Regisseur 'Child's Play' over waarom Chucky zo veranderd is

Hij zocht een mooie balans tussen enerzijds trouw blijven aan de bron en anderzijds geen exacte overbodige kopie maken.

Arjen Rooseboom 20 mei 2019 05:39 in Algemeen
De Child's Play-serie heeft al verschillende transformaties doorgemaakt. Het origineel uit de jaren '80 was een rechttoe rechtaan horrorslasher. De vervolgen werden steeds meer comedy, met het bizarre Seed Of Chucky als hoogte(?) of dieptepunt. Daarna ging de reeks weer terug naar de basis met twee direct-to-video-sequels en nu is het de beurt aan de onvermijdelijke reboot.

Er is een moderne draai gegeven aan de mythologie van de franchise, waardoor Chucky niet langer een spookachtige Voodoo-praktiserende seriemoordenaar is, maar meer een Artificial Intelligence soort monster van Frankenstein. Regisseur Lars Klevberg hoopt de pop op deze manier sympathieker te maken en mee te gaan met de tijd. Hij ging hier tijdens een uitgebreid interview op in. Lees hieronder de beknopte versie:

Hoe verandert Chucky bij het opnieuw opstarten?
Ik wil niet teveel onthullen, maar zijn manier om sympathiek te worden was echt iets waar ik naar wilde kijken. Ik zie het verhaal als een Griekse tragedie. We moeten begrijpen waarom hij zich zo gedraagt. Als je de antagonist en zijn motivaties herkent, kun je je met hem identificeren. Dat is de reden waarom 'Frankenstein' een belangrijke inspiratie was.

Wat is de impact van oudere kinderen en meer van hen?
Het was een verstandige keuze om meer kinderen in het script te verwerken. We hebben Andy nog steeds als hoofdrolspeler, maar wel iets ouder en met een andere achtergrond. Het hebben van allemaal vriendjes is heel interessant, omdat het de kern van het verhaal behandelt terwijl het meebeweegt. Dat was zo'n verfrissend en slim idee.

Welke elementen uit het origineel moesten beschermd worden?
Wanneer je te maken hebt met een remake en een enorme fanbase, raak je een heilig object aan dat veel voor mensen betekent. Wees je daar bewust van. Ik zag dat het script emotioneler en enger was en een diepere laag had onder alles. Dat wilde ik niet wijzigen, ik wilde simpelweg iets toevoegen aan het materiaal dat er al was.

Hoe zit het met de humor in deze film?
Toen ik het concept las, vond ik het heel leuk. Er zijn horroraspecten, emotionele aspecten maar ook gewoon hele leuke momenten. Het is geen zwarte campy humor. Het is vloeiend geïntegreerd in het verhaal. Het moet echt voelen en je echt raken zodat je lacht terwijl je een geweldige tijd hebt en niet omdat het allemaal zo dwaas is.

Hoe heb je genoegen genomen met de nieuwe looks van Chucky?
Chucky zag er in alle films anders uit. Ik wilde dat het publiek emotioneel contact ging maken met Chucky op elk niveau. Hij moest expressief zijn en kneedbaar. Al die stukjes moeten bij elkaar passen voor een doel.

De nieuwe Child's Play opent op donderdag 20 juni bij ons in de bioscoop.


NieuwsFilm