niet aanwezig is zoals hier, maar toch verwijt je AL die mensen voor bepaalde wetten.
In hoeverre heb jij invloed op de wetten hier in dit vrije land? En in hoeverre ben jij het er mee eens? Ik met een heleboel niet, kan ik daar wat aan veranderen? NOPE!
Laat staan dat anderen in een ander minder vrij land dat wel kunnen.
Behandel ieder zoals je zelf behandelt wilt worden ipv de stempel en het vergrootglas erop te houden en individuen het nadeel van de twijfel te geven en ze jouw negatieve visie op te spelen ipv de realiteit die ze verdienen.
Over hypocrisie gesproken.
Ik heb al een paar maanden drie cliënten, uit Syrië en Irak, alledrie moslim, de 1 wat minder dan de ander, willen, werken en doen meer dan de gemiddelde inwoner van dit land.
Die stempel die jij en nog wat figuren hier rondstrooien stroken alles met alles BEHALVE de realiteit.
Ben je zo anti media, kom en durf ook eens uit je haat propaganda media en sites te stappen waar je dan weer niet kritisch op bent.
Maar dat betwijfel ik bij jullie soort mensen die anderen de wereld verwijten, die hangen ergens in een schemerzone van schyzofrenie en vage complot theorietjes.

Maac

Avatar

Devenace "We hebben het nog altijd over dat jij en pete dit goedkeuren want de islam is dit en Afrika is dat.
Of wil je het weer liever over de afro Amerikanen hebben Smiley face"
Ik heb het niet goedgekeurd (pete ook niet trouwens), maar liegen is blijkbaar de enige manier van communiceren voor je. Een erg lelijke eigenschap waarvan ik hoop dat je deze je “cliënten” bespaart. Maar goed, je hoeft natuurlijk niet te liegen over de standpunten die aansluiten bij de jouwe. ;)

Ik bekritiseer ideeën, geen mensen. Op de dag dat jij met dezelfde wijsheid het gesprek kan aangaan staat mijn deur open om het gesprek over zwarte mensen te continueren.
Oh en, voor mijn beeldvorming, wanneer je spreekt over Afro-Amerikanen weet je dat niet alle zwarte mensen roots hebben in Afrika toch? Ik bedoel, je zou de Amerikaanse Jamaicanen toch niet tegen de schenen willen schoppen neem ik aan. Niet antwoorden, gewoon even de spiegel raadplegen. Tot de volgende, Devenace.

pete928s

Avatar

Devenace
Dat is nog eens een vooroordeel en een hele grote groep mensen het nadeel van de twijfel geven. Smiley face

Nee ik ben gewoon sceptisch , daar heb ik alle recht toe en reden genoeg voor .
En als deze mensen blijk geven van een gezonde dosis scepsis tegenover hun eigen geloof ( bijv niet beledigd zijn of nog erger doordraaien als hun profeet word bespot of getekend ) dan zijn ze wat mij betreft hartelijk welkom.

Zoveel punten die je uit je duim zuigt in je pleidooitjes hier, waaronder de kerken in Iran
Ja huiskerken ( heb het net opgezocht ) christenen die thuis hun geloof moeten beoefenen omdat iran actief christenen vervolgd .
en wat is dan verder uit mijn duim gezogen ?? de onthoofdingen ? steniging ? etc allemaal feiten weerleg maar dat er onthoofdingen plaatsvinden in dat land .
en dan ben ik het fijne fenomeen eerwraak nog vergeten
krijg je er ook gratis bij in die cultuur ( en hier nu ook nu ze hier zijn ) .
Zijn wij trouwens niet verplicht om de slachtoffers hiervan te beschermen tegen deze culturele wandaden maar dat doen we niet want we zijn te bang om kritisch te zijn op de islam .

Zoals maac hierboven al zei : we bekritiseren geen mensen
maar ideeen , of zoals ik het liever omschrijf ( een totalitair systeem met vele wetten geboden , verboden en regels die er van jongs af aan dagelijks bij moslims word ingestampt zodat je gerust kunt spreken van hersenspoeling ) .

En toch zijn er verbazingwekkend genoeg nog mensen die uit dit systeem weten te stappen .
mensen zoals Hirsi ali , ibn warraq , afshin elian enz enz die dapper genoeg zijn om het geloof kritisch te bekijken en als gevolg daarvan zelfs hier in het westen hun leven niet zeker zijn .
Een grote schande dat we deze mensen niet openlijker en veel grootschaliger dan nu durven te steunen alleen maar omdat we het geloof niet durven te bekritiseren .

Devenace

Avatar

Als er een nieuwsfeit hier op deze site is waar je kleurlingen en anders gelovigen kan bashen dan ben jij altijd aanwezig maac om dat te doen.

Devenace

Avatar

Dus je wilt hiermee zeggen dat je wel medeleven toont voor de slachtoffers van christchurch, Pete?
Of ben je tevreden dat dat systeem is aangevallen?

Wat ik je voornamelijk nog meer kwalijk neem is dat je doet alsof je voor de vrijheid bent maar ondertussen wel een hele bevolking over 1 kam scheert.
Allemaal van die kleine tekentjes die je hier laat zien waaruit blijkt dat je teert en leeft op propaganda van bepaalde sites en niet leeft in de realiteit.
Try it you might like it.

Maac

Avatar

Devenace "Als er een nieuwsfeit hier op deze site is waar je kleurlingen en anders gelovigen kan bashen dan ben jij altijd aanwezig maac om dat te doen."
Dat zeg je goed. Als het nieuwsfeiten betreft wil ik zeker wel reageren. Sprookjes en leugens, daar hebben we jou voor.

Devenace

Avatar

En dan doelde ik op het feit dat je daar puur op reageert om hele gekleurde bevolkingsgroepen nog eens verder probeert te demoniseren en te bashen natuurlijk. Want dat is maacje, de powned anti multi culti anti kleurling anti moslim internet held.

pete928s

Avatar

devenace

maar ondertussen wel een hele bevolking over 1 kam scheert.
Allemaal van die kleine tekentjes die je hier laat zien waaruit blijkt dat je teert en leeft op propaganda .

Nee hoor , gewoon het resultaat van pakweg 30 jaar rationeel gezond verstand gebruiken , boeken gelezen , nieuws gezien , interviews van deskundigen en ex moslims
gelezen en gehoord .
En nogmaals ik scheer geen bevolkingsgroep over 1 kam , ik veroordeel een gedachtegoed , een intolerant systeem dat wij met ons westers denkkader niet eerlijk meer durven te beoordelen

anti multi culti anti kleurling anti moslim internet held .

als men de feiten niet meer kan weerleggen moet je maar gaan beschuldigen .
zwak argument .

Maac

Avatar

^Ja Pete, meetbare data en statistieken zijn de grootste vijand voor deze types. Dan moet je ver wegblijven van feiten en is schelden alles wat overblijft.

nieuwslaatste nieuws

meest populair