Algemeen

Robert Downey Jr. improviseerde belangrijke scène in 'Avengers: Endgame'

De cast kreeg een tip en toen deden ze het gewoon, volgens Tom Holland.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Let op: Spoilers!

Het mag ondertussen duidelijk zijn dat Robert Downey Jr.'s Tony Stark het einde van Avengers: Endgame niet heeft gehaald. De acteur die als Iron Man verantwoordelijk was voor de aftrap van het Marvel Cinematic Universe offerde zichzelf op in de 22e film in het filmuniversum.

In gesprek met Pinkvilla sprak acteur Tom Holland, uiteraard Peter Parker / Spider-Man in de reeks, over de bewuste scène waarin Tony Stark sterft in bijzijn van een aantal personages. Het was volgens Holland voor hem "de gekste dag op de set".

Fantastische scène
"Toen we met Robert de scène opnamen, was er helemaal geen echt script. We waren alleen met Kevin Feige, de twee Russo-broers, ikzelf, Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow en Don Cheadle. Om ons voor te bereiden vertelden ze ons ongeveer wat er zou gebeuren, en toen improviseerden we," aldus Holland. "Het was echt een heel interessante manier om zo'n belangrijke scène voor de film te maken. Het was echt een emotionele dag en als ik eraan terug denk was het de gekste dag op de set. Maar het was echt geweldig en het blijkt een fantastische scène te zijn."

Opvallend is dat acteurs als Chris Evans (Steve Rogers/Captain America) en Chris Hemsworth (Thor) niet aanwezig waren op de set van regisseurs Anthony en Joe Russo. Tijdens de scène waren namelijk wel andere personages te zien. Ga jij Downey Jr.'s Iron Man missen in de toekomst van de franchise, of heb je er vrede mee?

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Joeydecker0865

Avatar

Natuurlijk gaat hij gemist worden.
Maar ik heb er vrede mee.

SplashySleet20

Avatar

Ik mis hem al sinds die scene. Ik heb er wel vrede mee want dit is gewoon de beste afsluiting van zijn karakter.

Rick Dalton

Avatar

Heeft RDJ bijgetekend? Nog niks van gehoort hoor.

BlackPowerWolf

Avatar

Echt?

THE KING " ZEG LIEVE MENSEN ROBERT HEEFT BIJ GETEKEND IK ZIE HEM ECHT WEL TERUG KEREN "

Dat is eigenlijk best opvallend. Misschien voor wat meer prequels of origins, maar wat mij betreft is dood dood. Het moet wel geloofwaardig blijven.

Filmziener

Avatar

Ben ik de enige die het plaatje en de titel van dit artikel een flinke spoiler vindt? Ik weet het: “Iedereen het het al gezien en de spoilerban is opgeheven”, maar er zijn nog genoeg mensen die deze film nog op hun kijklijst hebben staan.

ridjieddo

Avatar

De gebroeders Russo hebben RDJ gevraagd om de scene zelf in te vullen. Vandaar dat er geen urenlange afscheidsdialoog is - RDJ's eigen keuze om zonder te praten dood te gaan.

lamoteg

Avatar

Ik hoop dat Tony terugkeer, misschien als de nieuwe jarvis. Dat hij zijn Brain gedigitaliseerd heeft. En nu in het pak van Spider-Man en war machine zit...

Frietgezicht

Avatar

Tja missen.. niet in de nieuwe Guardians film.
In series als The Wire, OZ enz gingen ook sommige van de sterke favo karakters dood maar omdat andere karakters ook goed zijn vang je het gemis op.

Ik kan pas oordelen na Avengers 4 of ik een type a la Tony Stark mis in die film.

Dutchy

Avatar

Van mij mogen ze de hele franchise begraven.wat een pauper film was endgame

Spider-fan

Avatar

Ik zie steeds vaker grote spoilers staan in de koppen van FT. Kan dit stoppen? Niet iedereen kijkt álle films in de bioscoop. Endgame is nog niet eens op blu-ray uit.

Je kunt altijd een manier vinden om niet te spoilen als je een kop maakt, bijvoorbeeld 'het lot van dit of dat personage', dat laat het meer in het midden, dan direct zeggen 'die of die is dood'.

Maac

Avatar

Echt schandalig inderdaad. Ik vond de film ook niet de moeite waard om in de bioscoop te bezoeken, maar iedereen die ervoor kiest de film te kijken na de DVD/Blu-ray release wil ook een spoilervrije kijkervaring.

movicol

Avatar

"Het mag ondertussen duidelijk zijn"... Blijkbaar niet volgens de Fans van FilmTotaal. Ik heb de film gezien, ben enthousiast, maar vraag altijd eerst voordat ik spoil. Dat kan de schrijver ook doen.. (een Poll o.i.d.) dit is enthousiasme van Bram, mast eigenlijk gebrek aan kennis van zijn publiek. Geen kritiek maar een wijze les van de lezers.

Spider-fan

Avatar

Misschien schrijven we te klein.

KAN ER A.U.B. NIET MEER GESPOILED WORDEN IN DE KOPPEN VAN FILMTOTAAL?
NIET IEDEREEN HEEFT ELKE FILM AL IN DE BIOSCOOP GEZIEN. DEZE FILM IS NOG NIET EENS UIT OP BLU-RAY.

VRIENDELIJK DANK.

McGraig

Avatar

Bedankt voor de spoiler

Spider-fan

Avatar

Het is veranderd. Bedankt daarvoor. Hopelijk wordt er in de toekomst rekening mee gehouden.
FT is niet de enige trouwens. Zie het wel meer op het moment van andere sites dat ze een grote spoiler in een kop gebruiken. Het lastige is dat je een kop al gezien hebt voordat je weet wat je precies aan het lezen bent. Als een artikel gaat over iets waarover je geen spoilers wilt, dan lees ik het artikel gewoon niet - maar een kop zie je altijd.

Tako

Avatar

@Spider-fan

We gaan er scherper opletten. De meningen hierover zijn echter soms verdeelt.

LeonardoPacino

Avatar

De tekst mag dan veranderd zijn, de foto laat ook weinig aan de verbeelding over.

Ik zal hem niet missen. Ik was een beetje klaar met Iron Man sinds Civil War. Het stoorde mij ook ontzettend dat hij nog steeds zo verwijtend was in Endgame. Zeker gezien de terrorzooi die hij zelf allemaal heeft weten te veroorzaken, had er wel wat meer begrip getoond kunnen worden.

Spider-fan

Avatar

Tako:

Binnen een artikel wordt er altijd op gewezen als er spoilers aankomen, daarom vind ik het vreemd om ineens zo'n grote spoiler in de kop te zien.
In principe letten jullie er meestal wel op. Ik zou gewoon duidelijk een beleid voeren: níet in de koppen en in het artikel spoiler-waarschuwingen blijven zetten.

De meningen over wat nou echt een spoiler genoemd kan worden, verschillen soms wat. Maar iedereen is het er wel over eens dat zeggen dat een personage dood gaat tot de mega-spoilers behoort.

Tako

Avatar

@Spider-fan

Wat je zegt ben ik het mee eens. Bedoelde eigenlijk de meningen binnen de redactie over Endgame.

Spider-fan

Avatar

Tako:

Uiteindelijk zijn de meningen over élke film verdeeld. De film die iedereen, écht iedereen op de wereld goed vind, moet nog gemaakt worden. Zelfs met de populairste films en grootste klassiekers ooit zijn er altijd weer mensen die het niets vinden.
Hij heeft wel net de MTV Movie and TV awards gewonnen voor Beste Film, dus ik heb er goede hoop op.

Tako

Avatar

@Spider-fan

Amen... Smiley face

NieuwsFilm

meest populair