Celebrity

Marvel actrice Elizabeth Olsen deed auditie voor rol in uiterst populaire serie

Maar deze verliep alles behalve soepel...

door Wouter Drummen om 12:28 in Celebrity
Dit jaar keken miljoenen mensen uit naar voornamelijk twee dingen; de nieuwste Avengers film, Endgame, en het laatste seizoen van Game of Thrones. Elizabeth Olsen is te zien in de superheldenfilm als Scarlet Witch, al had ze ook kunnen spelen in Game of Thrones. Zo deed ze namelijk jaren geleden auditie voor de rol van Daenerys Targaryen, een van de belangrijkste personages van de serie. Uiteindelijk ging deze rol naar Emilia Clarke omdat Olsen's auditie alles behalve soepel verliep...

Zo zei Olsen: ''Toen ik net met mijn begon, deed ik veel audities, gewoonweg omdat ik het leuk vind om die te doen. Laatst schoot me ook te binnen dat ik eveneens een auditie deed voor de rol van Khaleesi, maar dat was veruit mijn slechtste''. Olsen liet weten wat van haar gevraagd werd, maar dat dit verre van duidelijk was en zij dus ook niet goed wist wat te doen.

Teleurstellend resultaat?
''Ik moest een monoloog houden van het eerste seizoen, namelijk de speech die Daenerys houdt op het einde voor duizenden mensen, wanneer ze zegt dat zij de koningin is. Maar er werd mij niet verteld of ik een Brits accent moest aannemen of niet. Dus ik gebruikte beide. Maar dat was vreselijk. Wanneer iemand je op het einde ook zegt: ''Dat was een slechte auditie'', dan weet je dat je het echt slecht gedaan hebt''.

Toch heeft de actrice er niet echt spijt van; ze wist hoge ogen te gooien als Scarlet Witch en speelt een belangrijke rol in het Marvel universum. Nu krijgt ze dan ook haar eigen serie op het nieuwste streaming platform Disney+.

nieuwslaatste nieuws

meest populair