Celebrity

Van verkrachting beschuldigde Max Landis mocht set 'Chronicle' (2012) niet bezoeken

De zoon van regisseur John Landis zit diep in de nesten.

door FilmTotaal om 12:59 in Celebrity
Het zit scenarist Max Landis momenteel niet mee. De 33-jarige zoon van regisseur John Landis (The Blues Brothers, An American Wolf in London) wordt al jaren geassocieerd met vrouwonvriendelijk gedrag, maar nu is kennelijk de maat vol. Diverse ex-vriendinnen en andere vrouwen hebben deze week Landis van verschillende zaken beschuldigd, waaronder emotionele mishandeling, fysiek misbruik en verkrachting. Als we één regisseur mogen geloven zit er zeker waarheid in de aanklachten. Dat onthulde Josh Trank via een tweet.

De 35-jarige Amerikaan is o.a. verantwoordelijk voor Fan4stic en Chronicle, wat zijn regiedebuut was. Het verhaal van de laatstgenoemde titel bedacht hij samen met Landis, het schrijven van het scenario liet hij aan hem over. Volgens de tweet van Trank wist de filmmaker van Landis af en wilde dan ook helemaal niet dat hij in de buurt van de opnames was.

Gruwelen
Trank schrijft: "Ik geloof 100% in elk woord van het artikel dat over Max gaat. Ik had hem verboden de opnames van 'Chronicle' te bezoeken. En ik heb hem niet meer gesproken sinds 2012. Ik word er kotsmisselijk van als ik de gruwelen lees die hij zoveel vrouwen heeft aangedaan. Ben buitengewoon verdrietig."

Wurgen
Het artikel waar Trank naar verwijst kan je hier terugvinden, geschreven door The Daily Beast. In het grote stuk gaan ze dieper in op Landis' verleden. Ook kan je de beschuldigingen teruglezen. Velen van zijn ex-vriendinnen beweren dat ze door hem zijn verkracht en dat hij hen continue mishandelde. Een vrouw wier identiteit geheim blijft zegt dat hij haar ook weleens wurgde. Landis draait al een paar jaar mee in Hollywood. Hij is o.a. verantwoordelijk voor de scenario's van American Ultra, Victor Frankenstein en Bright.
NieuwsFilm

meest populair