Matthew Vaughn ('Kingsman') wilde hoopvolle trilogie rond Superman maken

Matthew Vaughn ('Kingsman') wilde hoopvolle trilogie rond Superman maken

Man of Steel 2 zou het begin van iets moois kunnen zijn...

We kennen het verhaal achter het schappen van de Man of Steel sequel: Zack Snyder wilde liever Batman v Superman: Dawn of Justice maken. Een teleurstelling voor Kingsman-regisseur Matthew Vaughn, die Man of Steel 2 mocht gaan regisseren. Sterker nog: de plannen leken nog verder gevorderd te zijn...

Man of Steel 2 was in Vaughn's intensie niet bedoeld als directe sequel op Man of Steel, maar als begin van een nieuwe Superman-trilogie. Een trilogie die trouw zou zijn aan een hoopvolle Superman.

Vaughn zelf heeft aan Polygon zijn plannen voor de trilogie uit de doeken gedaan. Hij beschrijft de drie films als "groots, opbeurend en hoopvol geheel. Een traditiegetrouwe Superman, zoals we hem kennen uit de vroege comics."

Bijzonder is wel de tijdlijn van het verhaal: "De eerste film speelt zich in zijn geheel af op Krypton. Ik en Mark Millar wilde Clark laten opgroeien op Krypton, zodat hij als volwassene echt loyaal zou zijn aan zijn planeet. Omdat hij er is opgegroeid."

Snyder was echter niet blij met deze verhaallijn. Zijn idee voor een donkerdere Superman wilde hij behouden. Vaughn heeft dus niet de kans gekregen de films te maken. Als Vaughn de kans nog zou krijgen, zou hij wel twijfelen. "Het zal moeilijk zijn om dan nee te zeggen"



Voorlopig zit een Man of Steel 2 er nog niet in. De volgende DC-film in de bioscopen is The Joker.

NieuwsFilm

meest populair