Marvel-baas Kevin Feige: Favoriete MCU-moment, spijt, grootste uitdagingen en beste DC-film!

De grote man achter het Marvel Cinematic Universe geeft leuke details prijs.

Kevin Feige wordt vaak in één adem genoemd met het Marvel Cinematic Universe (MCU). Hij is namelijk dé man die het succes heeft waargemaakt. Voor de aftrap in 2008 werkte hij al aan vele moderne superheldenfilms, zoals X-Men (2000) en Spider-Man (2002). Nu ruim 10 jaar later is hij het meesterbrein achter de succesvolste filmreeks tot op heden. Tijdens een Reddit Q&A gaf hij antwoord op een aantal leuke vragen!

Er werden vele vragen aan de baas van Marvel Studios gevraagd. Hieronder tien opvallende vragen én antwoorden.

1. Waarom was Iron Man de eerste film in het MCU? "We dachten dat Tony Stark een geweldig en uniek personage was voor onze eerste film. Hij was zo anders dan de stripboeken die eerder naar het scherm waren vertaald.

2. Heeft hij van bepaalde keuzes in het MCU spijt? "Ik maakte een keer een grap over dat ik spijt dat ik Chris Hemsworths wenkbrauwen blond had geverfd voor de eerste Thor, maar de waarheid is dat alles in de kleine details zit, de goede en niet zo goede films, die ons naar Endgame hebben gebracht. Daarom zou ik niets veranderen."

3. Voor welke keuzes heeft hij het meest moeten vechten? "De twee zaken die mij te binnen schieten van 10 jaar geleden zijn de casting van Robert Downey Jr. en het besluit om van Captain America: The First Avenger een Tweede Wereldoorlog-film te maken."

4. Wat is zijn favoriete MCU-moment? "Er zijn er te veel om op te noemen, maar ik kan wel zeggen dat mijn hele MCU-carrière opbouwde naar dat 'on your left'-moment in Endgame."

Bekijk de afbeelding
5. Waarom heb je nooit een cameo gehad in de MCU-films? "Ik vind het niet leuk om op de camera te staan, maar ik deed ooit cameo in een verwijderde scène in de eerste X-Men film, als een Weapon X-technicus. Ik was volledig bedekt, met een capuchon, een masker en een veiligheidsbril."

6. Welke nog niet geïntroduceerde personages zou hij graag willen laten zien in het MCU? "Ik heb het nooit over favorieten, maar er zijn veel Marvel-personages waar ik al jaren van hou en die binnenkort naar het MCU komen. Specifieker dan dat kan ik niet zijn. We werken gewoonlijk met een specifiek vijfjarenplan, maar hebben vaak een algemeen plan dat veel, veel verder gaat."

7. Zijn er onverfilmbare comics? "Alles is tegenwoordig verfilmbaar. Het gaat erom de meest resonante verhalen rond personages te vinden die naar het grote scherm kunnen worden gebracht."

8. Wat is zijn favoriete DC-film? "Richard Donner's Superman 1."

Bekijk de afbeelding
9. Wat heeft hij geleerd van de films die hij voor het MCU maakte? "1. Respecteer het bronmateriaal, 2. huur gepassioneerde filmmakers in ongeacht hoeveel geld hun laatste film heeft gemaakt en 3. huur de beste cast in ongeacht hun huidige marktwaarde."

10. Wat zijn de plannen met de 'vergeten' MCU-personages? "Ik weet niet zeker of ik ze vergeten personages zou noemen, maar ik vind het leuk om personages terug te halen waarvan mensen denken dat ze ze niet meer terugzien. Bijvoorbeeld general Ross en Harley."

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair