Algemeen

Critici negatief over 'Godzilla: King of the Monsters' - Eindeloos monstergevecht met zwak verhaal

De Amerikaanse recensies zijn gemiddeld genomen niet echt positief.

door Jeffrey Kouters om 14:02 in Algemeen
In Godzilla: King of the Monsters neemt het titelmonster het op tegen Mothra, Rodan en zijn ultieme aartsvijand, de driekoppige draak King Godirah. Een blockbuster met zo'n knokpartij is altijd wel smullen, maar toch is het misschien verstandig om je verwachtingen wat bij te stellen. Volgens Amerikaanse filmcritici is King of the Monsters namelijk een draak van een film.

Morgen verschijnt King of the Monsters, het vervolg op Godzilla uit 2014, in de Nederlandse bioscopen. Helaas zijn de buitenlandse reacties op deze blockbuster van regisseur Michael Dougherty (Krampus) tot nu toe erg teleurstellend. Op Rotten Tomatoes scoort Godzilla: King of the Monsters op het moment van schrijven een magere 56%.

Geen monsterpret, maar monsterlijk
"Dit is een ontzettende domme, saaie film die even onbevredigend is als de slechtste Transformers-film", schrijft recensent Ben Travis van Empire. "Je verwacht monsterpret, maar krijgt juist een monsterlijke film te zien". Mike Ryan van Uproxx: "Het plot is onnodig ingewikkeld en de nauwelijks te volgen monstergevechten gaan maar dóór én dóór. Saai!""Het zou veel makkelijker zijn om dit soort monsterfilms wat minder serieus te nemen als de makers de kijkers eens wat meer serieus zouden nemen"

- Chris Nashawaty (Entertainment Weekly)Positiever geluid
Gelukkig zijn er ook positieve geluiden te horen. Zo spreekt Alonso Duralde van The Wrap over een 'sensationele film'. "Veel grote, dure actiefilms slagen er niet in om de kijker ook daadwerkelijk te plezieren, maar deze film is wat dat betreft juist een schot in de roos", schrijft hij.


Godzilla: King of the Monsters is dus vanaf morgen in de bioscoop te zien!

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Skihvo

Avatar

Het valt echt wel mee hoe negatief het is. Veel recensies vinden het een prima film. Niet hoogstaand maar de actie is wel geweldig dus ik heb er zin in!

adofmirosch

Avatar

Ik ga er morgen heen, ben benieuwd. Dit soort films kijken meestal wel lekker weg.

Rutherford

Avatar

Deze films hoeven eigenlijk zo weinig mogelijk verhaal. Meestal is dat alleen maar om er een menselijke kant aan te geven maar vaak werkt dat net averechts.

horizon

Avatar

Bij deze film wil je toch juist een eindeloos monstergevecht.
Dat is beter dan die verkrampte pogingen om emotie en verhaal in zo'n film te stoppen.

jeff1983

Avatar

Het probleem bij een recensie blijft dat het persoonlijke smaak is. Recensenten zouden iets moeten beoordelen op wat de filmmakers wilden neerzetten en niet op wat zij er van vinden. Ik vind de meeste arhouse films met 5 sterren echt vreselijk en zal dit wel gewoon popcornvermaak vinden. Recensies veranderen daar helemaal niets aan.

krisiz

Avatar

Goh, net als deel 1... Verrassend...

meanrat

Avatar

Critici verwachtten bij de vorige film een goed verhaal en uitgediepte personages. Dat kregen ze niet, want zoiets werkt niet in een monsterfilm. Tevens was de hoofdacteur verkeerd gecast. Of ze lieten de beste acteur te vroeg doodgaan. Of beide. Maar het is en blijft een monsterfilm en dat alleen al is reden om jezelf niet serieus te nemen als je zo'n film maakt.

Dus komt men nu met King of Monsters waarin dat nu juist gebeurt. Een complete over de top actiefilm met veel monsters en een verhaal dat er minder toe doet. En zie hier, wederom zijn de critici niet tevreden. Soms beoordelen critici de films verkeerd. Niet naar waar ze voor staan. Deze film staat voor gewoon platte actie en een verhaal dat aan de zijlijn staat. Als je met die verwachtingen naar de film gaat, wellicht wordt het dan een supergave film. Als je naar de film gaat en je hoopt dat je gaat genieten van prachtige personages en een prachtige ode aan ons klimaat en de wereld waar we in leven, dan kom je bedrogen uit.

Maac

Avatar

Opvallend dat wanneer het sentiment van recensies aansluit bij de verwachtingen van het publiek dit met instemmend ja-geknik wordt ontvangen en wanneer dit haaks staat op de verwachtingen dezelfde recensenten opeens niet objectief genoeg zijn.

Newsflash: recensenten zijn er niet om recensies te schrijven die precies aansluiten bij jullie hoop en verwachting.

Monojaxx

Avatar

@redactie

Het is King Ghidorah, niet Godirah.

Chrisselshizzel

Avatar

Ik vond deel 1 echt slecht . Dus verwacht hier niet veel van . Zie m wel een keer op Netflix ofzo

BlackPowerWolf

Avatar

critici " EINDELOOS MONSTERGEVECHT MET ZWAK VERHAAL "

Dit kwam voor mij ook als een negatieve verrassing. Ieder zo zijn smaak toch? Ik ben er persoonlijk niet zo van, maar het is gewoon de opzet van de film XD

davey1981

Avatar

Ik heb er niet zo heel veel zin in, vind nog steeds die Godzilla film uit 1998 de leukste Smiley faceWordt veel te over the top dit, maar goed, ga m natuurlijk wel kijken... Smiley face

Coola

Avatar

Alles wat ik juist lees in de negatieve reviews zijn de dingen die ik wil zien in een Godzilla film. Nee dit gaat voor mij de film van 2019 worden en na deze film kan ik eindelijk Godzilla 1998 of beter gezegd Zilla gaan vergeten. Want dat was nou echt een troep film.

Chris23

Avatar

Klaat me nog niet tegenhouden iig.
nog meer creature feature :

ExtraDip3000

Avatar

Gelukkig zijn de comments hier en op andere sites wel goed. Altijd maar dat gezanik, hopelijk heeft het geen effect op de box office. (Ivm vervolgfilms )

Dit wordt gewoon een spektakel, die je in de bios gezien moet hebben!

Xenolicker

Avatar

Typisch de critici. Bij 'Godzilla' was het: 'Te weinig monster en te veel verhaal,' en nu is het: 'Te veel monsters en te weinig verhaal'. Tja, daarom heten ze waarschijnlijk ook critici; zolang ze maar kritiek kunnen hebben...

Dokterjack

Avatar

Veel actie weinig verhaal? Klinkt als een goeie godzilla film kan niet wachten om hem te zien

Gigan72

Avatar

Veel monster gevechten en niet veel karakterontwikkeling/verhaal ..ok een echte Godzilla film dus.

In Godzilla films is er bijna geen karakterontwikkeling het gaat om Godzilla die komt vechten tegen een monster ..thats it.

Mav Damian

Avatar

Wat had men verwacht dat dit een topper ging worden? Sorry maar aan de trailers te zien verwacht je toch dat dit weer een groot schalige domme actie film ging worden. Verhaal is altijd belangrijk in films ook in grootschalige monsterfilms waaronder Godzilla.

Coola

Avatar

@Mav Damian

Ja dit gaat voor mij nog steeds en topper worden en qua box office is gaat dit ook een topper worden en nee verhaal is voor Godzilla film niet extreme belangrijk. Goede gevechten tussen verschillende kaiju dat is 100% belangrijker dan een verhaal. Geen één van de Japanse Godzilla films heeft een goed verhaal maar toch zijn ze allemaal stuk voor stuk zwaar vermakelijk ( zelfs Ebirah, Horror of the Deep en All Monsters Attack) en zal ze ook allemaal veel liever kijken dan bijvoorbeeld the green mile of forrest gump.

Sunspot

Avatar

Oh jee, weer nauwelijks te volgen gevechten, net als Godzilla van laatst, zie het alweer in de trailer verdomme!

Laat maar zitten, ga dit niet in bios per se kijken.

Je kan net zo goed een game maken hiervan, goeie filpjes, net als Kratos.

Dit is weer shit dus, weer nauwelijks van de monsters iets kunnen zien dus.

Bij King Kong zie je hem tenminste nog echt goed, Godzilla films zuigen, veel te donker, zal wel aan het budget liggen.

Zo zonde, wan Godzilla is cool, vooral die vliegende, wil dat gwoon in daglicht zien, in ieder geval meer details.

Seriesu, nogmaals, ga liever naar een game kijken dan, weet neit of dat er is van Godzilla?

Civilian Supreme

Avatar

Ik vond de 1e op een paar scenes na ook niet geweldig, deze lijkt me iig leuker.
Denk wel dat als ik het zo lees de vele monstergevechten op een gegeven moment een beetje overkill worden. Vaak doet het je dan niet zoveel meer.

De vergelijking met Transformers vind ik ook al niet opgaan, daar hadden de irritante mensen meer screentime dan de Transformers, in deze lijkt de focus meer te liggen op de monsters.

Eddie Singer

Avatar

Een actie-film met gigantische monsters...klassieke monsters, met de legendarische King Ghidora?! Lijkt me heerlijk!

Als het goed geregisseerd is, met mooi camerawerk...wat is dan de definitie van een sterk verhaal in een monsterfilm? Godzilla hecht niet aan een menselijk karakter zoals King Kong. Dus die diepgang is weg. De mensen in de film zullen voornamelijk passieve getuigen zijn in het monster-geweld. Ze moeten volgen, vluchten, of afwachten.

Recensenten moeten meer vanuit het genre van een film redeneren en hun eigen persoonlijke voorkeuren wat afvlakken en bijstellen. En de gemiddelde bioscoopganger wil gewoon ±120 minuten vermaakt worden.

Heeft Top Gun een sterk verhaal? Nee. Is het een goede film?
Voor een love-story met straaljagers op de achtergrond, is het prima te verteren....ahumkuchkellymcgilliskuchahum...

NieuwsFilm

meest populair