Geflopte 'Hellboy' komt veel sneller uit op schijf en VOD

Geflopte 'Hellboy' komt veel sneller uit op schijf en VOD

De studio hoopt alsnog op een tweede leven a.k.a. cultstatus bij de mensen thuis.

Meestal moet je na een bioscooprelease ruim een half jaar wachten tot een film online en in de winkels verkrijgbaar is. Maar Lionsgate heeft besloten om vaart te maken met hun commercieel mislukte reboot van Neil Marshalls Hellboy. Op 9 juli aanstaande verschijnt de film als eerste op Digital HD-uitgave waarna op 23 juli de traditionele thuismedia zullen volgen (DVD, Blu-Ray en 4K Ultra HD).

Hellboy, met David Harbour en Milla Jovovich in de hoofdrol, debuteerde op 12 april in de bioscopen, werd neergesabeld door critici en ook het publiek liep niet warm voor de vlammende demon. Onder andere de vergelijking met de versie van Guillermo Del Toro was onvermijdelijk.

Achteraf kwamen er grote problemen achter de schermen naar voren en de eindscore aan de box-office was 21 miljoen tegenover 50 miljoen budget. Men zet nu dus vlug in op de thuismedia, want in het verleden is gebleken dat veel flops daarmee alsnog uit de kosten kunnen komen.

Prachtige hoesjes en talloze extra's
Het is in ieder geval duidelijk dat Lionsgate zich flink gaat uitsloven. Naast standaardversies wordt er ook samengewerkt aan dubbelzijdige Steelbooks met beperkte oplage. De meest opvallende daarvan is misschien wel een exclusief exemplaar met unieke lay-out (het klassieke stripboek ontwerp) van bedenker Mike Mignola.

Bloody Disgusting onthulde verder dat de kopieën vol zitten met bonusmateriaal, waaronder verwijderde scènes, visualisaties van special effects, bloopers en een driedelige documentaire Tales Of The Wild Hunt: Hellboy Reborn. Bij sommige aankopen kunnen fans een digitale grafische roman winnen van Hellboy: The Wild Hunt. Ga jij hem aanschaffen?

NieuwsFilm

meest populair