Danny Boyle helemaal klaar met franchises na James Bond-exit

Danny Boyle helemaal klaar met franchises na James Bond-exit

"Ik heb mijn lesje geleerd. Ik ben er niet voor in de wieg gelegd."

Regisseur Danny Boyle, wiens nieuwste film Yesterday binnenkort in de Nederlandse bioscopen draait, liet vorig jaar de 25ste James Bond-productie achter zich vanwege creatieve meningsverschillen met producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli. Dit heeft er schijnbaar ingehakt bij de Trainspotting-regisseur, want hij heeft nu besloten dat hij nooit meer aan een grote franchise zal meewerken.

In gesprek met de Britse website Metro zei Boyle er het volgende over:

"Ik heb mijn lesje geleerd. Ik ben niet gemaakt voor franchises, want je bent met z'n allen hetzelfde gat aan het graven. Eerlijk gezegd lijkt het me beter als ik me niet meer met mainstream franchise-films bezighoud."

Boyle zegt dat de belangrijkste reden voor zijn vertrek was dat hij niet gedwongen wilde worden om met een nieuwe schrijver wilde werken. Aanvankelijk zou Boyle's vaste schrijfpartner John Hodge aan Bond 25 gaan werken, maar de producenten wilden vervolgens een andere schrijver in zijn plaats aanstellen. Hier zei Boyle in maart het volgende over:

"Ik heb tijdens Bond veel over mezelf geleerd. Ik heb nu eenmaal een samenwerking met bepaalde schrijvers en ik ben niet bereid om hier een einde aan te maken. Het ging heel erg goed, maar de producenten wilden een andere kant op. Wat John Hodge en ik tot nu toe hadden gedaan, was naar mijn mening echt heel erg goed. Het was nog niet af, maar het had echt heel erg goed kunnen worden. Je moet geloven in je eigen proces en daar hoort de samenwerking met deze schrijver nu eenmaal bij. Het is net alsof iemand plots tegen je zegt dat je met een andere editor moet gaan werken. Deze fundamentele samenwerkingen zijn in dit vak van vitaal belang."

Inmiddels is Boyle vervangen door Cary Fukunaga. Bond 25, met Daniel Craig weer in de titelrol, draait vanaf 9 april 2020 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair