Algemeen

Amerikaanse bioscopen dumpen nu al massaal 'X-Men: Dark Phoenix'

De superheldenfilm is compleet geflopt in de States.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het derde Noord-Amerikaanse weekend staat voor deur voor X-Men: Dark Phoenix. Normaal gesproken zou een film in die franchise nog redelijk volle zalen trekken. Met de zevende X-Men sagafilm gaat dat echter niet gebeuren. Veel Noord-Amerikaanse trekken de film al van het programma.

Volgens ERC Box Office vertoont maar liefst 44 procent van alle bioscopen in de States de film niet meer die deze wel in première lieten gaan. Van de 3.721 theaters die de film van filmmaker Simon Kinberg in première lieten gaan blijven er nog ongeveer 2.000 over. De reden is ook duidelijk. Pixars Toy Story 4 verschijnt en deze vraagt ruimte in de bioscoopzalen.


Opbrengsten gaan inklappen
De kans is groot dat Dark Phoenix op slechts een paar miljoen aan weekendomzet gaat uitkomen in de States en daarmee is de afsluiter de grootste flop in de complete X-Men franchise die overigens nog geen echte financiële flop heeft voortgebracht. De omzet moet nu buiten de States verzameld worden. Tot op heden staat de score op een te magere $208,9 miljoen wereldwijd.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

De film ziet er uit alsof het met een 70 miljoen dollar budget gemaakt had kunnen worden. Als ze dat nou hadden gedaan. En beperkte uitgaven hadden gedaan aan marketing, enz. Dan was het geld zo terugverdiend!

Goku32

Avatar

Terecht het is een kut film, net zo slecht als dragonball poepevolutie

DucoZ

Avatar

Nu episode IX nog, en dan hebben we het bewijs dat één enkele cashgrab (x apoca / tlj) van een film een franchise kan killen. Gogogo, enthousiast.

DucoZ

Avatar

Heerlijk, zijn jullie ook zo enthousiast?

Frietgezicht

Avatar

Terecht. Kleine low budget films krijgen alleen aandacht als ze echt goed zijn en bij superheldenfilms moeten ze ook maar leren dat we niet in de jaren 90 meer leven.

Best triest dat na 19? jaar ongeveer de X-Men reeks in dit universum zo’n einde krijgt met een regisseur als debutant en een reboot van een verhaal die als eens mislukt is en in de cartoon 100x beter gedaan is.

Meningen over Infinity War en Endgame kunnen verschillen maar er zijn tenminste regisseurs aangesteld die echte comic fans zijn, echt liefde hebben voor het bronmateriaal en ook echt goed zijn in regisseren.

Artificialis

Avatar

^ Dark Phoenix wordt onterecht hard afgebrand. In een tv serie zou dit als een goede aflevering worden bestempeld. Dat neemt niet weg dat het inderdaad zorgelijk is geweest dat 20th Century Fox de laatste film uit de X-Men franchise heeft overgelaten aan een first-time director. Simon Kinberg's goedbedoelde pogingen om de film kleinschalig te houden heeft helaas een veel te onbenullig verhaaltje opgeleverd. Dit had een veel grotere film moeten zijn. De Phoenix heeft nooit een wereldwijde bedreiging gevormd. De aliens kwamen over alsof ze nog geen vakantiepark onder controle hadden kunnen krijgen.

Frietgezicht

Avatar

^ Maybe (meningen zullen daarover verschillen) maar een tv aflevering mag ook minder zijn.
Een aflevering op tv mag soms zelfs een opbouw zijn naar wat er de nog gaat komen.
Een X-Men film komt na jaren pas , , mensen plannen een avondje uit ervoor, dokken tickets en popcorn etc, mogen verwachtingen hebben.

Iron Man 2 is ook een matig filmpje maar als je wekelijks een aflevering kreeg op Netflix ofzo en het deel was van een heel seizoen kijk je al anders naar zoiets.

Een seizoensfinale hoort al uit te pakken maar de grote finale van zo’n universum kleinschalig en ook nog matig verfilmen vind ik belachelijk.

Rutherford

Avatar

Mijn comichart bloedt.

Civilian Supreme

Avatar

Apocalypse had al een duwtje richting de afgrond gegeven. Kinberg het laatste zetje.

Eddie Singer

Avatar

Het is de 'wraak' van Fox. De laatste X-men-film onder hun logo. Dus krijgt Marvel/Disney deze 'flop' met een grote rode strik er omheen. Zeg het maar...Kinberg is/was een producer/scenarist. En vast een goede. Maar hij is geen regisseur van huis uit. En een debuterend regisseur krijgt de afsluiter van grote reeks als X-men?
Fox heeft Marvel bewust een ten dode opgeschreven franchise nagelaten?
The X-men-files...the truth is out there....

Frietgezicht

Avatar

^ Kinberg was vooral bezig met schrijven van bagger. Van XXX The Next Level tot Mr and Mrs Smith, X-Men Apocalypse, Fantastic Four, This Means War en Jumper.

Rutherford

Avatar

Ik denk dat dat net positief is voor Marvel. Een nieuwe kijk zal goed doen.

Jeroen Pasman

Avatar

Voor mijzelf geldt dat ik de draad van het verhaal een beetje kwijt ben bij een aantal franchises, waaronder de X-Men. Ik herinner me de originele films nog. Op een gegeven moment was er een injectie beschikbaar waarmee je een mutant in een "normaal mens" kon veranderen. Op het laatst zie je Magneto een potje schaak spelen met metalen schaakstukken die hij
met z'n KRACHTEN kon bewegen !! Had hij zijn krachten nou wel of niet terug ??! Spannend !!!!!!!

Daarna kakte de serie in. De hoeveelheid reboots, remakes, spin-off's, Sequals, Prequels, en Retcons is in sommige franchises niet meer te tellen, en voor de gemiddelde kijker niet meer te volgen. Mensen haken af.
Niet omdat ze de film niet leuk kunnen vinden, maar omdat het door de complexiteit van de structuur voor sommigen gewoon niet meer te volgen is.

Een goede vriendin van mij is ook best een filmfan, Maar vroeg me laatst hoe het nu zat met Spiderman. Ze was de draad kwijt. Ik heb toen moeten uitleggen dat er eerst 3 films waren, daarna een Reboot..... Toen 2e films, en een 2e reboot, En daarna een nieuwe Spiderman. Eigenlijk gewoon te zot voor woorden

Artificialis

Avatar

^ Sorry hoor, maar zoveel moeite kan het toch niet zijn om de voorgaande X-Men films terug te kijken? Wie dat doet komt een paar continuïteitsproblemen tegen, maar zo ingewikkeld is de structuur van de franchise nou ook weer niet.

Voor een filmfan verbaast het mij dat die vriendin van jou zichzelf niet eerst even informeert voordat ze wat gaat kijken. Hoe moeilijk kan het zijn om de Spider-Man franchises uit elkaar te houden?

lamoteg

Avatar

Nog niet gezien, maar ook geen zin meer in... deze films lokken niet meer...

Oboema

Avatar

Niet getreurd... over een jaar of 3 proberen ze het gewoon opnieuw.

NieuwsFilm

meest populair