'Avengers: Endgame' bevatte bijna eerste 'f*ck' in het Marvel Cinematic Universe

'Avengers: Endgame' bevatte bijna eerste 'f*ck' in het Marvel Cinematic Universe

Bijna het woord 'F*ck' in een Disney-film.

In het Marvel Cinematic Universe wordt niet of nauwelijks gescholden. Op het witte doek hebben we nog nooit een personage het woord 'f*ck' (of erger) horen zeggen. En dit is logisch, aangezien Walt Disney dit waarschijnlijk nooit zou toestaan onder het Disney-label.

In een interview van Empire magazine met schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely wordt duidelijk dat er wel bijna een 'f*ck' aan het einde van de film had gezeten. "Ik denk dat er op een gegeven moment een 'f*ck' te horen was", aldus het duo over de scène waarin Tony Stark (Robert Downey Jr.) de tekst "I am Iron Man" zegt en in zijn vingers knipt om Thanos en zijn leger te laten verdwijnen. "Zei hij niet 'f*ck off'? Ik denk dat hij het heeft gezegd, we hebben een hoop opnames. Alsof we het geheel zouden kunnen afronden met één duidelijk scheldwoord. Zo van, kus me reet Thanos!"

Eén keer 'f*uck' in PG-13
Alle films in het Marvel Cinematic Universe hebben een redelijk gangbare PG-13 leeftijdsclassificatie in de States. Een opmerkelijke regel is dat in iedere PG-13 film één keer het woord 'f*uck' mag voorkomen. Een opvallende 'f*ck' zat in de X-Men film X-Men: First Class. Het was een van de drie woorden van Hugh Jackmans Wolverine tijdens zijn korte cameo: "Go f*ck yourself."



NieuwsFilm

meest populair