Dode Marvel-personages gaan niet herrijzen in het Marvel Cinematic Universe

Dode Marvel-personages gaan niet herrijzen in het Marvel Cinematic Universe

De dode Avengers keren dus niet terug in de reeks.

Het mag ondertussen duidelijk zijn dat er grote personages doodgaan in Avengers: Endgame. Twee daarvan zullen naar verwachting nooit terugkeren in het doorlopende verhaal dat vanaf nu verteld wordt. Dit uiteraard los van eventuele prequelfilms. Spoilers!

Scriptschrijver Christopher Markus sprak met Empire en gaf aan dat het introduceren van nieuwe iteraties van deze populaire personages, zoals Black Widow (Scarlett Johansson) en Iron Man (Robert Downey Jr.) niet haalbaar is binnen de kaders van het Marvel Cinematic Universe, zoals dat wel gebeurt in de comics.


"Het zit in de aard van het MCU. Dit is geen plaats waar je een dood iemand een reboot kunt geven, met opeens een Iron Man van 15 jaar oud terwijl iedereen nog steeds dezelfde leeftijd heeft. Personages moeten verdwijnen en het universum moet door blijven gaan. Als we personages schrappen, dan moeten ze ook echt wegblijven. Ik moet toegeven, dit blijven films. Ik begrijp dat iemand een aankondiging heeft gedaan met het woord 'Vision' erin, dus..."

Met die verwijzing naar 'Vision' doelt Markus op de komst van de series op Disney+. De kans is groot dat een aantal van deze series zich (deels) afspelen binnen een alternatieve tijdlijn binnen het geïntroduceerde Multiverse. Met de komst van mogelijke films als New Avengers en Young Avengers in Phase IV van het Marvel Cinematic Universe is de kans aanwezig dat we op den duur een nieuwe Iron Man krijgen te zien.

NieuwsFilm

meest populair