Kevin Feige over waarom 'Avengers: Endgame' de 'Infinity Saga' niet afrondt

En wel Spider-Man: Far From Home.

Na 22 films leek Avengers: Endgame de afronding te zijn van Phase 3 en daarmee ook van de Infinity Saga, Phase 1 tot en met 3. Dit blijkt echter niet zo te zijn. Als 23e film heeft Spider-Man: Far From Home de eer om een punt te zetten achter het verhaal rond de zes stenen.

In een online verschenen video voor de tweede Spider-Man solofilm heeft Marvel-baas Kevin Feige de keuze verduidelijkt. Het blijkt dat de emotionele band tussen Robert Downey Jr.'s Tony Stark en Tom Hollands Peter Parker de doorslag gaf om af te ronden met Far Frome Home.


"We hebben vele jaren gewerkt aan Infinity War en Endgame en Spider-Man: Far From Home. Dat waren de films die resulteerden in de volledige Infinity Saga van de MCU. Terwijl we aan Endgame werkten, realiseerden we ons dat het echte einde van de hele Infinity Saga, de laatste film van fase drie, Spider-Man moest zijn: Far From Home, omdat - spoiler - we Tony Stark verliezen aan het einde van Endgame. De relatie tussen Peter Parker en Tony Stark is zo speciaal."

Afronding: Spider-Man de nieuwe MCU-leider?
Met bovenstaande lijkt Feige te zeggen dat de Infinity Saga vooral een verhaal is over Tony Stark. Het blijkt ook dat het belangrijk is dat duidelijk wordt wie zijn rol overneemt.


"De relatie tussen Peter Parker en Tony Stark is enorm speciaal. In de vijf films waarin Tom Holland Spider-Man in het MCU heeft gespeeld, moesten we laten zien waar zijn reis naar toe ging en hoe Spider-Man uit de schaduw stapt van zijn mentor, Tony Stark, en de echte held wordt die hij altijd moest worden. En om die reden zijn Endgame en Spider-Man: Far From Home in wezen twee delen van hetzelfde verhaal. Het is nog niet voorbij tot Spider-Man: Far From Home."

Vanaf 4 juli draait Far From Home in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair