Welke impact hebben de credits scènes van 'Spider-Man: Far From Home' op het Marvel-filmuniversum?

Welke impact hebben de credits scènes van 'Spider-Man: Far From Home' op het Marvel-filmuniversum?

Er waren twee opvallende filmpjes tijdens de aftiteling.

Uiteraard moet je weer blijven zitten tijdens de aftiteling van Spider-Man: Far From Home. Er zijn namelijk twee korte video's en die hebben mogelijk grote impact op de toekomst van het Marvel Cinematic Universe!


Let op: SPOILERS!


The Daily Bugle en J. Jonah Jameson
In de eerste video zien we een verrassende wending. Een video die wordt vertoond op een groot publiekelijk scherm doet suggeren dat Jake Gyllenhaals Mysterio is vermoord door Spider-Man. Mysterio onthult zelfs - tot grote verbazing van Tom Hollands Peter Parker - dat Spider-Man Peter Parker heet. Of dit ook grote gevolgen gaat hebben voor Phase IV valt te bezien, aangezien maar de vraag is of iemand daadwerkelijk Mysterio gelooft. Parkers identiteit is echter wel blootgelegd.

Misschien wel opvallender is dat de video wordt uitgezonden door The Daily Bugle.net met niemand minder dan J.K. Simmons als J. Jonah Jameson. Het heeft er alle schijn van dat dit een andere invulling is dan Simmons' Jameson uit Sam Raimi's Spider-Man-trilogie. The Daily Bugle is nu namelijk geen krant, maar een online "InfoWars"-achtige website. Mocht er wel een soort van link zijn, dan zouden Raimi's film zich waarschijnlijk afspelen in een ander Marvel-universum. Of Simmons terugkeert in toekomstige films valt te betwijfelen, aangezien dit eerder een dikke knipoog is voor de die-hard fans, dan iets waar Marvel op voort gaat borduren.

The Skrulls
De tweede en laatste clip is ergens meer fascinerend. Het blijkt namelijk dat Nick Fury (Samuel L. Jackson) en Maria Hill (Cobie Smulders) Skrulls zijn. Talos (Ben Mendelsohn) heeft zich namelijk voorgedaan als Fury en de voormalige S.H.I.E.L.D.-baas blijkt in de ruimte te zijn op een Skrull-ruimteschip. Dat Fury en Hill Skrulls zijn verklaart ook enkele onlogische uitspraken in Far From Home over Captain Marvel en Kree's.

Interessanter is wat de echte Nick Fury doet in de ruimte. Zou hij daar bezig zijn met het optuigen van S.W.O.R.D. (Sentient World Observation and Response Department), een soort intergalactische S.H.I.E.L.D. En wat zegt dit over het eerdere optreden van Fury in het MCU? Fury kent de Skrulls namelijk al sinds de gebeurtenissen in Captain Marvel en zou dit betekenen dat Fury wel vaker een Skrull was? Het is in ieder geval duidelijk dat de echte Fury gefocust is op iets buitenaards.

NieuwsFilm

meest populair