Jeremy Renner (Hawkeye in het MCU) was eerste keus voor 'Hellboy'

Jeremy Renner (Hawkeye in het MCU) was eerste keus voor 'Hellboy'

Maar hij sloeg de rol af!

Jeremy Renner mag dan wel twee keer genomineerd zijn voor een Oscar voor zijn acteerprestaties in The Hurt Locker en The Town, de meeste mensen kennen hem waarschijnlijk eerder als Hawkeye in het MCU. Toch had het niet veel gescheeld of Renner had een prominente rol gescoord in een uiterst bekende film: hij kreeg namelijk de rol van niemand anders dan Hellboy aangeboden door Guillermo Del Toro.

Het is lastig iemand anders in plaats van Ron Perlman als Hellboy voor te stellen, maar toch was Renner de eerste keuze. Dit liet de acteur in een recent interview weten: ''Ze hadden me het script opgestuurd, maar toen ik het las kwam ik erachter dat ik er maar weinig van begreep... Ik kreeg er geen connectie mee. Ik kon me niet goed in het personage verplaatsen en ik wist niet wat ik moest doen. Dus ik zei nee''.

Geen spijt
Renner vindt echter dat hij de juiste keuze heeft gemaakt: ''Ik heb er totaal geen spijt van. Ik heb wel vaker rollen afgeslagen waarvan ik naderhand blij was het niet gedaan te hebben. Dat was met Hellboy niet het geval. Ik zeg niet dat het een goede of een slechte film is, daar gaat het namelijk niet om. De rol paste gewoon niet bij mij''.

Uiteindelijk ging de rol dus naar Perlman, die samen met regisseur Del Toro twee Hellboy-films maakte. Helaas kwam het nooit tot een derde deel, maar aangezien de Hellboy-reboot van dit jaar flink flopte, wordt er toch weer over gesproken. Desalniettemin lijkt deze kans klein, aangezien Perlman al bijna zeventig jaar is.

NieuwsFilm

meest populair