Algemeen

Quentin Tarantino verklapt welke superheldenfilm zijn favoriet is

Welke MCU-film zou het zijn?

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Over een paar maanden verschijnt zijn nieuwste film in de wereldwijde bioscoopzalen. Dit is Once Upon a Time in Hollywood en dat is duidelijk geen superheldenfilm. Toch is Quentin Tarantino een liefhebber van het subgerne. Nu heeft hij verklapt welk deel hij uit het Marvel Cinematic Universe het beste vindt.

Van Tarantino is bekend dat hij ooit heeft overwogen om een Luke Cage-film te maken. De regisseur heeft dit uiteindelijk niet gedaan, maar dit neemt niet weg dat hij de nodige superheldenfilms kijkt. In gesprek met Empire Magazine kwam het op het Marvel Cinematic Universe.

Wonder Woman en Black Panther
"Ik heb de laatste 4 jaar niet echt bezig geweest met de films. De enige stripfilms die ik vorig jaar in de bioscoop zag, zijn volgens mij Wonder Woman en Black Panther. Een paar weken geleden ben ik begonnen om een aantal van de Marvel-films in te halen, zodat ik Endgame kan zien. Ik heb net Captain America: Civil War afgerond, dus de volgende is Doctor Strange," zei Tarantino over de superheldenfilms.

Maar welke van de films is zijn favoriet? "Eerlijk gezegd, de laatste die ik zag was Thor: Ragnarok. Ik vond deze geweldig. Het was mijn favoriete film in de reeks sinds The Avengers. Overduidelijk mijn favoriet."

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Huh? Ik wist niet dat taranto fan van al deze films was. En als die fan was. Dan verwachte ik als aller eerst The Dark Knight

Rick Dalton

Avatar

Wel raar dat zijn favoriet Ragnarok is, zit geen Sam Jackson in als ik mij goed herinner.

Rich Art

Avatar

@SplashySleet: Het gaat over de films in het MCU.

Rutherford

Avatar

Misschien moet Tarantino er eentje maken.

GreenHornet

Avatar

Fantastic 4 by Tarantino

Rutherford

Avatar

Iron Man had fantastisch geweest. Ik kan me de dialogen al inbeelden.

Frietgezicht

Avatar

^ Ik denk alleen niet dat Tarentino een actie-specialist is. Ook bij Nolan was dat een minpunt in TDK trilogy.
Ik zie Tarentino dan liever iets doen in de superhelden wereld dat draait om karakters en dialogen en meer in de spinoff wereld zit.
De nieuwe Joker film bijv had ik voor hem perfect gevonden.

horizon

Avatar

Ragnarok past meeste in straatje van Tarantino. Dus logische keuze.

Spider-fan

Avatar

Als ik had moeten gokken wat zijn favoriet was, zou ik gezegd hebben Black Panther. Er zijn Marvel films die ik na één keer wel gezien heb (zoals Ragnarok) en welke ik vaker kan kijken, waartoe Black Panther hoort. Zoiets als Ragnarok is grappig, maar zoiets werkt voor mij maar één keer. Het is jammer dat Black Panther een beetje standaard verhaal had, maar verder vind ik het in elk opzicht één van de mooiste Marvel films. Het heeft zo'n unieke sfeer, ook door de hele familie van T'Challa neer te zetten, krijgt het een heel andere sfeer dan alle andere films. En ik vond hem er schitterend uitzien - de hele film straalde een soort gevoel uit alsof er met meer dan normale betrokkenheid aan gewerkt was door iedereen.

Sunspot

Avatar

Mijn favoriet is dan toch Civil War en daarna Ragnarok, ook omdat die grappen geslaagd waren, Thor op dreef ook, alleen jammer van de Hulk, hoewel het wel werkte, maar wil straks weer de echte Hulk zien Smiley face

Sunspot

Avatar

@Spiderfan

Ik vond juist dat er teveel focus was op WAkanda, familie, begrijp het wel aan 1 kant, maar zie toch liever meer solo Black panther, was zo vet ook in Civil War, maar in zijn eigen film vond ik hem minder, ging ook niet echt om de huidige BP, maar meer Wakanda, hoe je BP kan worden, geschiedenis.

Niet geslaagd vond ik, best boring ook, slechte CGI.

Verwacht volgende keer meer, gewoon een echte focus op BP

Spider-fan

Avatar

Hij wordt neergezet als iemand voor wie die afkomst heel belangrijk is, en het is zijn eerste volledige film dus wordt daar veel aandacht aan besteed. En Wakanda is juist heel belangrijk vanwege de vibranium, dus het is niet zomaar tijd besteden aan iets wat er verder weinig toe doet.

Sunspot

Avatar

^

Jawel, dat zeg ik ook, maar daarom, volgende film, meer focus op BP, liefst nauwelijks WAkanda en familie, tribes, maar gewoon bad-ass in de straten van Amerika of zo, zelf alles doen

Spider-fan

Avatar

Van mij hoeven niet alle Black Panther films zoals de eerste te zijn, maar ik vond het leuk dat het een keer iets totaal anders dan de andere Marvel films was. En ik vond het visueel één van de mooiste.

nieuwslaatste nieuws

meest populair