Celebrity

Marvel-baas Kevin Feige reageert op kritiek op LGBTQ-scene in 'Avengers: Endgame'

Plus: LGBTQ-helden op komst!

door FilmTotaal om 12:40 in Celebrity
Avengers: Endgame was en is nog steeds een groot succes. In de film komen heel wat bekende namen langs. Vandaar dat sommigen Joe Russo's cameo hebben gemist. Hij speelde het eerste openlijke homoseksuele personage in het MCU, maar lang niet iedereen is hier even tevreden mee...

Hij is te zien in het begin van de film, in de therapie-sessie met Captain America/Steve Rogers. Net zoals alle anderen, heeft ook hij dierbaren verloren, onder wie zijn mannelijke partner. Deze scene is echter onder vuur komen te liggen, vanwege verschillende redenen. Zo vinden sommige mensen dat de scène te kort is. Ook heeft deze geen gevolgen voor de rest van de film, wat wel de verwachting was. Anderen vinden dat dit moment te lang op zich heeft laten wachten, aangezien Russo het eerste homoseksuele personage speelt in maar liefst 22 films.

Kevin Feige reageert
Nogal wat mensen vinden de scène ietwat teleurstellend, aangezien er vóór de film al uitgebreid over dit moment werd gepraat. Desondanks stelde het niet zo veel voor, vinden ze. Daar is Feige het niet mee eens: ''Het was niet onze bedoeling om Joe Russo ons eerste LGBTQ-personage te maken, maar eerder om aan te tonen dat homoseksualiteit deel uitmaakt van het alledaagse leven''.

''Ik vind de scène persoonlijk erg geslaagd. Ik vind het geweldig dat Steve Rogers het ook als doodnormaal beschouwt. Het is logisch dat er veel over gesproken wordt. Het is de eerste scène van zijn soort in de Marvel-films, maar er zullen zeker nog andere volgen''.

LGBTQ-superhelden op komst
Er is dan ook al langer sprake van LGBTQ-helden. Zo zal de eerste andersgeaarde superheld misschien zelfs al te zien zijn in Marvel's The Eternals, een project waar momenteel aan gewerkt wordt. Feige wilde hier niet al te veel over loslaten, maar liet wel weten dat het snel zal gebeuren: ''Ik zeg niet of het al dan niet in de film gebeurt, maar wel binnenkort! Er komen zeker prominente en belangrijke rollen voor LGBTQ-figuren''.

NieuwsFilm

meest populair