Celebrity

Quentin Tarantino heeft geen behoefte aan kritiek op 'Once Upon a Time in Hollywood'

Margot Robbie, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio waren wel allen erg enthousiast!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Wouter Drummen om 12:24 in Celebrity
Het lijkt erop dat Quentin Tarantino opnieuw goud in handen heeft met Once Upon a Time in Hollywood. De film werd tijdens het Cannes Filmfestival uiterst goed onthaald en de nieuwste trailer ziet er ook geweldig uit. Toch was een filmjournaliste tijdens Cannes niet tevreden over de rol van Margot Robbie, aangezien zij te weinig te doen zou hebben. Tarantino was het hier niet mee eens.

Zo zei de journaliste tijdens een interview met de cast en de regisseur: ''Margot Robbie is een van de beste actrices van dit moment. Zo had ze een belangrijke rol in 'The Wolf of Wall Street' en in 'I, Tonya', maar in jouw film horen we haar maar nauwelijks. Ze heeft bijna geen tekst en ik vroeg me af of dat opzettelijk gedaan is of niet?'' Tarantino had echter niet echt veel zin om hierop in te gaan: ''Ik wijs jouw hypothese af''.

De cast wel wat spraakzamer
Robbie liet zich wel over haar rol uit: ''De keren dat ik in de film te zien ben zijn voornamelijk een eerbetoon aan Sharon. Ik vond het persoonlijk erg mooi om al haar ongelooflijke kanten en talenten te laten zien zonder veel te hoeven spreken. Ik had het gevoel dat ik het nodige met mijn personage kon doen en laten zien, ook al had ik niet veel dialoog. Dat maakte het juist zo interessant, vind ik''.

Een andere journalist probeerde zich ook te richten tot Tarantino. Deze keer werd hem gevraagd of het lastig is om echte personen in zijn films te laten zien. Het antwoord van de regisseur was kort maar krachtig: ''Nee''. Brad Pitt en Leonardo DiCaprio waren wel iets spraakzamer en toonden zich zeer enthousiast over hun samenwerking.

Pitt en DiCaprio zeer tevreden
Zo zei Pitt over zijn samenwerking met DiCaprio: ''He ging allemaal erg gemakkelijk en tegelijkertijd was het erg leuk. Je weet dat je samenwerkt met een van de allerbeste acteurs en dat voelt goed. We hebben veel verhalen met elkaar gedeeld en heel wat gelachen. Ik hoop dat we opnieuw mogen en kunnen samenwerken!''

Ook DiCaprio was erg positief: ''Ik denk dat de film een soort liefdesbrief is aan de filmindustrie. We hebben inspiratie kunnen vinden in de carrières van bekende acteurs zoals Ralph Meeker, Eddie Byrne en anderen. Quentin is namelijk een grote fan van hun werk, hun artistieke perspectief en alles wat zij hebben betekend voor de filmwereld. Dat vind ik het mooiste van de film; het is een liefdesverklaring aan de industrie waarvan wij deel uitmaken.''

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Dit artikel heeft denk ik een beetje een misleidende kop. Volgens mij staat Tarantino best open voor kritiek op zijn nieuwe film, maar niet voor irrelevant politiek geneuzel.

Sander_1107

Avatar

Volgens mij kan hij niet goed tegen kritiek… of hij had gewoon een slechte dag

adofmirosch

Avatar

Agja,Tarantino komt wel vaker een beetje narcistisch over. Maar hij houd gewoon niet zo van interview's denk ik.

Goku32

Avatar

Ze hoefd toch niet altijd de hoofdrol te hebben in films, de journalist geilt zeker op haar of zo

Moviemagic

Avatar

adofmirosch "Agja,Tarantino komt wel vaker een beetje narcistisch over. Maar hij houd gewoon niet zo van interview's denk ik."


Denk ik ook maar dat komt door de meest idiote en uitdagende vragen. Hoe vaak hij niet de vragen krijgt betreffende het geweld en taalgebruik in een film die hij maakte terwijl je weet wat je kan verwachten van hem als je naar zijn film gaat kijken.

Het stuk met de uitspraak van dit artikel:

Hyenas

Avatar

@Maac; Tarantino staat er juist bekend om dat hij politiek betrekt bij de promoties van zijn films. Denk aan black lives matter bij The Hateful Eight en Django Unchained.

Ik vind de vraag of het moeilijker is om echte personages te gebruiken ipv verzonnen personages (wat Quentin tot nu toe alleen maar heeft gedaan) helemaal niet zo'n verkeerde vraag. Zoals Sander zegt denk ik zelf ook dat hij een slechte dag had.

Ik kijk enorm uit naar deze film!

Maac

Avatar

^Maar ik zeg ook niet dat hij niet politiek gemotiveerd of betrokken is. Politiek geneuzel vind ik praten over de hoeveelheid zinnetjes van Margot Robbie, met als doel Tarantino in een vrouwonvriendelijke hoek te drukken. Of hem bekritiseren over het woord “nigger” wanneer hij zijn personages’ teksten schrijft om hem als racist te bestempelen. Dat is politiek geneuzel en dat leidt af van de politieke discussie die hij met zijn films juist wél tracht uit te lokken.

Sunspot

Avatar

Begrijpelijk toch, sowieso in deze stage, laat mensen eerst zien de film.

rest heeft met karakter te maken, je zou moeten kunnen hebben, gewoon normaal kunnen antwoorden, dat soort dingen, maar verder niks.

Mijn ervaring is dat Tarantino gewoon vette films maakt, meer durft ook.

Maar als je zoiets doet, dan moet je ook man zijn, en dingen kunnen beantwoorden, uitleggen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair