Algemeen

Walt Disney trekt nu ook de stekker uit 'Alien Nation'

Hier zal Jeff Nichols niet blij mee zijn.

door Bram de Groot om 06:17 in Algemeen
Het huis van de muis - oftewel Walt Disney - heeft opnieuw een filmproject vertraagd of mogelijk helemaal gecanceld. Dit keer is het de remake van de cultfilm Alien Nation uit 1988 van regisseur Graham Baker.

De sciencefiction- / actiefilm zou geregisseerd gaan worden door schrijver / regisseur Jeff Nichols, bekend van films als Midnight Special (2016) en Take Shelter (2011). In 2015 werd bekend dat Iron Man-scriptschrijvers Art Marcum en Matt Holloway werkten aan een scenario. Voorlopig zou het filmproject op pauze gezet zijn, maar dit is alvast geen goed teken. Recent trok Disney de stekker uit het grootste Mouse Guard.

Origineel
In het origineel waren er rollen voor onder meer James Caan, Mandy Patinkin en Terence Stamp. Na de bioscoopfilm verschenen een tv-serie, tv-films en comics over het gegeven dat in een nabije toekomst de mensheid en een ras van buitenaardse wezens noodgedwongen samen moeten zien te overleven. De film haalde in 1988 zo'n $32,2 miljoen op.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Een project van Jeff Nichols gecanceld, lekker bezig Disney. Gelukkig kunnen we met smart wachten op nóg meer live action versies van films die we al gezien hebben!

Moffy

Avatar

Zonde had tof kunnen zijn.

@Maac dit is toch ook een film die we al gezien hebben? (Remake)

Master Of Films

Avatar

Ik zit ook niet op de zoveelste Alien Nation reboot/remake te wachten. De TV serie kwam een jaar na de film later uit en heeft de Alien Nation universum al uitgebreid. Daarnaast zijn er talloze Alien Nation kloons erbij gekomen, o.a. Bright.

Ik heb liever dat Jeff Nichols doorgaat met orginele films. Deze man heeft geen franchise nodig. Goed besluit van Disney.

Maac

Avatar

@Moffy
Ik sta altijd open voor een reboot of remake, zolang er potentie voor verbetering of genoeg vernieuwing inzit.
Dat is bij live action versies van Disney’s geanimeerde films NOOIT het geval, vandaar mijn reactie.

NieuwsFilm

meest populair