Acteur Candyman over 'pijnlijke' bonus en Jordan Peele's sequel

Acteur Candyman over 'pijnlijke' bonus en Jordan Peele's sequel

Per steek duizend dollar!

Jordan Peele wist hoge ogen te gooien met Get Out en Us. Deze keer mag hij het script voor een nieuwe horrorfilm verzorgen, genaamd Candyman. Deze is een remake van het originele deel, dat in 1990 verscheen. Hierin speelde Tony Todd de hoofdrol en hij had van tevoren goed onderhandeld voor een mooie maar tegelijkertijd pijnlijke bonus...

In de film speelt Todd namelijk de zoon van een slaaf, die dood wordt gestoken door bijen wanneer criminelen honing op hem gooien. Hij komt daarna terug als geest om zich te wreken. Het origineel werd goed onthaald en leidde tot twee sequels Candyman: Farewell to the Flesh en Candyman: Day of the Dead. Todd werd weliswaar meerdere keren door de bijen gestoken, maar omgerekend kreeg hij per steek maar liefst duizend dollar!

Bonus
Zo zegt Todd: ''De bekendste scène is zonder twijfel die met alle bijen. Ik wist dat ik gestoken zou worden en onderhandelde dus voor een bonus van duizend dollar per steek. Ik werd 23 keer gestoken. Toch deed ik het niet voor het geld. Alles wat de moeite waard is om te maken, mag je ook wel wat pijn kosten. Toen ik me realiseerde dat dit een belangrijk onderdeel was van Candyman, accepteerde ik dit dan ook volledig''.

Todd zal trouwens ook te zien zijn in de nieuwe Candyman, waar hij met veel plezier naar uitkijkt: ''Ik ben zeer benieuwd wat Jordan Peele ervan weet te maken!'' Het Candyman-vervolg komt over precies een jaar uit.

NieuwsFilm

meest populair