Celebrity

Selma-regisseuse Ava DuVernay haalt uit naar Donald Trump na choquerende uitspraak

Trump staat weer eens volop in de spotlights, nu vanwege de nieuwe serie 'When They See Us'

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Wouter Drummen om 16:05 in Celebrity
De streaming-gigant Netflix brengt dagelijks nieuwe films en series uit. Een van hun meest recente projecten, When They See Us, staat nu volop in de spotlights. Deze serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waar op dit moment veel over gepraat wordt. Zelfs Donald Trump laat zich erover uit, maar niet op een erg subtiele manier...

When They See Us gaat over een groep Afro-Amerikaanse tieners, die in 1989 allen de gevangenis ingingen ivoor de verkrachting van een blanke vrouw. Zij was aan het joggen in Central Park toen dit gebeurde. Maar tien jaar later kwam er nieuw bewijs uit en daaruit bleek dat de jongens niks gedaan hadden. Zij zaten dus al jarenlang vast, terwijl ze allemaal onschuldig waren. Toch gelooft Trump dat ze schuldig zijn.

Trump vroeg om de doodstraf
Trump vroeg destijds zelf om de doodstraf voor deze jongens. Een journalist vroeg de President recentelijk of hij zich hiervoor wilde verontschuldigen, maar daar had hij niet veel zin in. Zo zei hij: ''Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal. Zij gaven destijds zelf hun schuld toe. De aanklagers zeggen bovendien dat de rechtszaak had moeten doorgaan, dus laten we het daarbij houden''.

Ava DuVernay, de regisseuse van Selma, heeft ook meegewerkt aan de serie. De reactie van Trump schoot haar dan ook in het verkeerde keelgat: ''Van hem had ik eigenlijk niks anders verwacht. Hij kan niks nuttigs zeggen noch doen voor deze zwarte mannen. Maar ook in zijn algemeenheid doet hij helemaal niks dat waarde heeft voor de mens''.

Zij deelde eveneens een clip op haar Twitter-pagina die in de serie te zien is, waarin een jonge Trump zich zeer negatief uitlaat over de jongeren.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Gisteren 1ste afl gezien en zag ik tot mijn verrassing onze eigen Famke Janssen. Ze zag er nog best goed uit eigenlijk.

RoberPaulsen

Avatar

Trump is echt de allergrootste pannenkoek op de aardkloot

Hyenas

Avatar

Het had Trump goed gedaan om gewoon zijn fout toe te geven.

@Frietgezicht; was dat Famke Janssen? Wat?? Herkende haar totaal niet

Hyenas

Avatar

Het had Trump goed gedaan om gewoon zijn fout toe te geven.

@Frietgezicht; was dat Famke Janssen? Wat?? Herkende haar totaal niet

Frietgezicht

Avatar

@ Hyenas, ja een agente die met die blonde feeks even paar scenes samen speelde. Geen idee of ze meerdere afleveringen te zien is.

John Wayne

Avatar

Famke is te zien in de eerste en vierde aflevering.

Raki-Pure

Avatar

Geweldige serie. Ja en die Trump zucht ... als de VS zo een karikatuur kiest als president zegt dat genoeg over de algemene iq van dat land.

nieuwslaatste nieuws

meest populair