Poll

POLL: Welke is beter: Avengers: Endgame of Avengers: Infinity War?

De twee Marvel-megablockbusters die alle records opeisen.

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Superheldenfilms zijn hot, of beter gezegd Marvel-films zijn hot! Ondanks dat andere studio's hun uiterste beste doen, is er maar één de baas: Marvel Studios met het Marvel Cinematic Universe, en daarbinnen is Anthony en Joe Russo's tweeluik Avengers: Infinity War (2018) / Avengers: Endgame (2019) de absolute koning. Welke van deze vind jij de beste?

Ga je voor de komst van de Mad Titan in Infinity War of de grootse vergelding in Endgame? Het is niet de makkelijkste vraag voor de diehard-fan van het Marvel Cinematic Universe. De keuze is aan jou en je onderbouwing kun je kwijt op de gebruikelijke plaats!


Verleden jaar verscheen Infinity War en na een uitstekend ontvangst waren er vele financiële records, met uiteindelijk een opbrengst van ruim 2 miljard dollar. Het einde met de "knip" van Thanos (Josh Brolin) was datgene waar iedereen een jaar lang over praatte.


Exact een jaar later stonden de originele zes Avengers op in Endgame en met behulp van onder meer de nieuwkomer Captain Marvel (Robert Downey Jr.) en vooral Ant-Man (Paul Rudd) volgde er de vergelding. De ontvangst onder de critici was iets beter dan bij Infinity War en de opbrengst is enorm en lijkt op den duur mogelijk voldoende om Avatar van zijn troon te stoten.25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Zonder twijfel: Infinity War. Die film was veel beter gestructureerd en de scènes waren in mijn ogen lekker overzichtelijk. Daarnaast was het feit dat Thanos centraal stond - nota bene dé slechterik - erg sterk.

Mijn commentaar op Endgame kun je lezen in de FilmTotaal-recensie.

Wat ik persoonlijk nog zou willen toevoegen is dat ik Endgame een goede en leuke film vind, maar minder sterk dan IW vanwege (1) problemen met de pacing en (2) de iets te overdreven inzet van 'fanservice'. Ik had ook een aantal andere verhaalkeuzes gemaakt (maar goed, ik ben de makers ook niet).

Infinity War: 9/10
Endgame: 7/10

gotrunks

Avatar

Eens met Frietgezicht. IW.

xaid

Avatar

Inf war

tk1989

Avatar

Dit is absoluut geen moeilijke keuze voor mij; IW was verrassend, spannend en vol met "consequenties". Bovendien was Thanos erg goed uitgewerkt en in mijn optiek daarmee een veel interessanter karakter dan bijna alle Avengers zelf. Endgame deed daarna zijn best om alle urgentie die in IW zat compleet overbodig te maken ten bate van fanservice. Nu heb ik alle Marvel-films gezien maar zie ik mijzelf niet als "uberfan" oid, dus Endgame was voor mij een (veel) mindere film. Maar ik kan begrijpen dat de fans het precies andersom zien...

Mav Damian

Avatar

Voor mij ook Infinity War.

Civilian Supreme

Avatar

Zonder twijfel Infinity war, zeer vermakelijk van begin tot eind, Endgame vond ik zwaar tegenvallen, het verhaal had in mijn ogen niet slechter afgewerkt kunnen worden. Het boeide me zelfs na 1,5 uur allemaal niet meer. Met moeite een 5/10 (infinity war 9/10)

Roary

Avatar

Zonder enige twijfel IW. Als marvel fan ben ik zeer teleurgesteld in Endgame. De regisseurs hadden m.i een totaal verkeerde verhaal keuze gemaakt. Ik weet zeker dat ik het beter had gedaan en dus ook spannender.

Jacobatje

Avatar

Dit vind ik een leuke poll, simpel maar goed ;).

Ik koos voor Infinity War omdat deze toch wat origineler leek. Ik had niet verwacht dat deze film zo spannend werd, dat je Thanos gaat begrijpen wat zijn doel is. En de humor werkt ook nog eens goed mee in deze film. En uiteraard het einde, dat vind ik altijd wel erg goed gemaakt.

En Endgame vind ik echt een goed einde hebben, alleen had deze niet meer die echte spanning en meer dingen die ik beetje had kunnen verwachten. Maar alsnog neem ik het niet kwalijk. Beide films vind ik hartstikke leuk. Maar als ik moest kiezen gaat mij stem naar Infinity war. Nogmaals omdat het zo simpel verhaal is, maar toch nog steeds spannend is.

Goku32

Avatar

Infinity war is een betere film, meer actie,
Maar end war is een mooie afsluiter, maar een 7 hell no minimaal een 8 of 9,

chefry1983

Avatar

Hoewel ik beide films zeer goed vond heb ik gekozen voor infinity war. Betere intro, karakter ontwikkeling en gestructureerde scènes.
Het tijdreis gedeelte in endgame was erg gaaf gedaan met wat twists maar het eindgevecht was net iets te veel van het goede.

FTNeo

Avatar

Serieus mjjgor? "Mega vette Godzilla 2"? Wilde eigenlijk niet reageren, maar... are you f*cking kidding me? Wat een bagger film was dat man. Veel te bombastisch. Zonde van iedere cent die er aan besteed wordt om te bekijken.En je kritiek over de Marvel artikelen... Je hoeft het niet te lezen en hoeft al helemaal niet te reageren als het je niet boeit he. Maar goed, aandacht maakt alles mooier, dus gun je bij deze ook kort je aandacht. Chapeau.Inhoudelijk op het artikel: Endgame vond ik een waardige afsluiter van de Marvel films tot nu toe. Vandaar dat mijn stem daar op is gevallen. IW was qua verhaal misschien beter, maar Endgame is voor mijn gevoel ook de afsluiter van het volgen van Marvel films, omdat ik vooralsnog niet warm wordt van de nieuwe films die gepland staan. Op de spiderman films na. Die zal ik wel blijven volgen. Maar Shang-Chi, Nova, Eternals, etc vind ik vooralsnog niet zo heel boeiend.

adofmirosch

Avatar

Leuk! Een POLL over een nieuwe film!

Robbepost

Avatar

Infinity war vind ik veel beter. De dreiging van Thanos, de cliffhanger op het einde. Door het jaar heen ga je dan steeds meer beseffen dat Endgame het wel ongedaan zal maken.
Ook Endgame vind ik top vermaak maar de dreiging is weg en veel geforceerde zaken zoals het eindgevecht. Ik vind de gevechten in IW sowieso stukken beter.

Decepticon

Avatar

Voor mij ook zonder twijfel Infinity War en ook om dezelfde redenen als Scheerzeep. In Infinity War staat de bad guy Thanos centraal en draait de film om hem.
De pacing van Endgame heb ik geen probleem mee, is imo niks mis mee. Zoals de Russo's hebben gezegd, is Endgame een andere film dan Infinity War en dat gaat gepaard met een andere manier van verhaal vertellen en dat vind ik wel heel goed gedaan.

Nadat de Avengers Thanos bezocht hebben krijg je idd een wat rustig stukje verhaal wat de opbouw is voor de timeheist, wat mooi verteld wordt, maar voelt imo nergens langzaam aan en geeft de film ook geen gevoel een lange zit te zijn.
Maar het hele verhaal in Infinity War is idd een stuk spannender, we wisten niet wat er zou gebeuren, wie zou winnen, dat Thanos in zijn missie slaagt.

Wat bij de ene film vergeleken bij de andere dan helaas wel een beetje ten koste gaat, is dat bepaalde personages in Infinity War meer hun momenten hebben dan andere en dat in Endgame andersom. Maar dat is op zich ook wel goed gedaan, alleen had ik Thor in Endgame wel graag meer willen zien en meer zoals hij in Infinity War was.
En dat Hulk geen rematch met Thanos kreeg, zelfs geen enkele actiescène, vind ik toch een groot gemis.

Rafael11

Avatar

Infinity War. De dreiging van Thanos was telkens te voelen en er stond echt iets op het spel. Was de actie was echt top, een echte rollercoaster. Wat Endgame toch minder was vond ik. Al vond ik Endgame ook een leuke film en vond ik de portal-scene waar iedereen terugkomt wel waanzinnig mooi gemaakt, persoonlijk een van de tofste MCUscenes. Maar zoals al eerder door sommige hierboven gezegd is, iets te veel fanservice. Ook liep ondanks het einde van IW meer met een voldaan gevoel uit de bioscoop dan bij Endgame.

Endgame was echt een ander soort film dan IW, dat gevoel had ik tenminste. Dat komt denk ik vooral door het hele tijdreis-gebeuren, waardoor er minder actie in de film zat dan verwacht/gehoopt.

Master Of Films

Avatar

Hands on en geen enkele twijfel kies ik voor Avengers: Infinity War.

Lewis

Avatar

Gelukkig ben dus niet de enige Infintiy was absoluut beter

GreenHornet

Avatar

2 verschillende films.
Ik ga niet stemmen

Ereptile

Avatar

Infinity War Smiley face Endgame is eigenlijk de finale van dat hele verhaal dat ze in IW opbouwen. Iets zoals Harry Potter and the Deathly Hallows pt. 1 en pt. 2. Officieel werd Infinity War als een tweeluik gepresenteerd en dat voelt voor mij nog steeds zo.

Maar IW vooral omdat ze de film goed hebben opgebouwd!

Sunspot

Avatar

Weet niet, beide goeie dingen, maar dan toch Endgame, alleen al om Thanos, de gevechten ook, bad-ass!!!!!!

Sunspot

Avatar

Wel eens met boven, maar mij ging het meer om Thanos.

Sowieso gaat het bij het MCU meer om de gevechten haha, verder is het toch nooit echt diep, ja pas met Thanos, hulde daarvoor Disney Smiley face.

Sowieso coole films, Thanos, Thor!

Maar laten we eerlijk zijn, gaat meer om de gevechten, grappen, hoe het er allemaal uit ziet, niks mis mee, dik popcorn en gaan met die banaan!

kokosnoot

Avatar

Duidelijk IW. Die had ook veel meer dreiging, echt een spanningsboog. End game was meer een afsluiting en ik heb er echt de zelfde mening er over als de meerderheid hier.

Verder hoop ik inderdaad dat Disney, niet te veel maatschappelijke issues en politiek vermengt met de komende marvel superheldenfilms. Ook dat de verhalen niet inboeten aan lef, pit en originaliteit. Anders huur of download ik ze wel.

hQuinn

Avatar

Infinity War, zonder twijfel!

Als slotstuk raakte Endgame bij mij niet de juiste akkoorden, waardoor mijn verwachtingen langs onbespeelde snaren verzonken in een spijtige poel van ontgoocheling.

Waar voorganger Infinity War me volledig in diens grip had - op het puntje van mijn stoel werd ik meegezogen in een overweldigende rollercoaster die alle noten subliem samensmolt tot een ijzersterk opus magnum - lukte het Endgame maar niet dit gevoel te evenaren, laat staan te overtreffen. IW spatte van het doek af. Met liefde gemaakt voor de fans en de personages. Een perfecte mix van humor, drama en actie waarin de karakters elk hun volwaardige momenten aangereikt kregen.

Endgame ambieert eenzelfde doel, maar verliest zich ergens tussen start en finish. Dit resulteert in een goedbedoelde, zij het buitenproportionele, intentie. Ondanks de royale speelduur bevat de film te veel ingrediënten die onmogelijk in 182 minuten gepropt kunnen worden. Dit gaat ten koste van zowel de verhaallijn als de karakters: het is of te kunstmatig kakofonisch, of het bloedt simpelweg dood. Er wordt amper geanticipeerd op gebeurtenissen en personages waaraan men in IW zo veel aandacht en devotie besteedde - een groot deel krijgt slechts de rol van figurant toebedeeld. Wat dat betreft was een trilogie wellicht beter geweest.

Met wetenschappelijke regels en logica neemt EG het verre van nauw. Ook het scala aan veranderingen dat wordt doorgevoerd, proeft bij tijden wrang aan in de mond van menig MCU-liefhebber. Sommige zaken zijn overbodig, inconsequent, langdradig of te makkelijk.

Al met al geen mislukte afsluiter, maar zeker niet het vuurwerk wat ik verwacht had. Daarvoor wil men te veel wat te weinig oplevert.

Sunspot

Avatar

Moet toch IW zeggen nu, even goed over gedacht, vind beide goed, maar zoals ik al dacht, hoe ga je alles afsluiten in 1 film, zoveel karakters, 'einde' van Thanos, gewoon te veel.

ZE hadden er net zo goed 3 films of zelfs 4 over kunnen doen, maar snap dat dat teveel is misschien, te lang.

NieuwsFilm

meest populair