Algemeen

Eerste reacties 'Aladdin': Disney-magie of toch niet?

Het sprookje kennen we al; weet de filmversie te overtuigen?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Altijd weer leuk om de eerste reacties te lezen op een toekomstige film. Nu zijn de eerste reacties op Aladdin online verschenen, het nieuwste Disney-sprookje dat omgezet is naar een live action-bioscoopfilm. Wat wordt er over de film van regisseur Guy Ritchie (Sherlock Holmes, King Arthur: Legend of the Sword) gezegd?


De eerste reacties zijn doorgaans positief. De film wordt verrassend genoemd en zeker niet zo slecht of matig als door velen wordt verwacht. De rol van Will Smith zou prima zijn en Mena Massoud (Aladdin) en Naomi Scott (Jasmine) zouden het uitstekend doen in de voornaamste hoofdrollen. Ook de energierijke muzikale invulling in de meer serieuze benadering wordt geprezen. Er zou wel een minder kantje aan de film zitten; de rol van de Nederlander Marwan Kenzari. Hij speelt de slechterik Jafar. Eind mei in de bioscoop.16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Ja geef die Nederlanders maar weer de schuld hoor!!!!

McKelly

Avatar

Ik denk niet zo zeer dat het aan Marwan ligt, maar dat ze hem gewoon verkeerd hebben gecast. Het had een veel oudere man moeten zijn denk ik..

Colruiter

Avatar

Marwan lijkt inderdaad miscast, Jafar moet een figuur zijn die ook fysiek afstotelijk is, Marwan ziet er gewoon te goed uit.

Goku32

Avatar

De film zal ook wel leuk zijn en zo. Maar de rol van Jafar is een mist cast gewoon. Het is gewoon zo slecht en dat is jammer. Ze hadden een totaal ander persoon moeten nemen met een andere stem ook. Deze Jafar komt een beetje gay over met de stem van hem. Jammer gewoon

GreenHornet

Avatar

Disney heeft altijd moeite gehad met bad guys kijk maar naar Marvel

Maac

Avatar

Heeft weinig met casting te maken volgens mij. De kwaliteit was al duidelijk toen het bekend werd gemaakt dat er een live action Aladdin werd gemaakt. Als er na de bekendmaking van de regisseur nog geen lampje ging branden kom je inderdaad uiteindelijk bij de casting uit, maar dit was gedoemd om troep te worden.

Boer

Avatar

Blijkt maar weer... Nederlanders kunnen niet zo goed acteren (in films)

Goku32

Avatar

Boer NL kunnen wel acteren in films. Alleen dit was niet de juiste persoon voor de rol van Jafar. Het had net zo goed een Engels man kunnen zijn. Dat weten we niet, het is jammer dat deze NL het mag doen. Maar faalt in de rol

MikeyMo

Avatar

Ach de standaard positieve Twitter reacties

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Maac, nochtans lijkt er met de kwaliteit van de film niet veel mis te zijn. Trailers zien er goed uit, CGI is prima, en Will Smith als Geest, 1 van de belangrijkste factoren voor het succes van deze film, lijkt een prima keuze te zijn gezien de reacties. Alleen Jafar is niks, wat heel jammer is want het is één van mijn persoonlijke favoriete Disney villains.
Op de vraag of deze film enige meerwaarde gaat toevoegen aan het origineel kunnen we vrijwel zeker 'nee' zeggen, maar het bestempelen als troep vind ik ook nogal kort door de bocht gaan.

CassidyButch

Avatar

Ze hadden Ben Kingsley moeten casten

Pronk47

Avatar

Ze hadden in mijn ogen Ben Kingsley moeten nemen.

Maac

Avatar

@Zaphod
Tja, ik vond de trailers en de CGI in tegenstelling tot jou niet acceptabel. Maar ik zie dit ook niet per se iets zeggen over de kwaliteit; je kan slechte films hebben met sterke trailers en goede CGI.
De meerwaarde van een live action versie van geanimeerde films lijkt zich voor sommigen te bewijzen met The Jungle Book en The Lion King, maar volgens mij komt dat vooral omdat het nog steeds bijna dezelfde film is, maar dan “gepolijst” en zich beperkt tot dieren. Dat gaat niet werken met Aladdin en ik durf te voorspellen dat het ook met Mulan (2020) niet gaat werken.
Maar goed, dat wil niet zeggen dat jij er niet van kan gaan genieten natuurlijk. Voor mij is het troep.

Rich Art

Avatar

Jongens, er is één reactie waarin de rol van Jafar als minder wordt bestempeld... Slechts één. Vestig daar dan niet met z'n allen juist de aandacht op.

nieuwslaatste nieuws

meest populair