Algemeen

'Akira'-film van Taika Waititi (Thor: Ragnarok) krijgt releasedatum

Na een jarenlange productiehel wordt er steeds meer bevestigd.

door Arjen Rooseboom om 05:35 in Algemeen
Nadat de langverwachte live-action remake van Katsuhiro Ôtomo's geanimeerde manga Akira al continu moest wisselen van regisseur en onlangs de financiën eindelijk rondkreeg, heeft studio Warner Bros nu ook een releasedatum geprikt, namelijk 21 mei 2021. Een gewaagde keuze, want daarmee gaat het project de box-office strijd aan met John Wick: Chapter 4 dat op dezelfde dag opent.

In deze hervertelling van de cultfilm uit 1988, bevinden wij ons in Neo-Manhattan nadat het 30 jaar eerder compleet verwoest is. Het leger en de regering ontvoeren de jonge Tetsuo, die telekinese beheerst, en veranderen hem in een superwapen. Zijn broer Kaneda doet zijn best om hem te redden en sluit zich aan bij de ondergrondse beweging van Ky Reed. Zij gelooft in Akira, een nog krachtiger testobject, die de controle over Tetsuo zijn geest heeft overgenomen om zo uit de gevangenis te ontsnappen en de missie van 30 jaar geleden af te kunnen maken.

Een ware rollercoaster van makers
Inmiddels is Taika Waititi (Thor: Ragnarok) geruime tijd aan het project verbonden, waarvan de rechten al in 2008 verworven werden en in de daaropvolgende jaren de ene na de andere regisseur kwam en vertrok. In 2012 ontstond ophef nadat de 'blanke' westerse Garret Hedlund en Kristen Stewart in de hoofdrol gecast waren. Ook nu is er controverse over het feit dat de remake zich verplaatst van Japanse naar Amerikaanse bodem. Over nieuwe acteurs/actrices is vooralsnog niets bekend.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Devenace

Avatar

Dit is 1 van mijn childhood films die ik ga boycotten.
Ik kan veel hebben, maar de film wereld gaat nu wel te ver in hun franchise destroying money plof cow milk dry shit.

Maac

Avatar

Dit project is gedoemd om te mislukken, maar toen Leonardo DiCaprio destijds gekoppeld was aan de film was ik op zich wel optimistisch. Het vertalen van een anime naar een live action film is vaak bijna onmogelijk, maar op zich zou Akira zich hier wel voor kunnen lenen. Het probleem is natuurlijk dat Taika Waititi de film gaat regisseren en niet iemand zoals bijvoorbeeld Denis Villeneuve.

Gigan72

Avatar

Neo-Manhattan ..wtf waarom moet het op eens in amerika zijn ???
Akira hoort in Neo-Tokyo

Taika Waititi als regiseur .. nee niet de juiste keuze voor Akira
Had graag Villeneuve gezien als regiseur of Nolan.
Ik hoop het niet maar dit wordt een flop.
En ik vraag me ook af of Akira wel iets is voor een groot publiek.
Akira is niet een doorsnee sci-fi verhaal.

ridjieddo

Avatar

Anime naar film is altijd problematisch. Als het hem wel lukt, dan mag 'ie gerust Lord, King, God of Anime achter zijn naam zetten.

Gigan72 "En ik vraag me ook af of Akira wel iets is voor een groot publiek. Akira is niet een doorsnee sci-fi verhaal."
Inderdaad, kijk maar naar Ghost in the Shell. Als je het 1-op-1 probeert te verfilmen dan wordt de film gegarandeerd een flop. Daarom zal er aan het verhaal getweakt moeten worden. Van Neo-Tokyo naar Neo-Manhattan had niet gehoeven, maar zolang Waititi uiteindelijk maar dezelfde 'feel' en sfeertje weet te behouden, dan is dat goed genoeg voor mij.

Joeri67

Avatar

White washed, US washed, Ages washed waist of time.

NieuwsFilm

meest populair