James Bond in 'Bond 25' had het niet overleefd onder Danny Boyle?

James Bond in 'Bond 25' had het niet overleefd onder Danny Boyle?

Boyle wilde 007 dood laten gaan. En zich meer op de boeken baseren.

Regisseur Danny Boyle was de beoogd man die ons Bond 25 zou brengen, de laatste film met Daniel Craig in de rol van 007. Maar wegens creatieve verschillen moest de regisseur ermee stoppen. Nu blijkt dat hij een compleet ander plan had.

"Ik groeide om met de boeken," begon Boyle tijdens een gesprek met The Playlist. "De manier waarop mensen over Star Wars praten, heb ik nooit begrijpen. Ik was toen een punker, Dus ik had dat gevoel toen niet. Maar je kan je het fanatisme voorstellen. Dan begrijp je ook hoe ik me voelde bij de Bond-films van Ian Fleming. Ze vormden een belangrijk onderdeel van mijn tienerjaren en ik las ze continu, steeds opnieuw."

Dode Bond?
Boyle wilde zijn film heel erg laten lijken op de boeken van Ian Fleming. Dat betekent dus ook dat het meer noir zou worden dan de films tot nu toe altijd waren. De regisseur zou dan ook van plan zijn geweest, al heeft hij dat niet bevestigd, om 007 dood te laten gaan. Op die manier zou er dan makkelijk een nieuwe kunnen komen. Dat plan stuitte echter op verzet van Daniel Craig en producent Barbara Broccoli.

En dus komt Bond 25 zoals Boyle hem voor ogen had er niet. In plaats daarvan komt er een heel andere visie, gerealiseerd door Cary Fukunaga.

NieuwsFilm

meest populair