Celebrity

'Hellboy' actrice Milla Jovovich laat zich uit over vreselijke ervaring

De actrice moest twee jaar geleden noodgedwongen een abortus laten plegen.

door Wouter Drummen om 06:00 in Celebrity
Milla Jovovich heeft zich uitgelaten over een vreselijke ervaring die haar twee jaar geleden is overkomen, toen ze met spoed een abortus moest laten plegen. Dit verhaal deelt ze nu, omdat in Georgia bijna een wetsvoorstel aangenomen is dat vrouwen na zes weken zwangerschap verbiedt nog abortus te laten plegen. Hier is de 43-jarige actrice het duidelijk niet mee eens.

Zo begon de Hellboy actrice: ''Ik hou er niet van om me uit te laten over politiek; ik doe het alleen wanneer ik het echt nodig acht en dit is een van die keren. Als je niet verder wilt lezen, stop dan gerust. Het verhaal wat ik wil delen is dat de rechten van vrouwen om veilig abortus te plegen opnieuw in gevaar zijn. Afgelopen dinsdag heeft de gouverneur van Georgia een wet ondertekend waardoor vrouwen na zes weken zwangerschap geen abortus meer mogen aanvragen (vaak weten vrouwen dan nog niet eens dat ze zwanger zijn), zelfs niet als ze verkracht zijn of wanneer er sprake is van incest!''

Jovovich's eigen abortus
''Abortus is gigantisch zwaar voor vrouwen; niet alleen op emotioneel gebied, maar het kan vaak ook onveilig en onhygiënisch zijn en gedaan worden. Ik heb dit zelf ook meegemaakt, twee jaar geleden. Ik was bijna vijf maanden zwanger en met een film bezig in Oost Europa, toen ik veel te vroeg moest gaan bevallen van mijn baby. Een abortus was helaas dus nodig en ik moest daarbij de hele tijd wakker blijven.

Het is een van de ergste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb er nog steeds nachtmerries over. Ik voelde me alleen en hulpeloos. Het heeft gigantisch lang geduurd voordat ik me eroverheen kon zetten. Maar als ik nu denk aan de vrouwen die in de toekomst een abortus moeten laten plegen in veel ergere omstandigheden vanwege nieuwe wetten; dan draait daar mijn maag van om.''

Waarom nu dit verhaal delen?
De Resident Evil ster liet weten dat ze geen enkele intentie had dit verhaal publiekelijk te maken, maar zich nu, vanwege dit wetsvoorstel, haast daartoe gedwongen voelt: ''Deze vreselijke ervaring zal mij altijd bijblijven tot mijn laatste dag. Een abortus laten plegen is op zijn 'best' een vreselijke nachtmerrie. Geen enkele vrouw wil dit meemaken. Maar we moeten vechten voor onze rechten en mocht een abortus ooit nodig zijn, moet deze veilig en goed gedaan kunnen worden. Ik wilde mijn verhaal niet delen. Maar nu er zo veel op de het spel staat kan ik niet stil blijven''.

nieuwslaatste nieuws

meest populair