Algemeen

'Avengers: Endgame' bevatte bijna eerste 'f*ck' in het Marvel Cinematic Universe

Bijna het woord 'F*ck' in een Disney-film.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
In het Marvel Cinematic Universe wordt niet of nauwelijks gescholden. Op het witte doek hebben we nog nooit een personage het woord 'f*ck' (of erger) horen zeggen. En dit is logisch, aangezien Walt Disney dit waarschijnlijk nooit zou toestaan onder het Disney-label.

In een interview van Empire magazine met schrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely wordt duidelijk dat er wel bijna een 'f*ck' aan het einde van de film had gezeten. "Ik denk dat er op een gegeven moment een 'f*ck' te horen was", aldus het duo over de scène waarin Tony Stark (Robert Downey Jr.) de tekst "I am Iron Man" zegt en in zijn vingers knipt om Thanos en zijn leger te laten verdwijnen. "Zei hij niet 'f*ck off'? Ik denk dat hij het heeft gezegd, we hebben een hoop opnames. Alsof we het geheel zouden kunnen afronden met één duidelijk scheldwoord. Zo van, kus me reet Thanos!"

Eén keer 'f*uck' in PG-13
Alle films in het Marvel Cinematic Universe hebben een redelijk gangbare PG-13 leeftijdsclassificatie in de States. Een opmerkelijke regel is dat in iedere PG-13 film één keer het woord 'f*uck' mag voorkomen. Een opvallende 'f*ck' zat in de X-Men film X-Men: First Class. Het was een van de drie woorden van Hugh Jackmans Wolverine tijdens zijn korte cameo: "Go f*ck yourself."10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Wat is eigenlijk het probleem

SeanDeNiro

Avatar

Non nieuws over een non film.

SplashySleet20

Avatar

Ik hoop dat onder het Fox Label R-Rated mcu films worden gemaakt. Want kevin Fire zei ooit dat als er een Blade film komt. Dan wilt hij het R-Rated maken omdat het bij het personage hoort. Maar als er R-Rates films komen. Moeten ze losjes gebaseerd worden.

Frietgezicht

Avatar

Was leuker als het Thor het zei in IF na de snap

Ereptile

Avatar

Nick Fury in de after-credit-scene van Infinity War... Die kwam tot "motherfu..."

Rutherford

Avatar

1x fuck in een film voor 13 jarigen is ook belachelijk. De jeugd van tegenwoordig ligt echt niet meer wakker van een scheldwoord. Roken, zuipen, drugs, lusttaferelen ja. Ik gaf vroeger voetbaltraining aan 9 jarigen. Ik geef het je op een papier, de woorden die daar soms uitkwamen waren 10x erger dan fuck. Achterhaalde regel dus.

RoberPaulsen

Avatar

Zucht, kap nou eens met dat bullshit nieuws over deze film.
Van de laatste 10 artikelen gaan er drie over Avengers, die film is al een tijdje uit.

Sunspot

Avatar

wOW, ze durfden niet dus haha

NieuwsFilm