Officieel: Robert Pattinson is de nieuwe Batman!

Officieel: Robert Pattinson is de nieuwe Batman!

De onderhandelingen kunnen gaan beginnen!

Diverse Amerikaanse kwaliteitsmedia melden dat filmstudio Warner Bros. Robert Pattinson (Twilight, The Lighthouse) nu officieel heeft uitgekozen voor de rol van superheld Bruce Wayne alias Batman in Matt Reeves' The Batman.


UPDATE: Variety meldt dat de deal al rond is. Warner Bros. heeft dat zojuist bevestigd aan het filmvakblad. In het oorspronkelijke artikel hieronder staat dat Pattinson nog in onderhandeling zou zijn.

De naam van Robert Pattinson (33) gonst al langer door de wandelgangen. Eerder vandaag meldden we nog dat alleen Pattinson en Nicholas Hoult (Dark Phoenix) nog in de race waren voor de cape van de Dark Knight. Gisteren vonden er screentesten met zowel Pattinson als Hoult plaats en daarna zou Warner Bros. de knoop definitief doorgehakt hebben.

Topfavoriet
Deadline en The Hollywood Reporter melden allebei dat de onderhandelingen nu officieel zijn begonnen. Het lijkt aannemelijk dat Pattinson snel tekent, aangezien hij al maanden wordt genoemd als topfavoriet. Toch wilde Warner Bros. schijnbaar eerst een aantal andere acteurs voor de rol testen, omdat The Batman een belangrijk project wordt voor de toekomst van de DC-filmfranchise.

Ook in film vorige Batman-regisseur
In maart werd bekend dat Pattinson ook heeft getekend voor een rol in het nieuwe, mysterieuze project van Christopher Nolan - toevallig de regisseur van de vorige Batman-trilogie. The Batman zal worden geregisseerd door Matt Reeves (Planet of the Apes). Warner Bros. zou Pattinson willen vastleggen voor minstens drie films.

The Batman staat gepland voor 25 juni 2021!

NieuwsFilm

meest populair