Cool: Vintage Aston Martin vliegt over Noorse wegen voor 'Bond 25'

Cool: Vintage Aston Martin vliegt over Noorse wegen voor 'Bond 25'

In 1987 was Timothy Dalton nog de chauffeur!

Terwijl in Engeland de schade wordt opgemeten na ontploffingen in de 007 Stage, is een productieteam van Bond 25 in Noorwegen druk bezig met de opnames van een Aston Martin die over de weg scheurt. Het model is tot ieders verbazing geen gloednieuwe bolide, maar eentje uit de jaren 80.

Over de adembenemende Atlantic Road rijdt namelijk een Aston Martin V8 Vantage, eentje die fans herkennen als de Bondauto uit The Living Daylights uit 1987, toen nog met Timothy Dalton als James Bond. De nummerplaat, B549 WUU, is exact dezelfde als toen. Het gebruik van deze auto is dus een directe knipoog naar het verleden. Of dit ook dé auto van de film wordt, weten we niet. Hoofdrolspeler Daniel Craig is niet gesignaleerd in Noorwegen, en zat dus ook niet zelf achter het stuur. Al lijkt de bestuurder van de Vantage sterk op Craigs stand-in.

Foto's verwijderd

Russische nummerplaten
Door het gebruik van een auto uit 1987 gaan er geruchten dat dit wel eens een flash-backscène zou kunnen zijn. Dat klinkt logisch, maar wordt misschien ontkracht door de aanwezigheid van 2 moderne Range Rovers op de set, met Russische nummerplaten. De verklaring hiervoor kan een overblijfsel zijn van het script waarmee Danny Boyle mee aan de slag ging. In zijn versie van Bond 25 waren de schurken Russen. Dat plan lijkt van tafel geveegd te zijn met de casting van Rami Malek, maar misschien dat er toch nog een Rus opduikt.

Foto verwijderd

Het lijkt erop dat we de geruchten voor een elektrische Aston Martin in Bond 25 kunnen opbergen. Een aantal Bondfans waren afgelopen weekend uitgenodigd door Aston Martin, waarbij 1 van de vertegenwoordigers hintte naar het feit dat ze geen nieuw of hedendaags model zouden leveren voor de film. Of we naast de Vantage-verrassing nog andere modellen zullen zien, en deze keer mét Daniel Craig aan het stuur, valt nog te bezien. Voorlopig hebben we aan deze beelden genoeg.




Bond 25 verschijnt vanaf 8 april 2020 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair