'Top Gun: Maverick' belooft een technisch hoogstandje: vliegtuiggevechten in ultra-high-definition

'Top Gun: Maverick' belooft een technisch hoogstandje: vliegtuiggevechten in ultra-high-definition

Logisch ook, als Tom Cruise meedoet.

Met Top Gun (1986) begon de actiefilm-carrière van Tom Cruise. Nu krijgt die klassieker een vervolg, Top Gun: Maverick. Het is dan ook geen verrassing dat er weer heel wat coole stunts te zien zullen zijn. Acteur Jon Hamm vertelt er meer over.

Een film als Top Gun: Maverick moet het vooral hebben van acrobatische hoogstandjes in de lucht. En die scènes zijn dan ook de moeite waard, volgens Hamm. "We schieten de film in, denk ik, 6K. Dus dat is ongelofelijke high-definition. De luchtbeelden zijn mind-blowing. En het zijn voornamelijk praktische effecten, er zijn niet veel computereffecten. Die jongens zitten echt daarboven in vliegtuigen en worden rondgeslingerd met meerdere G-krachten."

Een andere richting
Fans van de eerste film kunnen wel voor een verrassing komen te staan, aldus Hamm: "Ik denk dat het erg interessant wordt om te gaan kijken voor de mensen die van de eerste film houden. Het verhaal gaat echt een andere richting uit. Maar ik denk dat het voor de nieuwe fans ook iets cools wordt. Ik heb een aantal van de beelden gezien, het is buitengewoon."

Wij hebben natuurlijk nog geen beelden gezien, dus we zullen Hamm maar op z'n woord geloven. Maar dat het een andere film wordt dan deel 1, wordt duidelijk uit de synopsis. In een wereld van drone-technologie komt het einde van het dogfight-tijdperk in zicht. Maverick (Cruise) is nu een vlieginstructeur, die Bradley Bradshaw (Miles Teller), de zoon van zijn overleden vriend Goose, onder zijn hoede neemt. Ook Val Kilmer keert terug als Iceman, maar over zijn rol in het verhaal is nog niets bekend..

Bekijk de afbeelding
Top Gun: Maverick komt in de zomer van 2020 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair