Algemeen

'Escape Plan 3: The Extractors' met Stallone is heerlijk ouderwets spektakel

Laten we het verschrikkelijk slechte 'Escape Plan 2: Hades' maar heel snel vergeten!

door Arjen Rooseboom om 05:39 in Algemeen
Afgelopen week kwam Escape Plan 3: The Extractors bij ons uit op streaming en over twee weken is hij verkrijgbaar op schijf. Sylvester Stallone keert terug als ontsnappingskunstenaar Ray Breslin voor een nieuw R-rated potje knokken en schieten. In Amerika zijn de kijkers het er in ieder geval over eens, The Extractors is een verademing vergeleken bij het abominabele misbaksel Hades.

Hoewel de ensemblefilm natuurlijk bij lange na niet hetzelfde niveau haalt als deel 1, ligt de focus wel weer meer bij Stallone (die de vorige keer was gereduceerd tot bijrol). Ook wordt als pluspunt genoemd dat de opnames plaatsvonden in een echte voormalige gevangenis. Gebeurtenissen uit Hades worden tot ieders opluchting grotendeels genegeerd en de film zoekt meer aansluiting bij deel 1 met een vervolgverhaal over eerwraak door de zoon van Vincent D'Onofrio's personage. Waar de vorige delen gingen over het ontsnappen uit gevangenissen, gaat het er nu juist om hoe je ongezien kunt infiltreren, een leuke twist.

Die opzet werkt ook goed, de plot heeft een emotioneel element, er zijn persoonlijke belangen voor zowel de helden als de schurken. Devon Sawa (Final Destination) lijkt niet iemand die een fysieke bedreiging voor spierbundels Stallone of Dave Bautista kan zijn, maar de acteur is geweldig in het opzetten van levensgevaarlijke gezichtsuitdrukkingen.

Waar de eerste helft opbouwt naar de inval, is de tweede helft een orgie van gewelddadige fysieke onenigheden en kogelregens. Stallone, Bautista en Chinese vechtsporter Jin Zhang (Pacific Rim: Uprising) krijgen allemaal de kans om te schitteren in de actiescènes. De gevechten zijn goed gechoreografeerd, waarbij de camera ervoor zorgt dat we de karakters hun moves kunnen zien uitvoeren in plaats van allerlei trucjes.

Het merendeel speelt zich af in hangars, magazijnen en een rauwe vervallen gevangenis. De makers doen hun best om de ruimtes opener te maken met het gebruik van drones en licht/schaduw. Het scenario biedt, voor een B-film, een aantal interessante invalshoeken en de muzikale score voegt heel wat toe om het drama en het spektakel te vergroten. Al met al geeft dit vehikel precies wat je wilt, verwacht ook niets meer en anders loopt na amper 79 minuten alweer de aftiteling.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Maar niet zo goed als de eerste? Die was ook niet best.

BdeB

Avatar

Het positieve aan deze film vond ik dat hij maar 79 minuten duurde en dan nog had ik liever een Tom & Jerry marathon gekeken Smiley face

Rich Art

Avatar

Is dit nou een recensie of hoe moet ik dit artikel zien? :P

EntertainmentWatcher

Avatar

@Arjen Rooseboom: Deze film komt anders pas op Vrijdag 19 juli uit hoor op blu-ray. Dus ik weet niet hoe je er bij komt dat ie afgelopen week al is uitgekomen bij ons???

Master Of Films

Avatar

@EntertainmentWatcher
Escape Plan 3: The Extractors is wel uit in Nederland Smiley face
Namelijk op streaming o.a. bij Pathe Thuis.

xarkov

Avatar

lol, deze film van de week gekeken. Echt een drama. 1/10.

Daanminator

Avatar

79 minuten, te kort voor een film vind ik. 90 minuten moet gewoon het minimum zijn. Maar wel zin in deze, hopelijk snel op netflix.

EntertainmentWatcher

Avatar

@Master of Films: De begintekst is nu aangepast maar was eerst anders. Dat de stream versie uit is kan, maar de schijf komt pas over 2 weken. Zoals het er eerst stond, kwam het dus over alsof de schijf al uit was, vandaar de reactie.

Maar anyway, Ik kijk wel uit naar de film en hij gaat uiteraard in de collectie komen. Alleen jammer dat ie zo kort duurt afgaande op de reacties.

Civilian Supreme

Avatar

Zijn Lock up was een betere gevangenisfilm dan de 1e Escape Plan.
Met een cast van Stallone,Schwarzenegger, Caviezel en D'onofrio had er een veel betere folm gemaakt moeten worden. Helaas op een paar aardige momenten na kwam het niet boven de middelmaat. Net als Expendables een gemiste kans.

NieuwsFilm