POLL: Welke acteur verdient de 'Oscar voor Beste superheld'?

POLL: Welke acteur verdient de 'Oscar voor Beste superheld'?

Welke rol is de tot op heden beste?

Een paar dagen geleden debuteerde X-Men: Dark Phoenix in de bioscoopzalen, een reeks die sinds 2000 een aantal opvallende acteurs omtoverde naar superhelden. In 2008 startte het Marvel Cinematic Uiverse, later kregen we het DC Extended Universe en tussendoor verschenen er allerlei andere films in het geliefde subgenre. De vraag van deze week: welke vertolking vind jij het beste?

Het mag duidelijk zijn dat er vooraf al een paar favorieten zijn aan te wijzen. Iconisch is de rol van Hugh Jackman als Wolverine en ook Magneto van Ian McKellen lijkt moeilijk te overtreffen. Naast deze X-Men personages zijn er uiteraard een aantal MCU-rollen, met onder meer Robert Downey Jr.'s Iron Man en Samuel L. Jacksons Nick Fury. Uiteraard ontbreken de bekende gezichten uit The Dark Knight (2008) niet. Meer klassieke invullingen zijn Catwoman van Michelle Pfeiffer en Superman van Christopher Reeve.

Succes met stemmen!
Hieronder zie je zo'n twintig acteurs met hun superheld of schurk. Uiteraard zijn er nog meer X-Men, Avengers en andere personages toe te voegen, aangezien er honderden op het witte doek zijn verschenen. Uit onderstaande selectie moet je echter je keuze maken, en / of je laat een reactie achter op de gebruikelijke plaats!

De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.

NieuwsFilm

meest populair