Mooi moment MTV Awards: Brie Larson geeft prijs beste vechtscène aan stuntvrouwen 'Captain Marvel'

Een erg sympathieke, maar ook belangrijke actie!

Brie Larson zorgde dinsdag voor een emotioneel moment tijdens de MTV Movie & TV Awards. Larson won voor Captain Marvel de prijs voor beste vechtscène, maar besloot deze op het podium op te dragen aan haar stuntdoubles.

In Captain Marvel zit een sterke vechtscène tussen Carol Danvers en Kree-scherpschutter Minn-Erva (Gemma Chan). Dit filmmoment werd dit jaar door de kijkers van MTV uitgeroepen tot beste vechtscène. Larson kwam haar prijs - een gestileerde, gouden bak popcorn - niet alleen ophalen. Naast haar stonden namelijk haar stuntdoubles Joanna Bennett en Renae Moneymaker, die ze uitgebreid in het zonnetje zette.

Teamwork
"Dit zijn de twee vrouwen die me hebben getraind en ook mijn stuntdoubles waren voor Captain Marvel", vertelt Larson op het podium. "Zonder hen had ik deze film niet kunnen maken". Vervolgens geeft ze het woord aan Bennett en Moneymaker. "We vonden het een hele eer om mee te mogen werken aan deze film en het tot leven brengen van zo'n sterk vrouwelijk personage", begint Bennett. "Dat is echt een kwestie van teamwork. Het was dan ook een bijzondere ervaring voor ons allemaal".

Bekijk de afbeelding
Powervrouwen
"Joanna en ik kennen elkaar al van kleins af aan. Als jonge meiden wilden we net zoals Lara Croft en G.I. Jane worden", vertelt Moneymaker. "We hopen dan ook de inspiratie, die deze sterke vrouwen aan ons gaven, door te kunnen geven". Bennett is Larson dankbaar voor haar actie. "Dit is een zeldzaam moment, omdat ons aandeel in films bijna nooit wordt erkend". De stuntvrouw concludeert: "Dit betekent dan ook niet alleen veel voor ons, maar voor al onze collega's in de stuntwereld".

Weinig erkenning voor levensgevaarlijk werk
Er wordt overigens al jaren gepleit voor meer erkenning voor stuntmannen en -vrouwen. Er gaan zelfs geluiden op voor een speciale Oscar-categorie. Hoewel tegenwoordig veel digitaal tot leven kan worden gebracht, zijn stuntteams nog steeds absoluut onmisbaar in Hollywood. Hun werk is belangrijk, maar ook levensgevaarlijk. Helaas verschijnt er ieder jaar dan ook wel een bericht over een dodelijk ongeluk op een set.



NieuwsFilm

meest populair