Algemeen

Simon Kinberg hield solofilm Beast tegen wegens eigen plannen 'Wolverine'-reboot (zonder Hugh Jackman)

Het concept klinkt erg goed!

door Jeffrey Kouters om 12:06 in Algemeen
Nu het doek officieel is gevallen voor Fox' X-Men-franchise komen er langzaam meer interessante details naar buiten over alle ideeën waarmee de studio gespeeld heeft achter de schermen. Zo heeft franchiseveteraan John Ottman nu onthuld dat hij plannen had voor een solofilm rondom Hank McCoy alias Beast. Simon Kinberg, regisseur van Dark Phoenix, hield het project echter tegen.

In een interview met The Hollywood Reporter heeft John Ottman, componist en Oscarwinnende editor, onthuld dat zij enkele jaren geleden plannen had voor een solofilm rondom mutant Beast (die in de laatste films gespeeld werd door Nicholas Hoult). Hoewel Ottman eerst zijn twijfels had, wist zijn toenmalig assistent Byron Burton hem te overtuigen nadat hij beweerde het script in twee weken tijd te kunnen schrijven. Ottman gaf hem een kans en Burton ging aan de slag.

Beestenboel
Het verhaal - dat later de titel X-Men: Fear the Beast kreeg en zich afspeelt in de jaren tachtig - opende met een hommage aan John Carpenters The Thing (1982). McCoy blijkt steeds meer moeite te hebben met het onder controle houden van zijn krachten. Hij heeft het onderdrukkingsserum gedeeld met een wetenschapper die een vergelijkbare mutatie heeft. Deze man blijkt echter een Inuit-dorp te terroriseren. Beast rekruteert Wolverine om hem te kunnen verslaan.


Aan de slag
Ottman werd positief verrast door Burtons script en begon serieus in het project te geloven. Hij besloot de film mee te gaan ontwikkelen, mikte op een budget van negentig miljoen en wilde ook de regie op zich nemen. Met al zijn enthousiasme wist Ottman Fox ook geïnteresseerd te krijgen. Fox verwees hem echter eerst door naar Simon Kinberg, destijds hoofdproducent van de franchise, omdat het verhaal ook personages als Professor X en Mystique bevatte.

Eigen plannen eerst
Kinberg wees Ottmans aanbod om het script te lezen echter vriendelijk af, omdat hij bang was dat het zijn schrijfwerk voor Dark Phoenix zou beïnvloeden. Daarnaast bleek Kinberg plannen te hebben om een nieuwe Wolverine te introduceren in de mutantenfranchise na het pensioen van Hugh Jackman. Hierdoor werden de kansen voor het project tot nul gereduceerd.

Lees het script nu online!

Benieuwd naar het volledige script van Fear the Beast? Goed nieuws! Ottman en Burton hebben hun werk hier gedeeld!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Beast was 1 vanwege die ik niet aanzag voor een solo film in de laatste 4 X-men films uit de hoofd saga. Ik zag potenteel in voor Mystiqeu, Phoenix, Cyclop, Storm, Magneto, en de overige mutanten van First Class als een groepje. Maar Beast was de laatste die ik kon bedenken. De afgelopen jaren.

BlackPowerWolf

Avatar

SplashySleet20 " Beast was 1 vanwege die ik niet aanzag voor een solo film in de laatste 4 X-men films uit de hoofd saga. Ik zag potenteel in voor Mystiqeu, Phoenix, Cyclop, Storm, Magneto, en de overige mutanten van First Class als een groepje. Maar Beast was de laatste die ik kon bedenken. De afgelopen jaren. "

Ik denk dat zoiets juist goed kan uitpakken. Het is inderdaad niet fanfavorite of iemand waarvan je een solo film verwacht, maar vaak zijn solo films die erg gewild zijn niet altijd even goed omdat de druk hoog ligt en hij snel geproduceerd moet worden. (Han Solo). Als er op de achtergrond rustig gewerkt kan worden aan een project/script door iemand die Beast een karakter met potentie vindt dan kan er best veel detail en aandacht aan geschonken worden.

Gigan72

Avatar

In elke x men film vindt ik dat Beast er niet uit ziet.
Het masker/make-up vindt ik echt slecht gedaan dat kan veel beter.
Verder vindt ik dit geen personage voor een solo film veel te saai.

Pronk47

Avatar

Een solo film van beast hoeft voor mijn niet,een nieuwe Wolverine ja kunnen ze mooi doorgaan met dat meisje uit Logan(zijn dochter geloof ik?)als de nog leeft in de film heb hem we gezien behalve de laatse 20 minuten niet.

Rutherford

Avatar

Beast is gewoon niet goed neergezet. Hij biedt nochtans veel potentieel hoor.

Sunspot

Avatar

@Gigan

In Xmen The Last Stand ziet hij er juist heel goed uit, zoals in de comics meer

NieuwsFilm

meest populair