Algemeen

Marvel-baas Kevin Feige: Favoriete MCU-moment, spijt, grootste uitdagingen en beste DC-film!

De grote man achter het Marvel Cinematic Universe geeft leuke details prijs.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Kevin Feige wordt vaak in één adem genoemd met het Marvel Cinematic Universe (MCU). Hij is namelijk dé man die het succes heeft waargemaakt. Voor de aftrap in 2008 werkte hij al aan vele moderne superheldenfilms, zoals X-Men (2000) en Spider-Man (2002). Nu ruim 10 jaar later is hij het meesterbrein achter de succesvolste filmreeks tot op heden. Tijdens een Reddit Q&A gaf hij antwoord op een aantal leuke vragen!

Er werden vele vragen aan de baas van Marvel Studios gevraagd. Hieronder tien opvallende vragen én antwoorden.

1. Waarom was Iron Man de eerste film in het MCU? "We dachten dat Tony Stark een geweldig en uniek personage was voor onze eerste film. Hij was zo anders dan de stripboeken die eerder naar het scherm waren vertaald.

2. Heeft hij van bepaalde keuzes in het MCU spijt? "Ik maakte een keer een grap over dat ik spijt dat ik Chris Hemsworths wenkbrauwen blond had geverfd voor de eerste Thor, maar de waarheid is dat alles in de kleine details zit, de goede en niet zo goede films, die ons naar Endgame hebben gebracht. Daarom zou ik niets veranderen."

3. Voor welke keuzes heeft hij het meest moeten vechten? "De twee zaken die mij te binnen schieten van 10 jaar geleden zijn de casting van Robert Downey Jr. en het besluit om van Captain America: The First Avenger een Tweede Wereldoorlog-film te maken."

4. Wat is zijn favoriete MCU-moment? "Er zijn er te veel om op te noemen, maar ik kan wel zeggen dat mijn hele MCU-carrière opbouwde naar dat 'on your left'-moment in Endgame."


5. Waarom heb je nooit een cameo gehad in de MCU-films? "Ik vind het niet leuk om op de camera te staan, maar ik deed ooit cameo in een verwijderde scène in de eerste X-Men film, als een Weapon X-technicus. Ik was volledig bedekt, met een capuchon, een masker en een veiligheidsbril."

6. Welke nog niet geïntroduceerde personages zou hij graag willen laten zien in het MCU? "Ik heb het nooit over favorieten, maar er zijn veel Marvel-personages waar ik al jaren van hou en die binnenkort naar het MCU komen. Specifieker dan dat kan ik niet zijn. We werken gewoonlijk met een specifiek vijfjarenplan, maar hebben vaak een algemeen plan dat veel, veel verder gaat."

7. Zijn er onverfilmbare comics? "Alles is tegenwoordig verfilmbaar. Het gaat erom de meest resonante verhalen rond personages te vinden die naar het grote scherm kunnen worden gebracht."

8. Wat is zijn favoriete DC-film? "Richard Donner's Superman 1."


9. Wat heeft hij geleerd van de films die hij voor het MCU maakte? "1. Respecteer het bronmateriaal, 2. huur gepassioneerde filmmakers in ongeacht hoeveel geld hun laatste film heeft gemaakt en 3. huur de beste cast in ongeacht hun huidige marktwaarde."

10. Wat zijn de plannen met de 'vergeten' MCU-personages? "Ik weet niet zeker of ik ze vergeten personages zou noemen, maar ik vind het leuk om personages terug te halen waarvan mensen denken dat ze ze niet meer terugzien. Bijvoorbeeld general Ross en Harley."8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

"Ik heb het nooit over favorieten, maar er zijn veel Marvel-personages waar ik al jaren van hou en die binnenkort naar het MCU komen. Specifieker dan dat kan ik niet zijn. We werken gewoonlijk met een specifiek vijfjarenplan, maar hebben vaak een algemeen plan dat veel, veel verder gaat."

Is dit een hele voorzichtige X-MEN bevestiging? ;)

shellghost

Avatar

1. Respecteer het bronmateriaal,


Waarom is het wangedrocht genaamd Civil War dan uitgekomen??

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Shellghost, verklaar jezelf alsjeblieft nader wat één van de beste MCU films een wangedrocht maakt?

Chrischzz

Avatar

Civil War lag heeeeeeel ver van het bronmateriaal af.

Ja, ok, de rode lijn met de 2 kampen en superhelden/mutant registratie was er, maar dat was het enige

adofmirosch

Avatar

Civil war had echt voor een hele phase aan bronmateriaal. Hoe goed ik de film ook vind, op langer termijn is er weinig mee gedaan.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Civil War zit boordevol tie-ins met characters die niet relevant zijn in de MCU, op dat moment althans. Als je al die tie-ins meerekent kan ik jullie misschien gelijk geven, maar dat had nooit in 1 film gestoken kunnen worden. Bovendien spreken we in het geval van de film niet over een verhaal waar decennia aan comics voorafgingen. De film moest het doen met wat in de films eerder werd opgebouwd en in dat opzicht is het alleen maar logisch dat het kleinschaliger ging zijn dan de comics. Maar in essentie was het verhaal krak hetzelfde. Maar comicfans staren zich blind op het feit dat het conflict niet tussen honderden superhelden gaat (nogal logisch in de mcu) en noemen die film alleen al daarvoor een teleurstelling. Kom zeg.

Innocent

Avatar

Grappig hoe meningen kunnen verschillen, ik vind persoonlijk de Captain america films de beste uit de hele MCU, met name deel 2 The winter soldier. En ik kijk naar de films, niet naar de comics. Natuurlijk is het nodig dat er referenties van de comics in de films zitten maar een comic is een comic en dus niet een film, 2 hele verschillende media. Het is net zo onmogelijk om een boek 100% te verfilmen als het is een comic. De film zou anders 10 uur moeten duren om alles erin te proppen en geloof me dat wordt heel snel heel saai. Als ik terug denk aan de verfilming van het Stephen King verhaal The Stand wil je dat echt niet, een film van 6 uur en bok saai.

Colruiter

Avatar

Wat een onnozel interview, hij zegt gewoon niets, het lijkt wel een politicus. Alleszins een serieuze klap in het gezicht van het DCEU-team door Superman 1 als beste DC-film te bestempelen, en dan zit hij er ook nog compleet naast, want de eerste Batman-film met Joker Nickolson is de beste. Superman is goed maar dat 'turning-back-the-world'-gedoe blijft mij altijd weer uit de film halen. Dark Knight is ook goed, maar dat is vooral door Ledger, want de film als geheel heeft heel wat problemen, problemen die in Dark Knight Rises alleen maar groter worden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair