Algemeen

Mooi moment MTV Awards: Brie Larson geeft prijs beste vechtscène aan stuntvrouwen 'Captain Marvel'

Een erg sympathieke, maar ook belangrijke actie!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
Brie Larson zorgde dinsdag voor een emotioneel moment tijdens de MTV Movie & TV Awards. Larson won voor Captain Marvel de prijs voor beste vechtscène, maar besloot deze op het podium op te dragen aan haar stuntdoubles.

In Captain Marvel zit een sterke vechtscène tussen Carol Danvers en Kree-scherpschutter Minn-Erva (Gemma Chan). Dit filmmoment werd dit jaar door de kijkers van MTV uitgeroepen tot beste vechtscène. Larson kwam haar prijs - een gestileerde, gouden bak popcorn - niet alleen ophalen. Naast haar stonden namelijk haar stuntdoubles Joanna Bennett en Renae Moneymaker, die ze uitgebreid in het zonnetje zette.

Teamwork
"Dit zijn de twee vrouwen die me hebben getraind en ook mijn stuntdoubles waren voor Captain Marvel", vertelt Larson op het podium. "Zonder hen had ik deze film niet kunnen maken". Vervolgens geeft ze het woord aan Bennett en Moneymaker. "We vonden het een hele eer om mee te mogen werken aan deze film en het tot leven brengen van zo'n sterk vrouwelijk personage", begint Bennett. "Dat is echt een kwestie van teamwork. Het was dan ook een bijzondere ervaring voor ons allemaal".


Powervrouwen
"Joanna en ik kennen elkaar al van kleins af aan. Als jonge meiden wilden we net zoals Lara Croft en G.I. Jane worden", vertelt Moneymaker. "We hopen dan ook de inspiratie, die deze sterke vrouwen aan ons gaven, door te kunnen geven". Bennett is Larson dankbaar voor haar actie. "Dit is een zeldzaam moment, omdat ons aandeel in films bijna nooit wordt erkend". De stuntvrouw concludeert: "Dit betekent dan ook niet alleen veel voor ons, maar voor al onze collega's in de stuntwereld".

Weinig erkenning voor levensgevaarlijk werk
Er wordt overigens al jaren gepleit voor meer erkenning voor stuntmannen en -vrouwen. Er gaan zelfs geluiden op voor een speciale Oscar-categorie. Hoewel tegenwoordig veel digitaal tot leven kan worden gebracht, zijn stuntteams nog steeds absoluut onmisbaar in Hollywood. Hun werk is belangrijk, maar ook levensgevaarlijk. Helaas verschijnt er ieder jaar dan ook wel een bericht over een dodelijk ongeluk op een set.20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Foeilelijke jurk die Brie aan heeft, maar dit is wel een zeer mooie actie van haar. En terecht om de stunt mannen/vrouwen eens in het zonnetje te zetten.

Mav Damian

Avatar

Vreemd ik kan mij niet herinneren dat er een memoberale vechtscene was in Captain Marvel.

Rafael11

Avatar

Dit was een fanvote ding. Die hebben gekozen. Je kon de afgelopen maand via internet stemmen(heb ik niet gedaan trouwens). Dus als je weer iemand de schuld zou willen geven voor deze uitslag, zou het de fans moeten zijn. Maar idd, ik zou zelf ook Cap vs Thanos hebben gekozen.

hQuinn

Avatar

Mooi gebaar van Brie.

FTNeo

Avatar

Leuke actie van Brie met deze prijs voor verder een zwaar overrated film. Is werkelijk niets aan die film wat memorabel is naar mijn mening. Hij scoorde bij mij een plek in de onderste regionen van de MCU films.
Die film heeft nu genoeg aandacht gekregen van het (film)publiek.

Skihvo

Avatar

In John Wick 3 zaten ook wel een paar gevechten die genomineerd hadden mogen worden of was dit alleen voor superhelden gevechten? Kan mij trouwens echt niks meer herinneren van dit gevecht

Filmgast2.0

Avatar

Ik moet toch meteen aan het interview denken waarin ze een statement tegenover Chris Hemsworth maakt dat zij wél al haar stunts zelf deed...

Rafael11

Avatar

^sorry, maar ze zei nooit dat ze AL haar stunts zelf deed. En volgens Jonathan Schwartz(producer CM, GotG) deed ze ook een groot gedeelte van de (praktische) stunts.


https://amp.usatoday.com/amp/2997628002


Maar ja, ze was weer eens onhandig in haar uitspraak tijdens dat interview, zoals wel vaker. Daar moet ze echt iets aan gaan doen, anders gaat dat haar de kop kosten.

Gigan72

Avatar

Opzich een prima actie van haar
Maar als haar stuntdouble een man was geweest ( iets wat gewoon gebeurt in hollywood ) had ze het dan ook gedaan ?

Innocent

Avatar

Prima actie van mvr larson

Ereptile

Avatar

Goede actie van Larson Smiley face

eltorro

Avatar

Wel weer een reden om de MTV Movie & TV Awards niet serieus te nemen, er zijn zoveel films uitgekomen met betere vechtscenes. Dat dit puur alleen al gebeurt zo vlak nadat John wick 3 uitgekomen is. Avengers 4 was niet top, maar die vechtscenes waren alleen al een stuk beter.

centr1no

Avatar

Zeikers " Dit is een zeldzaam moment, omdat ons aandeel in films bijna nooit wordt erkend""
Ze hebben g.v.d. een eigen ceremonie n.l. de Taurus World Stunt Awards.
Net zoals er een hoop ceremonies zijn voor andere baantjes in de filmindustrie waar de meeste mensen niet van gehoord hebben omdat ze amper publiciteit krijgen omdat er niets aan te verdienen valt omdat er geen of amper bekende bekende mensen aan meewerken.
En iedereen weet dat stuntmensen en stand-ins de 'lastige' stukjes overnemen van de acteurs.
Wat willen ze nog meer voor erkenning dan?
Willen ze op t.v.? Meer publiciteit? Dan hadden ze acteur moeten worden.
Ja, het werk dat ze doen is wat risicovoller, maar uiteindelijk is dat gewoon hun werk. Dat is waar ze voor betaald worden.
De persoon die maandenlang met een zware rugzak om en een microfoonboom van 2 meter lang achter acteurs aan loopt hoor je ook niet zeiken dat hij geen erkenning krijgt.
Er zijn veel beroepen die fysiek of mentaal belastend zijn. Moet er ook maar t.v. ceremonie komen voor beste vuilnisman/vrouw van het jaar?
Bij ieder bedrijf pronkt het management met de goede resultaten, maar de werknemers doen het werk.

Overigens is het geheel terecht dat Larson die prijs af geeft als ze zelf die scene (die zo memorabel niet was) niet heeft gedaan.
Waarom er dan weer zo'n 'girl power' moment van gemaakt moet worden is dan weer erg sneu.

Rafael11

Avatar

Heel die show was volgens mij een girlpowerdingetje. Als je filmpjes en tweets van MTV hebt gezien, het straalde er van af.

Sunspot

Avatar

Alsof het zoveel voorstelde, die Capt. Marvel actiescenes zijn uberCGI ook.

Maar deed ze haar stunts niet zelf meer, de vrouwelijke Tom Cruise toch :

Sunspot

Avatar

@Rafael11

Bullshit, ze schepte op tegen die andere 2 naast haar over dat ze zelf wel stunts doet, dat ze dacht dat die anderen dat ook deden, maar ook met zo een vibe, bitchy, haar reactie ook toen Chris Hemsworths het over Tom Cruise had.

Jeetje, heb je het gezien, hoe ze het zegt, dat gezicht van haar,mimiek, spreekt boekdelen!

Vraag me af hoe het zou zijn als Hemsworth een vrouwelijke 'tom Cruise' zou noemen haha.

DAn zou het waarschijnlijk heel positief zijn, iets in de trant van: 'Oh, dank je Crhis, ja, dat is een krachtige vrouw, ze doet...' :D

Fokit, ze is gewoon niet geliefd, kan toch en als ze niet geliefd blijft, dan is het exit voor haar natuurlijk. Of ze moet Kevin Feige's knakworst weer nemen.

Sunspot

Avatar

^

Maar ook de gezichten van Hemsworth en Cheadle, is gweoon overduidelijk, zoiets komt van binnenuit, doe je niet voor de gein, is menens. Smiley face.

En check keer Jeremy Renner met Brie Larson Smiley face. Zo duidelijk

Rafael11

Avatar

^Ik ben geen grote Larsonfan. Maar als je na het zien van twee interviews concludeert dat ze haar niet mogen, ben je wel erg goedgelovig. Nee, ze hoeven niet beste vrienden te zijn en ook jij hoeft haar ook niet leuk te vinden, dat vraag ik niet van je. Maar er is absoluut geen probleem tussen de cast en haar. En dat de meerderheid hier op FT, of jouw eigen omgeving geen fan van Larson is, betekend absoluut niet dat Larson of Captain Marvel wereldwijd niet geliefd of populair is. Want dat is ze gewoon, dat is makkelijk te achterhalen. Nee, ze is niet zo populair als RDJ, Hemsworth, Evans of Holland, maar ze is populair genoeg voor Marvel. Het overgrote deel van de Marvelfandom wereldwijd heeft niet zulke problemen met haar. Ik kan je tientallen vorbeelden geven waaruit dat blijkt, maar dan zou het een enorm lange post met filmpjes en linkjes worden. En daar heb ik niet zoveel zin in. Maar als je het echt wil, ben ik er wel toe bereid.

NieuwsFilm

meest populair