De 5 topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Heel veel nieuws!

Elke week voegt Netflix heel wat films toe aan de database. Daar zitten soms mooie films tussen en soms wat minder mooie. In dit artikel lichten we de vijf beste films van die nieuwe toevoegingen uit en bieden we je een overzicht met alle andere producties die nu beschikbaar zijn. Deze week een hoop tijdloze klassiekers!

See You Yesterday (2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: Stefon Bristol | Cast: Frank Harts, Myra Lucretia Taylor, Astro, e.a.
In See You Yesterday proberen wondertieners C.J. en Sebastian tijdreizen onder de knie te krijgen. Na een tragische gebeurtenis waarbij Calvin, de broer van C.J., om het leven komt, moeten de twee verschillende gevaarlijke reizen maken naar het verleden. See You Yesterday is mede geproduceerd door Spike Lee (BlacKkKlansman) en vormt het regiedebuut van Stefon Bristol. Dit is een film met een duidelijke boodschap en inspirerend verhaal. Op Rotten Tomatoes scoort See You Yesterday momenteel 100%. Een aanrader dus!

The Money Pit (1986)
Bekijk de afbeeldingRegie: Richard Benjamin | Cast: Tom Hanks, Shelley Long, Joe Mantegna, e.a.
Een klassieker! In The Money Pit willen Walter Fielding (Hanks) en zijn yuppievriendin Anna Crowley (Long) hun in vervallen staat verkerende droomhuis renoveren, maar worstelen ze met een stel onbetrouwbare aannemers en financiële problemen. Door al die narigheid komt hun relatie onder grote druk te staan. The Money Pit is een typische komedie vol flauwe (en soms ook ietwat voorspelbare) humor. Daar moet je van houden. Desalniettemin is het ook een film vol goede acteurs en herkenbaarheid. Gewoon kijken dus!

Funny People (2009)
Bekijk de afbeeldingRegie: Judd Apatow | Cast: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, e.a.
Komediant George Simmons (Sandler) is ontzettend succesvol, maar ook een ontzettend arrogante zak. Simmons staat niet stil bij de manier waarop hij mensen behandelt, maar dit verandert wanneer hij terminaal ziek blijkt te zijn. Funny People is dus een komedie met een zeer serieus randje. Volgens FilmTotaal-recensent Arman Avsaroglu slaagt regisseur Apatow er 'glansrijk in de komische en dramatische elementen evenwichtig te balanceren' en levert de film gegarandeerd een leuk avondje op. Laat de lijvige speelduur van 146 minuten je niet afschrikken, want Funny People kijkt zo weg.

Spartacus (1960)
Bekijk de afbeeldingRegie: Stanley Kubrick | Cast: Kirk Douglas, Peter Ustinov, Peter Brocco, e.a.
De als slaaf geboren Spartacus wordt opgeleid tot gladiator. Later besluit hij zich op te werpen als slavenleider en een opstand te organiseren. Hij werft tienduizenden soldaten en zijn leger lijkt onverslaanbaar. Bij zijn strijd wordt hij gesteund door een vrouw die hem liefde en vertrouwen geeft. Spartacus is een grootse film vol spektakel en mag gerust een klassieker worden genoemd. Hoewel de film erg positief ontvangen werd destijds, was regisseur Stanley Kubrick minder tevreden. Hij werd pas laat bij het project betrokken en had naar eigen zeggen maar weinig creatieve invloed. Ach, misschien was het zijn bescheidenheid, want het eindresultaat is fantastisch.

The Blues Brothers (1980)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Landis | Cast: John Belushi, Dan Aykroyd, Carrie Fisher, e.a.
Nadat de kleine crimineel Jake Blues (Belushi) uit de gevangenis wordt vrijgelaten, gaat hij samen met zijn broer Elwood (Aykroyd) terug naar het weeshuis waar zij samen opgroeiden. Het weeshuis blijkt in financiële problemen te verkeren. Om de boel te redden besluiten de broers om hun voormalige band weer bijeen te brengen voor een liefdadigheidsconcert. Eigenlijk zouden we deze film niet in dit lijstje met aanraders mogen opnemen, want volgens de meeste filmliefhebbers moet je The Blues Brothers absoluut gezien hebben. Deze muzikale actiekomedie is gewoon ontzettend goed en leuk. Heb je deze film nog nooit gezien? Kijken! Heb je deze film al wel gezien? Kijken! Keep the blues alive!


En verder onder meer...

Bekijk de afbeelding
Actie
Battleship (2012)
North Sea Hijack (1979)

Avontuur
Land of the Lost (2009)

Drama
A Stranger in Town (1995)
Getting Out (1994)

Documentaire
Lion's Share (2018)
Morir para contar (2018)

Horror
The Unborn (2009)

Komedie
Good Sam (2019)

Misdaad
Inside Man (2006) Extra aanrader!

Sciencefiction
Twelve Monkeys (1995) Extra aanrader!

Sport
Fighting (2009)


Veel kijkplezier!


NieuwsFilm

meest populair