Algemeen

Cool: Vintage Aston Martin vliegt over Noorse wegen voor 'Bond 25'

In 1987 was Timothy Dalton nog de chauffeur!

door Corneel Vanfleteren om 18:00 in Algemeen
Terwijl in Engeland de schade wordt opgemeten na ontploffingen in de 007 Stage, is een productieteam van Bond 25 in Noorwegen druk bezig met de opnames van een Aston Martin die over de weg scheurt. Het model is tot ieders verbazing geen gloednieuwe bolide, maar eentje uit de jaren 80.

Over de adembenemende Atlantic Road rijdt namelijk een Aston Martin V8 Vantage, eentje die fans herkennen als de Bondauto uit The Living Daylights uit 1987, toen nog met Timothy Dalton als James Bond. De nummerplaat, B549 WUU, is exact dezelfde als toen. Het gebruik van deze auto is dus een directe knipoog naar het verleden. Of dit ook dé auto van de film wordt, weten we niet. Hoofdrolspeler Daniel Craig is niet gesignaleerd in Noorwegen, en zat dus ook niet zelf achter het stuur. Al lijkt de bestuurder van de Vantage sterk op Craigs stand-in.
Russische nummerplaten
Door het gebruik van een auto uit 1987 gaan er geruchten dat dit wel eens een flash-backscène zou kunnen zijn. Dat klinkt logisch, maar wordt misschien ontkracht door de aanwezigheid van 2 moderne Range Rovers op de set, met Russische nummerplaten. De verklaring hiervoor kan een overblijfsel zijn van het script waarmee Danny Boyle mee aan de slag ging. In zijn versie van Bond 25 waren de schurken Russen. Dat plan lijkt van tafel geveegd te zijn met de casting van Rami Malek, maar misschien dat er toch nog een Rus opduikt.
Het lijkt erop dat we de geruchten voor een elektrische Aston Martin in Bond 25 kunnen opbergen. Een aantal Bondfans waren afgelopen weekend uitgenodigd door Aston Martin, waarbij 1 van de vertegenwoordigers hintte naar het feit dat ze geen nieuw of hedendaags model zouden leveren voor de film. Of we naast de Vantage-verrassing nog andere modellen zullen zien, en deze keer mét Daniel Craig aan het stuur, valt nog te bezien. Voorlopig hebben we aan deze beelden genoeg.
Bond 25 verschijnt vanaf 8 april 2020 in de bioscoop.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Waarom zou je specifiek verwijzen naar Living Daylights? Eén van mijn favorieten, maar waarom nu, in deze film? Bondfilms doen nooit aan flashbacks, maar zelfs als het dat is, waarom dan terug gaan naar de tijd van Dalton? Het verhaal van Living Daylights is gewoon afgerond in die film, waar zou het dan naar moeten verwijzen?

Maakt me wel nieuwsgieriger naar de film. Sowieso al ben ik benieuwd naar veel dingen, zoals het terugkeren van Seydoux' personage, en die scène met dat meisje dat achtervolgd wordt.
Ik vind alles aan de film behoorlijk raadselachtig overkomen.

Steve-O

Avatar

Gave bak. Ik vond de Living Daylights een prima film maar vond Licence to Kill veel beter qua stijl.
Los daarvan, zal het me niks verbazen als er veel verwijzingen naar voorgaande Bondfilms in gaan zitten.

Spider-fan

Avatar

Living Daylights was ik gelijk weg van, heb hem meerdere keren in de bioscoop gezien toen. Het voelde zo verfrissend na Moore die veel te oud geworden was, en het sowieso wat tegenvallende A View to a Kill.
Licence to Kill vond ik aanvankelijk niet zo bijzonder, maar ben ik later steeds beter gaan vinden. En ook dat zou ik één van mijn favorieten noemen nu. Ik vond het dan ook erg jammer dat Dalton na twee zulke goeie films alweer stopte. Ik vind de Brosnan films ook wel goed, maar toch niet zo goed als die van Dalton.

Ergens is het jammer dat je met Bond niet zoiets kan doen als met Doctor Who regelmatig gedaan is: meerdere vertolkers in één film stoppen. Het zou kunnen als James Bond een codenaam was (wat veel mensen schijnen te denken), maar het is echt de naam van de persoon zelf.

Guido96

Avatar

Beetje vreemd aangezien in The Living Daylights de auto wordt opgeblazen. Sorry Q

NieuwsFilm

meest populair