Critici negatief over 'Godzilla: King of the Monsters' - Eindeloos monstergevecht met zwak verhaal

Critici negatief over 'Godzilla: King of the Monsters' - Eindeloos monstergevecht met zwak verhaal

De Amerikaanse recensies zijn gemiddeld genomen niet echt positief.

In Godzilla: King of the Monsters neemt het titelmonster het op tegen Mothra, Rodan en zijn ultieme aartsvijand, de driekoppige draak King Godirah. Een blockbuster met zo'n knokpartij is altijd wel smullen, maar toch is het misschien verstandig om je verwachtingen wat bij te stellen. Volgens Amerikaanse filmcritici is King of the Monsters namelijk een draak van een film.

Morgen verschijnt King of the Monsters, het vervolg op Godzilla uit 2014, in de Nederlandse bioscopen. Helaas zijn de buitenlandse reacties op deze blockbuster van regisseur Michael Dougherty (Krampus) tot nu toe erg teleurstellend. Op Rotten Tomatoes scoort Godzilla: King of the Monsters op het moment van schrijven een magere 56%.

Geen monsterpret, maar monsterlijk
"Dit is een ontzettende domme, saaie film die even onbevredigend is als de slechtste Transformers-film", schrijft recensent Ben Travis van Empire. "Je verwacht monsterpret, maar krijgt juist een monsterlijke film te zien". Mike Ryan van Uproxx: "Het plot is onnodig ingewikkeld en de nauwelijks te volgen monstergevechten gaan maar dóór én dóór. Saai!"



"Het zou veel makkelijker zijn om dit soort monsterfilms wat minder serieus te nemen als de makers de kijkers eens wat meer serieus zouden nemen"

- Chris Nashawaty (Entertainment Weekly)



Bekijk de afbeeldingPositiever geluid
Gelukkig zijn er ook positieve geluiden te horen. Zo spreekt Alonso Duralde van The Wrap over een 'sensationele film'. "Veel grote, dure actiefilms slagen er niet in om de kijker ook daadwerkelijk te plezieren, maar deze film is wat dat betreft juist een schot in de roos", schrijft hij.


Godzilla: King of the Monsters is dus vanaf morgen in de bioscoop te zien!

NieuwsFilm

meest populair