'Bond 25' wordt een stuk vrouwvriendelijker

'Bond 25' wordt een stuk vrouwvriendelijker

James Bond zelf blijft echter de botte boer die hij altijd was.

Phoebe Waller-Bridge, bedenker van de series Fleabag en Killing Eve, heeft zich onlangs uitgesproken over haar bijdrage aan het script van de nieuwe James Bond-film, waarvan momenteel de opnames plaatsvinden. Meerdere schrijvers hebben gewerkt aan het project, maar de betrokkenheid van Waller-Bridge werd pas vorige maand onthuld. Ze werkte met name aan de kwaliteit van de dialogen en de personages.

Tijdens een interview met Deadline liet de scenarist/actrice ten eerste weten dat de franchise nog wel degelijk relevant is:

"Er is veel gesproken over de relevantie van de Bond-franchise, omdat Bond vrouwen op een bepaalde manier behandelt. Ik vind dat onzin. Hij is zeker wel relevant, maar moet ook evolueren. Het belangrijkste is dat de film vrouwen op een waardige manier behandelt. Hij hoeft dat niet te doen, maar trouw blijven aan zijn karakter. Toen ik Daniel Craig voor het eerst zag als Bond, kon ik vooral het droge karakter van zijn acteerwerk waarderen. Het was dan ook erg leuk om dialogen voor hem te mogen schrijven. Het script lag er trouwens al, dus het is niet eerlijk om te zeggen dat ik het heb geschreven."

Een van de taken van Waller-Bridge was om de bijrollen, en met name de vrouwelijke personages van Lashana Lynch, Lea Seydoux en Ana de Armas, op te vijzelen:

"Ik wil er gewoon zeker van zijn dat wanneer Lashana, Lea en Ana hun pagina's krijgen, zij blij zijn met hun aandeel als actrice. Het geeft me veel voldoening om dat voor mede-actrices te kunnen doen."

Ook meer girl power achter de schermen
Waller-Bridge is overigens pas de tweede vrouw (sinds Johanna Hardwood in de jaren '60) ooit die meeschreef aan het script van een Bond-film. De regie van de film is in handen van Cary Fukunaga, die momenteel bezig is met de opnames. In april 2020 moet Bond 25 de bioscopen bereiken.

NieuwsFilm

meest populair