Film over de terroristische aanslag in Christchurch in de maak

Film over de terroristische aanslag in Christchurch in de maak

Precies twee maanden geleden beroofde de extreemrechtse Brenton Tarrant 51 mensen van het leven.

Er wordt werk gemaakt van een film rondom de afgrijselijke terroristische aanslagen die op 15 maart dit jaar plaatsvonden in de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Producent Moez Masoud (Eshtebak, 2016) zal de film, die de titel Hello Brother krijgt, gaan regisseren.

Precies twee maanden geleden begon de extreemrechtse Australiër Brenton Tarrant tijdens het vrijdaggebed te schieten in de Masjid al-Noor-moskee in Christchurch. Daarna volgde een schietpartij in de Linwood Masjid-moskee. De 28-jarige Tarrant filmde de dodelijke aanval en streamde deze beelden live via social media. Er vielen in totaal 51 doden en Tarrant werd uiteindelijk gearresteerd.

Rouwproces
Masoud hoopt dat zijn film kan helpen bij het rouwproces: "In Christchurch, op 15 maart, was de wereld getuige van een ongekende misdaad tegen de mensheid. Het verhaal van 'Hello Brother' is slechts één stap in het rouwproces, waarna we elkaar hopelijk allemaal wat beter zullen begrijpen. Misschien snappen we hierna ook wat beter waar haat, racisme, superioriteit en terrorisme bij sommige mensen vandaan komt."

Het verhaal van Hello Brother, dat Masoud samen met Rick Castaneda schreef, volgt een familie die probeert te ontsnappen uit Afghanistan, waar dood en vernietiging de orde van de dag is. Deze gebeurtenissen worden afgewisseld met de gebeurtenissen in Christchurch.

Er is op dit moment nog geen releasedatum bekend.

NieuwsFilm

meest populair