Poll

POLL: Welke acteur verdient de 'Oscar voor Beste superheld'?

Welke rol is de tot op heden beste?

door Bram de Groot om 09:00 in Poll
Een paar dagen geleden debuteerde X-Men: Dark Phoenix in de bioscoopzalen, een reeks die sinds 2000 een aantal opvallende acteurs omtoverde naar superhelden. In 2008 startte het Marvel Cinematic Uiverse, later kregen we het DC Extended Universe en tussendoor verschenen er allerlei andere films in het geliefde subgenre. De vraag van deze week: welke vertolking vind jij het beste?

Het mag duidelijk zijn dat er vooraf al een paar favorieten zijn aan te wijzen. Iconisch is de rol van Hugh Jackman als Wolverine en ook Magneto van Ian McKellen lijkt moeilijk te overtreffen. Naast deze X-Men personages zijn er uiteraard een aantal MCU-rollen, met onder meer Robert Downey Jr.'s Iron Man en Samuel L. Jacksons Nick Fury. Uiteraard ontbreken de bekende gezichten uit The Dark Knight (2008) niet. Meer klassieke invullingen zijn Catwoman van Michelle Pfeiffer en Superman van Christopher Reeve.

Succes met stemmen!
Hieronder zie je zo'n twintig acteurs met hun superheld of schurk. Uiteraard zijn er nog meer X-Men, Avengers en andere personages toe te voegen, aangezien er honderden op het witte doek zijn verschenen. Uit onderstaande selectie moet je echter je keuze maken, en / of je laat een reactie achter op de gebruikelijke plaats!18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Was bij mij echt een close call tussen Downey en Jackman.
Toch gekozen voor Jackman.

Gigan72

Avatar

Als hij nog leefde ...Bill Bixby als Bruce Banner ... beste Banner ooit.Van hett lijstje ...Heath Ledger

chefry1983

Avatar

Ledger van de slechterikken en Evans van de helden

Monojaxx

Avatar

Scarlet Witch, ik vind haar zo'n gaaf personage. Rustig, lief ogend, maar dodelijke powers. In Endgame was ze pas echt tof tegen Thanos. Verder vond ik Alfred Molina heel tof als doc Ock.

SplashySleet20

Avatar

Rober downey jr. heb ik op gestemt. Hij is de grondlegger van de mcu en de perfecte iron man. Niemand kan het beter als hem.

John Wayne

Avatar

Veel van bovenstaande acteurs wisten van een stripfiguur een geloofwaardig en soms gelaagd persoon te maken. Christopher Reeve was de eerste die dat lukte. Maar ook Hugh Jackman wist van Wolverine meer te maken dan de figuur in de comics. Michael Keaton was aan de andere kant een saaie Batman. Hij kreeg niet de ruimte om het karakter meer diepte te geven. In de 2 films waarin hij speelde ging de aandacht naar de schurken ( Joker, Penguin en Catwoman) die de echte hoofdrollen speelden. Christian Bale deed het als Batman veel beter. Binnen de MCU zijn de karakters nog het beste neergezet. Ik kan me niet voorstellen dat er acteurs zijn die zomaar de rollen kunnen overnemen van Chris Evans en Chris Hemsworth. Maar degene die zijn karakter het beste kon ontwikkelen en dat ook met verve deed is Robert Downey jr. Wat mij betreft zou hij die Oscar mogen winnen. Een groot deel van het succes van de MCU is op zijn conto te schrijven. In Endgame laat hij alle menselijke en bovenmenselijke facetten van Tony Stark zien. En Downey jr. doet het heel subtiel. Zijn rol als Iron Man is iconisch en onvervangbaar binnen de MCU.

Frietgezicht

Avatar

Jackie Earle Haley als Rorschach in Watchmen.Iron Man aan kop? Was dat ook gebeurd als die niet net een maand geleden een heroïsche dood had waarbij hij afscheid nam van het karakter wat nog allemaal vers in ons geheugen zit? :P

Yanggie

Avatar

Niet te doen deze.

Moviemagic

Avatar

Er zitten enkele erbij die zoveel gedaan hebben (en gelaten) voor de rol dat ze veel respect verdienen. Ik heb gekozen voor Heath Ledger - Joker. Het blijft prachtig om te zien hoe die vol overgave wordt gespeeld. Er zijn erbij die van nature gewoon bij de rol lijken te passen: Ryan Reynolds - Deadpool en Robert Downey Jr. - Iron Man, etc. Ook allemaal begrijpelijke keuzes.

Goku32

Avatar

Ik vind de old Superman, want daar begon het mee. Snap niet dat veel Mensen iron man zo goed vinden. Hij was niet eens de beste van de advengers

Ereptile

Avatar

Jammer dat RDJ en Ledger in hetzelfde lijstje staan. Ik heb gekozen voor Ledger, omdat ik vind dat de acteur en het personage minder op elkaar lijken dan RDJ als Tony Stark.

Neemt niet weg dat ik van de helden RDJ als Tony Stark/Iron Man de beste vind, en Ledger als The Joker de beste villain.

Alfred Molina als Doc Ock vind ik ook sterk, net als Hugh Jackman als Wolverine!

@Friet, goede toevoeging ook! Rorschach is ook een hele goede!

Spider-fan

Avatar

Moeilijk. Er zijn een paar missers, maar er zijn ook best veel geslaagde. Bale, Downey en Jackman springen er natuurlijk heel erg uit. Holland is goed, maar Maguire was ook prima. Perlman is ook een favoriet. Taylor-Johnson, Moretz en Mintz-Plasse vind ik ook top. En Haley, Morgan, Akerman en eigenlijk de hele cast van Watchmen. Maar veel daarvan staan er niet bij. Ledger kun je natuurlijk ook niet om heen. En de X-men films hebben ook veel sterke rollen.

Geef mijn stem maar aan Downey, die houdt het MCU het meest bij elkaar naar mijn gevoel.

RobzZ01

Avatar

Patrick Stewart? James McAvoy? Michael Fassbender? Iemand?

SunChaser

Avatar

Hoe is Thanos een supedHELD. En DocOc. Doe dan een superSCHURK poll,

Artificialis

Avatar

Patrick Stewart en Ian McKellen heb ik altijd uitstekende keuzes gevonden voor Xavier en Magneto. Dat ze later James McAvoy en Michael Fassbender als jongere versies hebben genomen is ook een briljante zet geweest.

Wat de casting zo bijzonder maakte is dat de combinatie zo goed werkte. Stewart en McKellen waren zeer gerespecteerde Shakespeare acteurs die de perfecte ideologische tegenpolen vormde. Hun statuur is samen met de casting van Hugh Jackman als Wolverine de belangrijkste reden geweest dat de eerste X-Men destijds zo goed werd ontvangen.

Sunspot

Avatar

Hugh Jackman!

Enteryournamehere

Avatar

Close cal tussen deadpool en Iron man toch dp vind dat soort actie leuker

Popcultuurfreak

Avatar

Ron Perlman. Had ook gewoon moeten terugkeren voor een derde deel. Maar hollywood wist wel beter.

NieuwsFilm

meest populair