Na dramatisch ontvangst toch vlammende start 'X-Men: Dark: Phoenix' verwacht

Na dramatisch ontvangst toch vlammende start 'X-Men: Dark: Phoenix' verwacht

Zevende film in de reeks gaat flink wat dollars omzetten.

Met een bedenkelijke 23 procent en een 4,5 / 10 als gemiddelde beoordeling op Rotten Tomatoes is duidelijk dat de critici niet onder de indruk zijn van X-Men: Dark Phoenix. De vraag is uiteraard of het publiek de laatste X-Men sagafilm ook zo zal ontvangen. De wereldwijde box office-aftrap lijkt in ieder geval netjes uit te gaan pakken.

De verwachte wereldwijde 170 miljoen dollar omzet in het eerste weekend is zeer respectabel. Ongeveer 50 - 55 miljoen dollar wordt in Noord-Amerika opgehaald. Dit is niet echt denderend. X-Men: Apocalypse opende in 2016 nog met ruim 65 miljoen dollar. Het merendeel van de opbrengst wordt opnieuw buiten de States opgehaald. Uiteindelijk noteerde deel zes bijna 550 miljoen.

Concurrentie: The Secret Life of Pets
De X-Men film gaat echter niet boven de score van de animatiefilm The Secret Life of Pets 2 uitkomen. Zeker niet in de States. Het eerste deel opende in 2016 namelijk met een indrukwekkende 104,4 miljoen dollar. Het tweede lijkt op iets minder uit te komen, maar in de States zeker meer dan de zevende X-Men sagafilm.

NieuwsFilm

meest populair