Celebrity

Marvel-baas Kevin Feige reageert op kritiek op LGBTQ-scene in 'Avengers: Endgame'

Plus: LGBTQ-helden op komst!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Wouter Drummen om 12:40 in Celebrity
Avengers: Endgame was en is nog steeds een groot succes. In de film komen heel wat bekende namen langs. Vandaar dat sommigen Joe Russo's cameo hebben gemist. Hij speelde het eerste openlijke homoseksuele personage in het MCU, maar lang niet iedereen is hier even tevreden mee...

Hij is te zien in het begin van de film, in de therapie-sessie met Captain America/Steve Rogers. Net zoals alle anderen, heeft ook hij dierbaren verloren, onder wie zijn mannelijke partner. Deze scene is echter onder vuur komen te liggen, vanwege verschillende redenen. Zo vinden sommige mensen dat de scène te kort is. Ook heeft deze geen gevolgen voor de rest van de film, wat wel de verwachting was. Anderen vinden dat dit moment te lang op zich heeft laten wachten, aangezien Russo het eerste homoseksuele personage speelt in maar liefst 22 films.

Kevin Feige reageert
Nogal wat mensen vinden de scène ietwat teleurstellend, aangezien er vóór de film al uitgebreid over dit moment werd gepraat. Desondanks stelde het niet zo veel voor, vinden ze. Daar is Feige het niet mee eens: ''Het was niet onze bedoeling om Joe Russo ons eerste LGBTQ-personage te maken, maar eerder om aan te tonen dat homoseksualiteit deel uitmaakt van het alledaagse leven''.

''Ik vind de scène persoonlijk erg geslaagd. Ik vind het geweldig dat Steve Rogers het ook als doodnormaal beschouwt. Het is logisch dat er veel over gesproken wordt. Het is de eerste scène van zijn soort in de Marvel-films, maar er zullen zeker nog andere volgen''.

LGBTQ-superhelden op komst
Er is dan ook al langer sprake van LGBTQ-helden. Zo zal de eerste andersgeaarde superheld misschien zelfs al te zien zijn in Marvel's The Eternals, een project waar momenteel aan gewerkt wordt. Feige wilde hier niet al te veel over loslaten, maar liet wel weten dat het snel zal gebeuren: ''Ik zeg niet of het al dan niet in de film gebeurt, maar wel binnenkort! Er komen zeker prominente en belangrijke rollen voor LGBTQ-figuren''.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Geforceerde scene van Feige en co en gezeik van mensen die weer commentaar hebben erop. Lekker boeiend allemaal.

Hoeveel % van de bevolking is homo? Hoezo is het raar dat het lang geduurd heeft alsof we op elke hoek van de straat een homo tegen het lijf lopen.
Was Dinklage ook te laat als lilliputter? Waar zijn de gehandicapten?
En waarom is er sinds Terrence Howard geen downie meer gecast in het mcu?

Guyon2002

Avatar

Sommige mensen kunnen ook echt nooit gewoon voor hun plezier naar een film kijken, trieste figuren

SciFiFanaat

Avatar

De scene was inderdaad geforceerd net als het girl power/A-force moment tijdens de veldslag. Het wordt erin gepropt om de linkse pc sjw`s tevreden te stemmen en natuurlijk gaan die wederom klagen al is het maar om te klagen...het is nooit goed. ,

Monojaxx

Avatar

@Frietje

"Hoeveel % van de bevolking is homo?"

1 op de 5 mannen heeft een vorm van affectie voor andere mannen, dus best veel. En dan hebben we het nog niet eens over vrouwen die op vrouwen vallen of alle andere mogelijke combinaties die afwijken van het algemeen geaccepteerde Smiley face

chefry1983

Avatar

Mensen moeten ook echt altijd wat te zeiken hebben. Dan gaat de lgbtq figuren toch zelf een film maken.

PRIME

Avatar

^
Zucht..

Decepticon

Avatar

+1 Frietgezicht
De dingen waar sommige mee bezig zijn als ze een film kijken en wat ze schijnbaar het belangrijkste in Endgame vinden.... gaat echt nergens over.
Deze scène vond ik eigenlijk helemaal niet geforceerd, want zo werd het ook niet gebracht, het was normaal gebracht en viel helemaal niet op, het is in zijn geheel ook een goed gefilmde scène.

SplashySleet20

Avatar

Nu er LGBT bestaat moeten dr gehandicapten komen!!

pete928s

Avatar

Ach ja het uiteindelijke doel zal dan wel moeten worden dat elke film in de niet al te verre toekomst alleen nog maar over
genderpolitiek , sexuele geaardheid enz enz gaat .
heterosexuele stellen zullen dan ook wel uit de verhalen zijn verdwenen want dat is aanstootgevend voor onze LGBTQ snowflakes .

ThysRomani

Avatar

Jaaa met de LGBTQ community krijg je natuurlijk ook "Modern Family" taferelen (enigzins doordachte pun).

Sunspot

Avatar

MCU kan binnenkort veranderen in het SJWU :D

shellghost

Avatar

Boehoehoe.... Fucking calimero's.

ridjieddo

Avatar

De SJWs vinden het niet ver genoeg gaan. De conservatieven vinden het te geforceerd... Het is ook nooit goed Smiley face
+1 Decepticon

kokosnoot

Avatar

Ik vond die scene heel normaal. Viel me niet eens op. En alle uitingen van kritiek hierop. Natuurlijk zullen altijd mensen zijn met een verlanglijstje. Dat is heel normaal. Je bent pas tevreden als je geen wensen meer hebt, en dat is niet zo snel als je grote aantallen mensen bij elkaar hebt, zoals social media. Met zoveel groepen, achtergronden en identiteiten.

Civilian Supreme

Avatar

Ik zit echt niet te wachten op de relatieperikelen van bijvoorbeeld 2 homo's, tuurlijk gebeurd dat in real life en dat is prima maar tegenwoordig kan je geen serie meer aanzetten of er zijn 2 mannen aan het kussen. Ik zit daar eerlijk gezegd niet op te wachten, en al helemaal niet in toekomstige marvel films. Prima als er naar wordt gehint in de film maar leg er niet continu de nadruk op.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Als men die scène geforceerd vindt, kan je dat ook zeggen van de scène in Winter Soldier met de soldaten die tijdens hun therapie zeuren over hun post-traumatische stress. Exact dezelfde scène maar een ander onderwerp. Maar daar zullen de Amerikanen nooit kritiek op hebben met hun verafgoding van militairen. Is ook iets wat me mateloos stoort aan Amerikaanse producties. Volk gaan afmaken in andere landen om achteraf te klagen over hun getormenteerde zieltjes.

Mav Damian

Avatar

pete982s "heterosexuele stellen zullen dan ook wel uit de verhalen zijn verdwenen want dat is aanstootgevend voor onze LGBTQ snowflakes"
Iets wat nooit zal gaat gebeuren, want dat is belachelijk voor woorden. De hoeveelheid heteroseksuele personages in films en series is nog steeds de dag van vandaag nog steeds vele male groter dan de hoeveelheid andere seksuele geaardheid te samen. Je moet dit niet opzoeken om dat te beseffen. Dus je moet geen schrik daarvoor hebben.

edvawa

Avatar

En alle karakters die niet expliciet hetero zijn dan? Die kunnen dus net zo goed homosexueel zijn, of moet je dat dan altijd expliciet laten blijken in iedere scène?

hQuinn

Avatar

Waarom moet alles een stempel krijgen en onder de aandacht gebracht worden? Kunnen we niet gewoon terug naar vroeger? Naar de tijd dat we zelf konden uitmaken of we ons wel of niet met met een personage wilden identificeren zónder dat dit met een voorgekauwde encyclopedie werd geïntroduceerd die ons vertelt hoe we het moeten interpreteren.

Niets zo persoonlijk en belangrijk als een eigen mening. Hoe meer men probeert mensen een visie door de strot te duwen, hoe meer ze gaan steigeren - of als makke schapen gedwee volgen.

Tegenwoordig moet het allemaal zo politiek correct gepamperd worden. Word er naar van. Het zou film moeten zijn, geen indoctrinatie.

Ang3l

Avatar

Totaal gemist (en ik ben best wel LGBTQ georienteerd) :D

Ang3l

Avatar

@Civilian Supreme

"Tuurlijk gebeurd dat in real life",... ok, dus wat is er dan vreemd aan om dit ook in films mee te nemen? Dat jij t niet wil zien, tja. Dat jin vindt dat er dan meteen "nadruk op gelegd wordt", tja. Dat zit toch echt in je eigen perceptie denk ik. (En in de marketing, omdat het nu gewoon ff hip is).

Raki-Pure

Avatar

Krampachtig allemaal.

Pietjebam

Avatar

Je doet toch meer alsof het normaal is als je het juist NIET benoemd?

Artificialis

Avatar

De homoseksuele Pete Buttigieg is hard onderweg om de winnaar van de voorverkiezingen van de Democratic Party te kunnen worden. Als hij die positie binnenhaalt wordt hij in 2020 mogelijk de nieuwe president van de Verenigde Staten.

Loopt de politiek nu serieus voor op de filmindustrie? Wat een afgang voor het ooit zo baanbrekende en progressieve imago van Hollywood.

nieuwslaatste nieuws

meest populair