Algemeen

Ryan Murphy (Glee) maakt Netflix-musical met Ariana Grande en Meryl Streep

Plus nog meer grote namen, die allemaal zijn eerste keus waren voor het project.

door Steven van der Vegt om 05:00 in Algemeen
Musicals lijken op het witte doek weer een opleving te hebben, althans, dat lijkt de hoop van producenten. De muzikale biopic over Bohemian Rhapsody was een groot succes en het huidige Rocketman doet het ook goed. Tel daarbij de live action-verfilmingen van Disney-musicals en de terugkeer van een musical als Mary Poppins Returns op. Ook Netflix hoopt mee te liften op deze voorspelde trend.

Daarvoor kozen ze een regisseur die al enige ervaring heeft met musicals, Ryan Murphy was immers al de showrunner van onder meer Glee. De muzikale komedie is gebaseerd op de Broadway-musical The Prom, geschreven en gecomponeerd door het team dat eerder werkte aan de musicaluitvoering van o.a. Aladdin, en zal dezelfde titel dragen. De productie van de Netflix-musical moet in december al van start gaan en volgend jaar in de bioscopen verschijnen, voordat hij daadwerkelijk op de streamingdienst te zien is.

Cast
In een interview gaf Murphy aan dat hij zijn volledige wenslijst aan acteurs heeft weten binnen te halen. Dit zijn dan ook niet de minste namen. Acteergrootheid Meryl Streep, met al de nodige musicals op haar cv, heeft haar handtekening al gezet. Popsensatie Ariana Grande is eveneens van de partij. Andere bevestigde namen zijn Nicole Kidman, James Corden, Keegan Michael Key en Awkwafina.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ariana is welkom maar niet voor het zingen de caravan uit.

nieuwslaatste nieuws

meest populair