Algemeen

Walt Disney's 'Mulan' misschien wel duurste film ooit

Actrice Gong Li maakt duidelijk dat de film flink prijzig is.

door Bram de Groot om 08:20 in Algemeen
Volgens de Chinese actrice Gong Li (Memoirs of a Geisha, Raise the Red Lantern) wordt het live action-sprookje Mulan een van de prijzigste, zo niet duurste film ooit gemaakt. De actrice liet dit weten tijdens een interview op Weibo.

Volgens Li zou de film meer dan 300 miljoen dollar kosten. De vraag is uiteraard hoeveel meer dan dit al enorme productiebudget. De recente superheldenfilm Avengers: Endgame kostte naar verluidt $356 miljoen om te maken. Nog duurder zouden de films Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides en Avengers: Age of Ultron zijn, met productiebudgetten van naar verluidt respectievelijk $379 miljoen en $365 miljoen.


Groots avontuur!
Mulan, de verfilming van de animatiefilm Mulan uit 1998, wordt geregisseerd door Niki Caro (The Zookeeper's Wife, 2017). De Chinese actrice Liu Yifei a.k.a. Crystal Liu vult de rol van Mulan in. Zijn is de jonge prinses die besluit het leger in te gaan. Iets dat verboden is voor vrouwen. Haar kameraad is het Chinese draakje Mushu. Ze groeit tegen alle verwachtingen in uit tot een ware heldin.

Er zijn ook rollen voor Donnie Yen (Rogue One: A Star Wars Story), Jet Li (Shaolin Temple, Lethal Weapon 4), Jason Scott Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny), Yoson An (The Meg), Utkarsh Ambudkar (Pitch Perfect), Ron Yuan (Marco Polo), Tzi Ma (Arrival), Rosalind Chao (Star Trek: Deep Space Nine) en Cheng Pei-Pei (Crouching Tiger, Hidden Dragon). Mulan staat gepland voor 27 maart 2020.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmziener

Avatar

Waarom was Age of Ultron duurder dan Endgame? In Endgame zat naar mijn gevoel meer CGI, locaties, acteurs en eigenlijk alles wat geld kost.

Maac

Avatar

300 miljoen voor een live action Mulan? Blade Runner 2049 kostte nog geen 200 miljoen. Wat een geldverspilling.

Gremlin06

Avatar

Is waarschijnlijk met de lawine en het einde

Master Of Films

Avatar

Maac "Wat een geldverspilling."
Di$n€¥ zal vast hun redenen hebben. Misschien gokken ze op China. Wellicht ook de doelgroep van Crazy Rich Asians.

Maac

Avatar

^Ja, ik acht de kans zeer aanwezig dat het een financieel succes kan worden. In dat opzicht dus zeker geen geldverspilling, vind het zelf gewoon zonde van het geld.

Ang3l

Avatar

Als t winst maakt, hoe kan t dan zonder van t geld zijn? Het geeft banen, geld moet rollen ;)

Master Of Films

Avatar

Helemaal met je eens mbt dat geldverspilling is. Deze luie live action remakes van Disney classics worden steeds meer een op een remakes. Maar met uitzondering van Dumbo (als ik mij niet vergis) halen ze bakken vol met geld binnen. Dus in feite is het voor Di$n€¥ geen geldverspilling. Wel creatieve armoede.

Uitzonderingen zijn er ook.
Maleficent (en wellicht Maleficent: Mistress of Evil). Want deze films hebben andere draai gegeven aan Sleeping Beauty uit 1959.
Pete's Dragon remake was echt een andere film dan de 1977 versie.
Dumbo nog niet gezien, maar ik hoor wel geluiden dat deze anders is dan de 1941 versie.

Maac

Avatar

@Ang3l
Een nieuwe McDonald's kan ook winst maken, maar dat wil niet zeggen dat het geld dat in een nieuwe vestiging wordt geïnvesteerd geen betere bestemming kan hebben.

Ik vind het geldverspilling om 300 miljoen te steken in een film die waarschijnlijk met de helft van het budget geproduceerd kan worden.

Boer

Avatar

Dit wordt natuurlijk een megasucces in de VS en China.. De investering waard denk ik

Goku32

Avatar

Als er maar 1 lied in de film zit die geweldig is. Vechten als een man, als dit lied er in zit ben ik tevreden.

Movieman2018

Avatar

Ge moogt zoveel geld in pompen in de films met CGI maar een goed script en goede acteurs zijn de sleutel tot een succesvolle film.

Zie naar de drie Game of thrones, seizoen 8 is rampzalig.

Gundam088

Avatar

Is het budget inclusief salaris? Zo ja dan is het niet heel gek rond de 300 miljoen. Acteurs en actrices zijn grote sterren onder het asian bevolking, voor westerse minder bekend mee.

Hetzelfde idee zoals bij Madonna, 1 miljoen krijgen voor 15 minuten optreden tijdens Eurovision Songfestival 2019.

ThEnd

Avatar

Misschien wel.

Sunspot

Avatar

En even serieus nu, wie zit er op te wachten dan? De Chinezen missxchien, geen idee

nieuwslaatste nieuws