Regisseurs verhelderen tijdissue in 'Avengers: Endgame'

Regisseurs verhelderen tijdissue in 'Avengers: Endgame'

Want niet voor iedereen was het duidelijk.

Ondanks dat Avengers: Endgame zeer sterk werd ontvangen bij critici en publiek bleven zij wel met een aantal vragen achter. Zeker over een aantal gebeurtenissen aan het einde. De regisseurs hebben er nu iets meer duidelijkheid over gegeven. Let op: spoilers.

Aan het einde van Endgame reist Chris Evans' Captain America terug in de tijd om de Infinity Stones terug te plaatsten in de tijdlijnen waar deze vandaan zijn gehaald. Hij keert echter niet weer terug naar de tijd waar hij startte / het heden, maar voor hem pas vele jaren later. Steve Rogers besloot zijn jaren namelijk door te brengen in het verleden, met Peggy Carter. Afgelopen periode waren er verschillende verklaringen over het heen en weer gereis. Nu is er een vermoedelijk definitieve uitleg van de Russo's.

Afgetakte tijd
"De manier waarop het zou werken is dat wanneer Captain America teruggaat, hij een afgetakte realiteit zou creëren," aldus Joe Russo tegenover FOX 5 DC. "Dan zou hij in die afgetakte realiteit leven met een tweede Captain America die bevroren is in het ijs."

'Peggy dacht dat hij dood was op dat moment in het verhaal omdat Cap terugging naar een punt in de tijd dat niemand wist dat hij nog leefde, bevroren in het ijs," voegde Anthony eraan toe, net voordat Joe aangaf dat dit nog een verhaal is om in de toekomst te vertellen. "Wat een verhaal is voor een andere keer, is natuurlijk dat als hij een afgetakte realiteit zou creëren, hij een Pym Particle zou moeten gebruiken om terug te komen naar deze realiteit om het schild af te geven."

Komt er meer?
Overigens haakte Evans tijdens ACE Comic-Con ook in op de situatie dat zijn personage een enorm avontuur beleefde, zonder dat dit in Endgame uit de doeken werd gedaan. "Weet je, ik weet niet of ik die antwoorden kan geven, dat zou zwak zijn. Vraag het de schrijvers. Kijk, ik begrijp dat er veel dingen zijn die je kunt vragen over de continuïteit van die tijd. Als er iets is dat ik heb geleerd van het werken met Marvel, is dat ze niets ongemoeid laten."

En hiermee lijkt (andermaal) te worden bevestigd dat Marvel nog iets voor ons in petto heeft wat betreft Captain America's reis naar het verleden.

NieuwsFilm

meest populair