Algemeen

Geflopte 'Hellboy' komt veel sneller uit op schijf en VOD

De studio hoopt alsnog op een tweede leven a.k.a. cultstatus bij de mensen thuis.

door Arjen Rooseboom om 13:05 in Algemeen
Meestal moet je na een bioscooprelease ruim een half jaar wachten tot een film online en in de winkels verkrijgbaar is. Maar Lionsgate heeft besloten om vaart te maken met hun commercieel mislukte reboot van Neil Marshalls Hellboy. Op 9 juli aanstaande verschijnt de film als eerste op Digital HD-uitgave waarna op 23 juli de traditionele thuismedia zullen volgen (DVD, Blu-Ray en 4K Ultra HD).

Hellboy, met David Harbour en Milla Jovovich in de hoofdrol, debuteerde op 12 april in de bioscopen, werd neergesabeld door critici en ook het publiek liep niet warm voor de vlammende demon. Onder andere de vergelijking met de versie van Guillermo Del Toro was onvermijdelijk.

Achteraf kwamen er grote problemen achter de schermen naar voren en de eindscore aan de box-office was 21 miljoen tegenover 50 miljoen budget. Men zet nu dus vlug in op de thuismedia, want in het verleden is gebleken dat veel flops daarmee alsnog uit de kosten kunnen komen.

Prachtige hoesjes en talloze extra's
Het is in ieder geval duidelijk dat Lionsgate zich flink gaat uitsloven. Naast standaardversies wordt er ook samengewerkt aan dubbelzijdige Steelbooks met beperkte oplage. De meest opvallende daarvan is misschien wel een exclusief exemplaar met unieke lay-out (het klassieke stripboek ontwerp) van bedenker Mike Mignola.

Bloody Disgusting onthulde verder dat de kopieën vol zitten met bonusmateriaal, waaronder verwijderde scènes, visualisaties van special effects, bloopers en een driedelige documentaire Tales Of The Wild Hunt: Hellboy Reborn. Bij sommige aankopen kunnen fans een digitale grafische roman winnen van Hellboy: The Wild Hunt. Ga jij hem aanschaffen?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Dan moeten ze idd wel met mooie uitgaves komen, met mooie covers en mooie extra's op de schijf en die extra's zullen op alle formaten moeten staan, ook op dvd.

Ik moet hem eerst nog on demand zien, voordat ik hem koop.

Master Of Films

Avatar

Voorlopig staat de datum op 9 aug voor Hellboy 2019 (DFW uitgave in NL).

chefry1983

Avatar

De trailers stonden me niet aan. Dus deze sla ik over. maar waarom doet men de dvd release niet sneller in het algemeen?

GreenHornet

Avatar

zonde van de data als je deze gaat streamen

rainking

Avatar

Ik vond 'm nog best leuk. Denk wel dat ik 'm koop.

Goku32

Avatar

Niks is slechter dan de x men film die nu draaid. Dus ik ga hem wel checken

KeesjeNL

Avatar

Mmm, misschien even de regisseur veranderen op deze pagina, mods;)? Guillermo del Toro staat er als regisseur naast Neil Marshall:

https://www.filmtotaal.nl/film/22653

Dennisdeman3

Avatar

straight to upc/ziggo man man man wat een slechte film was dit.

Sunspot

Avatar

Nog niet gezien, maar ga het wel kijken keertje.

Vind wel dat hij er beter uitzien, Hellboy, meer grauw ook, details op zijn gezicht bijv.

Maar had liever een afsluiter willen zien van Guilermo

NieuwsFilm

meest populair