Nieuwe video 'Child's Play' laat zien hoe Chucky tot leven wordt gewekt!

Nieuwe video 'Child's Play' laat zien hoe Chucky tot leven wordt gewekt!

De filmmakers gaan de 'old school'-toer op.

De reboot van Child's Play zet volledig in op oude technieken: de moordlustige Chucky wordt (voor het grootste gedeelte) 'gespeeld' door een echte pop, en is dus geen computereffect. Net zoals bij het origineel (1988) komt er heel wat aan te pas.

In een uitgebreide video laten de filmmakers zien wat er allemaal bij komt kijken:



Zes verschillende versies
Je zou verwachten dat een lopende, pratende pop met de computer tot leven zou gewekt zijn in een moderne film. Maar producent David Katzenberg zegt dat een echte pop, een zogenoemde animatronic, echt nodig was: "Een groot deel van het goed krijgen van Chucky was het gebruiken van animatronics voor een groot deel van de tijd dat we Chucky zien." Hoofdrolspeler Gabriel Bateman was onder de indruk: "Ik dacht dat het voornamelijk computereffecten zouden zijn, maar ze hadden een animatronic-pop, zes van hen konden bewegen en konden gezichtsuitdrukkingen maken en alles."

De technologie is er ook op vooruit gegaan. Nu wordt zo'n Chucky-animatronic volledig bewogen door drie mensen. In 1988 had men voor de originele pop nog drie man nodig om enkel het gezicht te bewegen. Voor Chucky's ogen alleen al werd er 1 persoon aangeduid. De originele ontwerper, Kevin Yagher, herinnert zich die tijd: "Er was niet echt een training voor Child's Play. Animatronics waren nog erg jong. Het stond nog in de kinderschoenen." Nieuw aan deze reboot is de stem van de maniakale pop: die wordt niet langer ingesproken door Brad Dourif, maar door Mark Hamill, die met zijn stemwerk voor the Joker bewees dat hij ook griezelig kan zijn.

Child's Play komt op 20 juni in de zalen.



NieuwsFilm

meest populair