Simon Kinberg hield solofilm Beast tegen wegens eigen plannen 'Wolverine'-reboot (zonder Hugh Jackman)

Simon Kinberg hield solofilm Beast tegen wegens eigen plannen 'Wolverine'-reboot (zonder Hugh Jackman)

Het concept klinkt erg goed!

Nu het doek officieel is gevallen voor Fox' X-Men-franchise komen er langzaam meer interessante details naar buiten over alle ideeën waarmee de studio gespeeld heeft achter de schermen. Zo heeft franchiseveteraan John Ottman nu onthuld dat hij plannen had voor een solofilm rondom Hank McCoy alias Beast. Simon Kinberg, regisseur van Dark Phoenix, hield het project echter tegen.

In een interview met The Hollywood Reporter heeft John Ottman, componist en Oscarwinnende editor, onthuld dat zij enkele jaren geleden plannen had voor een solofilm rondom mutant Beast (die in de laatste films gespeeld werd door Nicholas Hoult). Hoewel Ottman eerst zijn twijfels had, wist zijn toenmalig assistent Byron Burton hem te overtuigen nadat hij beweerde het script in twee weken tijd te kunnen schrijven. Ottman gaf hem een kans en Burton ging aan de slag.

Beestenboel
Het verhaal - dat later de titel X-Men: Fear the Beast kreeg en zich afspeelt in de jaren tachtig - opende met een hommage aan John Carpenters The Thing (1982). McCoy blijkt steeds meer moeite te hebben met het onder controle houden van zijn krachten. Hij heeft het onderdrukkingsserum gedeeld met een wetenschapper die een vergelijkbare mutatie heeft. Deze man blijkt echter een Inuit-dorp te terroriseren. Beast rekruteert Wolverine om hem te kunnen verslaan.

Bekijk de afbeelding
Aan de slag
Ottman werd positief verrast door Burtons script en begon serieus in het project te geloven. Hij besloot de film mee te gaan ontwikkelen, mikte op een budget van negentig miljoen en wilde ook de regie op zich nemen. Met al zijn enthousiasme wist Ottman Fox ook geïnteresseerd te krijgen. Fox verwees hem echter eerst door naar Simon Kinberg, destijds hoofdproducent van de franchise, omdat het verhaal ook personages als Professor X en Mystique bevatte.

Eigen plannen eerst
Kinberg wees Ottmans aanbod om het script te lezen echter vriendelijk af, omdat hij bang was dat het zijn schrijfwerk voor Dark Phoenix zou beïnvloeden. Daarnaast bleek Kinberg plannen te hebben om een nieuwe Wolverine te introduceren in de mutantenfranchise na het pensioen van Hugh Jackman. Hierdoor werden de kansen voor het project tot nul gereduceerd.

Lees het script nu online!

Benieuwd naar het volledige script van Fear the Beast? Goed nieuws! Ottman en Burton hebben hun werk hier gedeeld!

NieuwsFilm

meest populair