Carmine Caridi ('Godfather Part II') overleden

De man achter het screeners-schandaal is niet meer

De Amerikaanse acteur Carmine Caridi is op 85-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking, die hij in het ziekenhuis had opgelopen.

Caridi speelde de rol van Carmine Rosaro in het tweede en derde deel van de Godfather-trilogie. Ook speelde hij in films als The Gambler,Havana (met Robert Redford) en Top Dog (met Chuck Norris). Ook pakte hij rollen in verschillende beroemde series, zoals Taxi en NYPD Blue.


Bekijk de afbeelding

Caridi werd in 2004 ontslagen uit zijn functie bij de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, toen bekend werd dat hij speciale persscreenings illegaal had doorgesluisd. Kopieën van onder andere The Last Samurai en Big Fish werden door Caridi gedeeld.

Caridi kreeg al sinds een ruime maand intensieve medische zorg, omdat hij last kreeg van zijn rug na een harde val. Eigenlijk zou hij afgelopen weekend ontslagen worden uit het Cedars-Sinai Medical Center, LA, maar op zaterdag ging zijn gezondheid hard achteruit. Hij overleed dinsdag aan een longontsteking.NieuwsFilm

meest populair