Video

Nieuwe video 'Child's Play' laat zien hoe Chucky tot leven wordt gewekt!

De filmmakers gaan de 'old school'-toer op.

door Corneel Vanfleteren om 13:55 in Video
De reboot van Child's Play zet volledig in op oude technieken: de moordlustige Chucky wordt (voor het grootste gedeelte) 'gespeeld' door een echte pop, en is dus geen computereffect. Net zoals bij het origineel (1988) komt er heel wat aan te pas.

In een uitgebreide video laten de filmmakers zien wat er allemaal bij komt kijken:Zes verschillende versies
Je zou verwachten dat een lopende, pratende pop met de computer tot leven zou gewekt zijn in een moderne film. Maar producent David Katzenberg zegt dat een echte pop, een zogenoemde animatronic, echt nodig was: "Een groot deel van het goed krijgen van Chucky was het gebruiken van animatronics voor een groot deel van de tijd dat we Chucky zien." Hoofdrolspeler Gabriel Bateman was onder de indruk: "Ik dacht dat het voornamelijk computereffecten zouden zijn, maar ze hadden een animatronic-pop, zes van hen konden bewegen en konden gezichtsuitdrukkingen maken en alles."

De technologie is er ook op vooruit gegaan. Nu wordt zo'n Chucky-animatronic volledig bewogen door drie mensen. In 1988 had men voor de originele pop nog drie man nodig om enkel het gezicht te bewegen. Voor Chucky's ogen alleen al werd er 1 persoon aangeduid. De originele ontwerper, Kevin Yagher, herinnert zich die tijd: "Er was niet echt een training voor Child's Play. Animatronics waren nog erg jong. Het stond nog in de kinderschoenen." Nieuw aan deze reboot is de stem van de maniakale pop: die wordt niet langer ingesproken door Brad Dourif, maar door Mark Hamill, die met zijn stemwerk voor the Joker bewees dat hij ook griezelig kan zijn.

Child's Play komt op 20 juni in de zalen.8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Design van het gezicht en die CGI ogen (belachelijk dat ze niet gewoon echte kunnen gebruiken) is gewoon afgrijselijk lelijk. Sla deze definitief over.

Gigan72

Avatar

Ziet er niet echt super uit allemaal maar ga hem wel een keer kijken .
En dat komt alleen om dat Mark Hamill de stem doet
Brad is Chucky maar wil wel zien en horen wat Mark er mee kan en doet.

Maac

Avatar

Ik vind de nieuwe elementen wel aardig. Dat 'ie een eigen app heeft, een ingebouwde camera, het gebruik van drones. Maakt het toch net iets leuker en actueler dan zo'n één op één remake. Dat gecombineerd met Mark Hamill's voice acting en wat nieuwe kills zorgt ervoor dat ik nog wel een kansje wil wagen.
Maar goed, verwachting blijft zo goed als nul.

Devenace

Avatar

Skynet meets Chucky.
Maar de echte vraag is natuurlijk, zou Chucky geaccepteerd worden en met rust worden gelaten zou hij een normaal bestaan op willen bouwen en niet moordlustig zou zijn.

Maac

Avatar

In jouw wereld zou dat geen problemen opleveren. Chucky blijft tenslotte een blanke pop.

Moviemagic

Avatar

Ik ben niet echt overtuigd als ik deze pop zie. Wel leuk: De ogen lichten rood op als hij iets geks gaat doen.Op het tuinbroekje van hem staat nu 'Buddi' en niet meer 'Good guyz'. Ook de rode knopen zijn vervangen door metalen. Ze hebben die dus ook minder kinderachtig gemaakt.

Wat wel een goede actie kan zijn is dat ze de voodoo achterwege hebben gelaten en meer een Artificial Intelligence lijken te hebben. Alleen in het origineel was het Charles Lee Ray die gevangen zat in de pop. Hij moest eruit voordat hij weer mens zou worden. Zoals ik nu begrepen heb gaat het in de nieuwe om een pop die de enige vriend van Andy wil zijn.

Ik wacht de eerste reacties af voordat ik besluit of ik het in de bioscoop wil gaan zien.

Devenace

Avatar

Zo een discriminerende reactie kan ook alleen maar van jou komen maacje.

Maac

Avatar

Als dat discriminerend is, is discriminatie blijkbaar toegestaan op Filmtotaal. Hoop voor jou dat het geen probleem is frequente bezoeker (en dus ook medesponsor) te zijn van een nieuwssite die tolerant tegenover discriminatie en racisme staat.
Geniet ervan!

NieuwsFilm

meest populair