Celebrity

Chris Pine herdenkt overleden 'Star Trek'-acteur Anton Yelchin

De Russische jongeman overleed in 2016 op 27-jarige leeftijd.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Sommigen zullen het zich nog herinneren, anderen misschien niet meer: in 2016 kwam de Russische acteur Anton Yelchin op bizarre wijze om het leven. Hij was 27 jaar toen hij thuis in Californië klem kwam te zitten tussen zijn wagen en een metalen poort. Sinds het afschuwelijke ongeval heeft regisseur Garret Price druk gewerkt aan een documentaire die toegewijd is aan het leven van de acteur uit de laatst gemaakte Star Trek-films. Pas geleden werd de trailer van deze film, genaamd Love, Antosha, door Chris Pine onthuld tijdens het 10-jarige jubileum van Star Trek. De acteur blikte terug naar zijn vriendschap met Yelchin.

"Vanzelfsprekend zijn we hier voor Anton," legde Pine (38 jaar) uit. "Hij was één van mijn dierbaarste vrienden en ik had het idee dat ik hem pas beter leerde kennen toen hij overleed. De film is ongelooflijk en ik denk dat het je de verschillende kanten van deze gozer laat zien die ik kende. Die merkwaardige, fascinerende, complexe, vreemde, kleine gozer."

De acteur gaat verder over de inhoud van de film: "We zagen hem opgroeien, vreemder worden en meer interesse tonen in muziek, literatuur en fotografie. Dat zul je allemaal terugzien. Ook talloze brieven die hij aan zijn familie schreef, waarmee hij zeer hecht was. Het is ontzettend ontroerend om te zien hoeveel liefde er tussen hem en zijn ouders, Viktor en Irina, was. Ik denk dat het een mooi nalatenschap is voor iemand waarvoor ik enorm veel respect had. Een dappere jongeman die geen angst bezat, enkel grenzeloze, onbeperkte positiviteit en energie voor het leven."

Cast
Love, Antosha is gevuld met interviews van collega's en vrienden van de overleden acteur. Bijna de hele Star Trek-cast, maar ook Willem Dafoe, Jodie Foster, Ben Foster, Jennifer Lawrence, Kristen Stewart en vele anderen. Voor Pine was het moeilijk om hieraan deel te nemen. "Het was allemaal erg nieuw voor mij. Ik had nog nooit iemand verloren die ik zo goed kende - nog steeds niet - zoals Anton. We hebben veel tijd doorgebracht en ik kende hem al jaren," aldus Pine, die samen met Yelchin in drie Star Trek-delen te zien is.

Cage
Een opvallende toevoeging is Nicolas Cage. Hij heeft het woord in de documentaire en leest vele van Yelchin's brieven voor. De twee speelden samen in Dying of the Light. Volgens regisseur Price was Cage meteen van de partij. "We benaderden hem en hij deed gelijk mee. De eerste dag dat we zijn teksten gingen opnemen, en hij aan de eerste brief begon, moest hij huilen." Toen Cage na een pauze van tien minuten terugkeerde, legde hij uit: "Het is een lange tijd geleden dat iemand mij gevraagd heeft om zoiets belangrijks te doen."4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Mooie trailer. Zonde dat er zo'n jonge goede acteur is overleden.

Moviemagic

Avatar

Het was in mijn ogen een veel belovend acteur die nog veel meer in zijn mars had. Jammer van zijn heengaan.

Devenace

Avatar

Toffe acteur, hij gaf Fright Night net dat beetje extra.
Star Trek zijn uitspraak die niet door de computer begrepen/gehoord werden was hilarisch. Rip.

Sunspot

Avatar

Relaxte gast, jammer inderdaad.

Zag ook niks in ST Beyond over zijn dood, wel van Leonard Nimoy (Spock).

Ook niet aan het einde, ondertiteling of zo, of heb het gemist, of ze wilden het bewaren voor een volgende fiolm of zo

nieuwslaatste nieuws

meest populair