Na Queen en Elton John nu een biopic over Boy George van de 'Culture Club'

Na Queen en Elton John nu een biopic over Boy George van de 'Culture Club'

Een nieuwe biopic over een bekende artiest.

Vandaag de dag verschijnen er heel wat biopics. Zo wist Bohemian Rhapsody, de film rondom de legendarische band Queen, hoge ogen te gooien. De film scoorde gigantisch sterk aan de box-office, wist de filmcritici en bioscoopgangers te overtuigen en won meerdere prijzen. Zo won o.a. de hoofdrolspeler, Rami Malek, een Oscar voor zijn rol als Freddie Mercury. Momenteel draait in de bioscoop een andere biopic over Elton John genaamd Rocketman, en nu is dus Boy George aan de beurt.

Boy George is de zanger van de Culture Club band, o.a. bekend van hits als Karma Chameleon en Do You Really Want To Hurt Me. Er is nog niet zo heel erg veel bekend over het project, buiten het feit dat het geschreven en geregisseerd zal worden door Sacha Gervasi, een regisseur die wel raad weet met biopics. Zo maakte hij Anvil! The Story of Anvil over de Canadese metal band en een film over de legendarische regisseur Alfred Hitchcock, genaamd Hitchcock.

Waarom deze film?
Gervasi liet zich over zijn project uit: ''In de Engelse clubs, voornamelijk in Londen, was George in de jaren tachtig heel vaak te vinden. Iedereen wist dat hij op een dag beroemd zou worden, nog voordat de wereld een noot van een van Culture Clubs iconische nummers had gehoord. George zijn levensverhaal is niet alleen enorm entertaining, het is ook schrijnend en inspirerend. Juist dat wil ik laten zien''.



NieuwsFilm

meest populair