Wat maakt 'Rambo V: Last Blood' anders dan deel 1 t/m 4?

Wat maakt 'Rambo V: Last Blood' anders dan deel 1 t/m 4?

Er zal een serieus, persoonlijk wraakthema inzitten en veel (onschuldige) mensen gaan gewond raken.

Bij een Rambo-film weten de fans meestal wat hen te wachten staat, maar het nieuwste hoofdstuk Last Blood zal het verhaal oppakken op een plek waar we de krijger nog nooit eerder hebben gezien; zijn ouderlijk huis. Een unieke context volgens Sylvester Stallone.

Op het filmfestival van Cannes gaf Sly (72) tekst en uitleg over waarom dit vijfde deel zich gaat onderscheiden van de eerste vier:

Aan het einde van Rambo 4 keert de veteraan terug naar zijn vaders boerderij. We krijgen inzicht in de mentale psychologie van oorlog. Hij is thuis, maar zo voelt het niet. Hij vindt geen troost; zijn lichaam is er, maar de geest niet. Hij heeft het moeilijk, bezit een mooie ranch, maar leeft onder de grond. Dat is hoe hij omgaat met zijn dilemma.

You can get the warrior out of the war...
Als de film begint, wordt duidelijk hoe alle voorgaande gebeurtenissen hun tol hebben geëist. Hij doet vrijwilligerswerk uit schuldgevoel en denkt mensen te moeten blijven redden, een resultaat van PTSS. Hij heeft een surrogaatfamilie dankzij zijn huishoudster Maria (Adriana Barraza) en diens kleindochter Gabriella (Yvette Monreal).

Natuurlijk gebeurt er iets slechts met die kleindochter en gaat hij dit rechtzetten. De oorlog vindt John Rambo altijd, zelfs als hij er niet naar op zoek is. Want hoewel hij thuis onrustig oogt, is het slagveld toch waar hij het beste functioneert. En dat zullen de slechteriken weten ook.

Vanaf 19 september overal te zien in de Nederlandse bioscoopzalen!

NieuwsFilm

meest populair