Algemeen

Kevin Feige over waarom 'Avengers: Endgame' de 'Infinity Saga' niet afrondt

En wel Spider-Man: Far From Home.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Na 22 films leek Avengers: Endgame de afronding te zijn van Phase 3 en daarmee ook van de Infinity Saga, Phase 1 tot en met 3. Dit blijkt echter niet zo te zijn. Als 23e film heeft Spider-Man: Far From Home de eer om een punt te zetten achter het verhaal rond de zes stenen.

In een online verschenen video voor de tweede Spider-Man solofilm heeft Marvel-baas Kevin Feige de keuze verduidelijkt. Het blijkt dat de emotionele band tussen Robert Downey Jr.'s Tony Stark en Tom Hollands Peter Parker de doorslag gaf om af te ronden met Far Frome Home.


"We hebben vele jaren gewerkt aan Infinity War en Endgame en Spider-Man: Far From Home. Dat waren de films die resulteerden in de volledige Infinity Saga van de MCU. Terwijl we aan Endgame werkten, realiseerden we ons dat het echte einde van de hele Infinity Saga, de laatste film van fase drie, Spider-Man moest zijn: Far From Home, omdat - spoiler - we Tony Stark verliezen aan het einde van Endgame. De relatie tussen Peter Parker en Tony Stark is zo speciaal."

Afronding: Spider-Man de nieuwe MCU-leider?
Met bovenstaande lijkt Feige te zeggen dat de Infinity Saga vooral een verhaal is over Tony Stark. Het blijkt ook dat het belangrijk is dat duidelijk wordt wie zijn rol overneemt.


"De relatie tussen Peter Parker en Tony Stark is enorm speciaal. In de vijf films waarin Tom Holland Spider-Man in het MCU heeft gespeeld, moesten we laten zien waar zijn reis naar toe ging en hoe Spider-Man uit de schaduw stapt van zijn mentor, Tony Stark, en de echte held wordt die hij altijd moest worden. En om die reden zijn Endgame en Spider-Man: Far From Home in wezen twee delen van hetzelfde verhaal. Het is nog niet voorbij tot Spider-Man: Far From Home."

Vanaf 4 juli draait Far From Home in de Nederlandse bioscoopzalen.11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Hé iets over the Avengers wat leuk. Tijd niets meer over gelezen. Ik begin een grondige hekel te krijgen aan alles wat superhelden is dankzij de overmatige berichtgeving omtrent deze films. Is er echt niets anders?

Chrischzz

Avatar

En zelfs na Spiderman zal het allemaal nog wel door sijpelen naar de nieuwe fase. Kan me niet voorstellen dat na Spiderman dit hele gedoe klaar is.

Guyon2002

Avatar

Maar nu zitten ze wel met Black Widow als start van Phase 4. Lekker is dat, de 1e film in Phase 4 speelt zich af in een van de eerdere phases

Frietgezicht

Avatar

Hij kan het beter hebben over de enorme plotholes in Endgame

eltorro

Avatar

Vanwege geld natuurlijk. Het brengt extra publiek naar de bios als ze zeggen dat de film de saga afsluiten. Ze zeiden niet voor niets eerst dat infinity war de saga zou afsluiten en daarna zeiden ze dat Endgame de saga zou afsluiten.

Als ze nou slim zijn bij DC zeggen ze dat Joker de Infinity Saga afsluit.

RogueMilk1999

Avatar

@eltorro, nee wrm dat, waarom zouden ze dat zeggen. Joker is ook een r-rated film he

DoctorManhattan

Avatar

Guyon2002,
Dat is nog steeds niet officieel bevestigd door Marvel studios, dat Black Widow een prequel word

Decepticon

Avatar

Black Widow sluit straks pas echt officieel de saga af en is de film daarna de eerste van Phase 4. ;)

bigmichiel

Avatar

Afronding: Spider-Man de nieuwe MCU-leider?

Juist niet want;

* contract is bijna afgelopen;
* de opbrengst van de standalone films gaan 100% naar sony

No way dat ze een personage waar ze zo weinig controle over hebben als frontrunner gaan gebruiken. Dan heeft Sony ze bij de ballen.

Sunspot

Avatar

Oke, beter, nu kan hij echt Spider-Man worden Smiley face. Dacht dat al bij het zien van nieuwe trailers, dathij niet de nieuwe IM hoeft te zijn, waar over gegrapt wordt beetje door die beveiligers of zo.

Kan Marvel ook niet maken, dat Spiderman nie techt Spiderman zou worden.

En denk nie tdat hij de nieuwe leider gaat zijn, te jong ook en volgens mij was Spiderman nooit een echte leider .

Maar ze zullen wel een ander moeten zoeken, zou beter zijn, want denk dat het niet veel gaat worden als Captain Marvel de leider moet zijn, of er moet heel wat gebeuren, dat fans/kijkers van haar gaan houden.

Je kan geen leider van het MCU hebben die niet geliefd is. Trouwens, ze komt uit het niks, beter maken ze van iemand anders een leider.

En tuurlijk is Endgame de werkelijke afsluiter voor iedereen ujteindelijk.

Master Of Films

Avatar

bigmichiel "No way dat ze een personage waar ze zo weinig controle over hebben als frontrunner gaan gebruiken."
+1

Ik zie eerder dat Captain Marvel meer kans gaat maken als nieuwe Avengers/MCU-leidster.

NieuwsFilm

meest populair